Hoppa till sidans innehåll

Kioskrutiner 2017


Kioskrutiner 2017

Om kiosken
Kiosken är en stor inkomstkälla för föreningen. Det är viktigt att den är öppen när det är matcher/evenemang. Föreningen har ingen anställd som arbetar i kiosken, därför delas ansvarsveckor ut till lagen. Varje lag skall utse en kioskansvarig som är kontaktperson och som ansvarar så det fungerar under respektive ansvarsvecka. Om laget inte utser en kioskansvarig blir det automatiskt lagledningen som får ta detta ansvar.

Kioskansvarig från föreningen/Petra Calais:

 • Se till att det finns kioskrutiner
 • Se till att det finns varor att sälja
 • Se till att det finns lista över standardutbud
 • Se till att det finns prislistor
 • Informera kioskansvariga
 • Fördela kioskveckor på lagen

Ansvar kioskansvarig
En kioskansvarig/lag ansvarar för lagets åtagande och ser till att kiosken är bemannad med helst två personer vid varje kioskpass. Värt att tänka på är att under eftermiddagar/vardagkvällar är det många som passerar IP. Om det finns möjlighet är det bra om kiosken hålls öppen!

För att se aktuellt matchschema över dagens och veckans aktuella matcher: Gå in på http://www.norrstrandsif.comMatchkalender2017/

Till höger på sidan finns en ruta där det står kommande matcher. Längst ner på rutan kan du klicka på visa dagens matcher, där skriver du in det datum du söker för att se vilka NIF- lag som har hemmamatch. Har det regnat och du är osäker på om det blir matcher ring kansliet och fråga           83 60 06,  This is a mailto link. Eller ring aktuell lagledare. Ledaruppgifterna finns på www.norrstrandsif.com

Kioskansvarig ska:

 • Organisera så kiosken är öppen de tillfällen som behövs under lagets kioskvecka
 • Om varor som frukt, glass eller Risifrutti tar slut är det ok att handla med kontanter från kassan och spara kvitto
 • Lämna växelkassa och nycklar till nästkommande lag,  (se lista)
 • Samla in pengar efter varje dags försäljning och lämna 500kr i växelkassa
 • Lämna pengar till Petra  efter avslutad kioskvecka. Olsätersgatan 20
 • Stå för genomgång av kioskens rutiner och för överlämnandet av nyckel och växelkassa

 

Ansvarig kansliet

 • Se till att kiosklistan finns tillgänglig på hemsidan
 • Se till att listan över lagledare finns tillgänglig på hemsidan

Ansvar lagledning
När matcher ställs in eller flyttas med kort varsel, t.ex. från dag till nästa, skall lagledningen informera kioskansvarig att ändring skett.

 • Via hemsidan ta reda på vem som ansvarar för kioskveckan
 • Ringa och meddela ändring snarast

Snyggt och rent
Det är viktigt att hålla snyggt och rent. Kioskpersonal har hink med vatten och disktrasa förberett så man kan torka under tiden, både i kyl och på bänkarna. Det är viktigt att vara noga med att diska korvgryta, kaffebryggare mm.

Tänk på att lämna kiosken i det skick du vill finna den!

Redovisning av pengar
Försäljningen redovisas till Petra söndagkväll i din ansvarsvecka eller enligt överenskommelse. Olsätersgatan 20

Poolspel
När det är poolspel är det mycket folk i rörelse. Kiosken ska då bemannas av minst 4 personer så vi kan tända grill och sälja hamburgare.

NIF-dagen
Kansliet ansvarar.

Öppning-stängning

Nyckel
Nyckel finns i kassaskrinet och lämnas över personligen till nästa lag på listan.

Öppningstid
Kiosken bör vara klar för öppning 1 timma före matchstart eftersom bortalag och föräldrar kommer då. Det innebär att ca 1,5 timma före match start behöver någon vara där. Det ska kokas kaffe, och kokas korv osv. Innan seniormatcherna serverar vi domarna kaffe, kaka och mineralvatten. Detta bjuder kiosken på. Vi bjuder även bortalagets ledare på en kopp kaffe! (OBS! mottag kaffebiljett.)

Söndagar kl 10.00 startar träningen för de allra minsta i NIF, Bollkul och Spanska ligan. Det är då mycket folk på IP. Kiosken bör vara öppen från 9.45

Stängning
Vid stängning ska det diskas och städas. Se till att soporna töms utanför i kioskpapperskorgarna så att inte gammal korv eller annat ligger där och drar till sig ohyra. Ställ in chokladvaror i kylen. Dubbelkolla så kyl och frys är stängda!

Redovisning
Det ska finnas 500kr i växelkassa, tänk på att det ska vara mycket mynt och 20 sedlar i kassan. Det mesta i kiosken kostar 5 eller 10kr. Kontrollera att växelkassan är 500kr.

Vatten
Utanför kiosken finns en vattenkran där man kan hämta vatten. Kranen är låst, men en ”vatten” nyckel finns på kioskknippan.

Korv
Koka korv och ta upp korvbröd ur frysen. Kolla alltid om det finns korv kvar från tidigare innan du öppnar en ny burk. Samt frys in ev överbliven korv och märk den med datum. Korven får INTE förvaras i burken. Är korven tagen från frysen och blir över kastar du den. Korven ska förvaras i kylen under tiden ni står i kiosken. Förvara ej burken bredvid plattan, det är stor risk för bakterier.

Hamburgare
Vid aktiviteter/spel hela dagen tänder vi grillen och säljer hamburgare. Detta kräver extra personal i kiosken. Tänk på detta när ni lägger schema för Er vecka! Grilla lämpligast utanför kiosken så ni lätt kan hjälpas åt och skicka grejer till varandra.

Kaffe
Koka kaffe och häll upp i den stora ”kran” termosen, sätt den på utsidan av kiosken på hyllan, tillsammans med socker och mjölkförpackningarna. Då kan man själv hälla upp sitt kaffe. Koka en termos med kaffe och ställ in i domarrummet vid seniormatcher. Ställ även in 3 st läsk och kaka/fikabröd (endast seniormatcher)

Hembakat
Vill ni ta med något hembakat så går det bra att sälja det men vinsten går till hela ungdomsverksamheten, alltså inte till enskilt lag.

Läsk och choklad
Sälj av läsken som finns i kylen. Förvara alltid chokladen i kylen. Ha endast något visningsexemplar framme. Fyll på med läsk i kylen innan du går hem.

Trivsel
Se till att det hålls rent och snyggt och ser inbjudande ut att handla. Ställ fram varor på disken så man snabbt och lätt kan se vad man vill ha och blir sugen på det som finns. Men se upp för solen!

”Lådan på magen”
Fyll gärna på lådan på magen med varor och gå upp till B-planen/runt på arenan. Ta även med en kanna kaffe och muggar.

Prislista
Det finns en aktuell prislista i kiosken.

Varupåfyllning
Kioskansvariga från NIF,  ansvarar för att det finns varor i kiosken.

 

Slutligen,

Tack för att du ställer upp till att förbättra och hålla NIF´s kioskverksamhet levande, rolig och framförallt lönsam!

Uppdaterad: 13 APR 2017 09:40

Bild1

ICA_KVANTUM_välsviken_röd

SAPPA_LOGO_01_GRO_RGB

 

Segermo_web


384136_357935747625838_162161855_n

logo_ambe_40


moh

Karlstad Byggtjanst red black

 

195x300-banner-stadium

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

 

svea_170x140

Postadress:
Norrstrands IF - Fotboll
Olsätersgatan 2
65468 Karlstad

Besöksadress:
Kroppkärrs IP, Sidogatan 1
65461 Karlstad

Kontakt:
Tel: 054836006
E-post: norrstrands.if@hotma...

Se all info