Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Den femtonde oktober är det ett år sedan #metoo startade. Ett upprop som snart följdes av idrottens #timeout. För att stärka samverkan för ökad jämställdhet bjuder Västebottensidrotten regelbundet in till frukostträffar med tema #timeout.
 
Idrotten kan erbjuda en bra väg in i samhället och vi har sett många goda exempel där föreningar i Västerbotten har gjort stor skillnad för många människor. Det finns fortfarande pengar att söka för föreningar som vill inkludera fler.
 
11 oktober kommer sportjournalisten Jonas "krönikör" Karlsson och Johan Öhman till Umeå för att prata om osunda kroppsideal och doping.
 
Nu är nomineringarna till Skellefteå Idrottsgala 27 oktober släppta. För att bli nominerad måste man vara skriven och/eller tävla för en idrottsförening i Skellefteå och nomineringarna har skickats in av föreningarna och juryn själva.
 
Med den stora aktivitetsdagen i Umeå, en turné med aktivitetsdagar i 7 kommuner där över 2 000 barn deltog och pep-talks för både ledare och yrkesverksamma har fler än någonsin engagerat sig i att skapa rörelserika barn.
 
För att få fler ungdomar i rörelse satsar Finnbacksskolan på att utveckla sina friluftsdagar och Lyckseles högstadieelever har nu fått prova på 13 olika sommaraktiviteter. En dag som blev möjlig genom samverkan. 
 

Sök idrottsstipendium

(2018-09-26 10:35)
Nu har idrottsföreningar möjlighet att söka stipendium om 100 000 kronor från Tore A Jonassons stiftelse som för första gången delar ut stipendier till idrotten.
 
Nu har det blivit dags att anmäla sig till årets SDF-konferens. Denna gång är temat "digitalisering" och vi håller till på Scandic Hotell i Skellefteå.
 
TTGU bjuder på tuff och utmanande träning, men alltid på individens nivå. Med den inställningen har de lockat ca 700 deltagare under 2018 – både motionärer och elit, för träning och tävling, i åldrarna 5 till 75 år. Robert Lindberg berättar mer om...
 
Vi tar upp ett ständigt aktuellt ämne som kan skapa skavsår mellan styrelsen och sektioner. Nämligen lagkassan. Vad gäller egentligen?
 
I Sveriges minsta kommun sjuder idrottslivet och det är barnen och ungdomarna själva som har tagit initiativet till utveckling.
 
Idrottens dag 2018 är en familjedag i den nya sporthallen på Morö Backe i Skellefteå. Vi bjuder in till en fartfylld dag där barn får prova på upp till 15 olika idrotter/aktiviteter arrangerade av Skellefteås föreningar och en rörelsebana.
 
Idrottskonsulent Lisbet har gjort ett besök hos Umeå Golfklubb för att ta reda på vad klubben gör för att kunna erbjuda aktiviteter för alla åldrar och nivåer.
 
Ett gäng cykelentusiaster träffades och började utmana sig själva med att cykla i en tuffare terräng, skogscykling. Eftersom tiden gick utökades intresset, cykelstigarna började sina och tanken växte. Tänk om vi kan få till en arena för MBT cykling!
 
Sju av tio kommuner i Sverige anser att de har färre idrottsytor och hallar än vad som efterfrågas. Det visar Riksidrottsförbundets årliga kommunstudie som pekar på brister främst gällande isytor, idrottshallar och simhallar.
 

Väder Djäkneboda

 

Skidresultat NDSK

Postadress:
Norum-Djäkneboda SK - Skidor
Djäkneboda 515
91597 Bygdeå

Besöksadress:
Djäkneboda 515
91597 Bygdeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: norum-djaknebodask@hotmail.com

Se all info