Hoppa till sidans innehåll

Klättring


Välkommen till Klättersektionen! 

Vi är medlemmar i Svenska Klätterförbundet. Det innebär att du som medlem i klättersektionen är försäkrad när du klättrar samt att du får tidningen Bergsport. (Om du klättrar utomlands kan försäkringen dock behöva kompleteras). Du kan läsa mer om klätterförbundets medlemsförsäkring här: Bergsport.se

Föreingen har klätterskor i strl 28-46, crashpads, selar, hjälmar mm, samt boken "Stora boken om Klättring" som du som medlem i sektionen får låna.

 Aktuellt: Följ uppdaterad info på vår FB-sida

 

För medlemmar i NDSK Klättersektion:

  • Läger i Djäkneboda 13-14 juli. Gratis för barn, 50kr/vuxen medlem i Klättersektionen. ICKE MEDELM betalar 100kr/vuxen 50kr/barn. Middag och frukost/brunch mm ingår. 
  • Klätterläger i Sörfjärden för barn/unga tillsammans med Sundsvalls Klätterklubb 24-26 augusti. (även vuxna få gärna följa med). En härlig chans att inspireras av att träffa klättrare från en annan förening! Fredag: avresa till Sundsvall efter skola/jobb. Middag på vägkrog eller i Sundsvall. I Sundsvall får vi testa att klättra i boulderinghallen och det blir övernattning i hallen. Medtag sovsäck (hör av er om ni saknar). Vid dåligt väder kommer vi ha hela lägret i boulderinghallen. Men vi räknar med bra väder! Lördag: avresa till Sörfjärdens Camping där vi sover i stugor för 6 pers/stuga. Det kommer vara stort fokus på bouldering, som är Sundsvall Klätterklubbs passion, men vi planerar även för repklättring. Söndag: Hemfärd ca 15.00. Vi stannar och äter middag vid lämplig vägkrog. Pris beror på antalet anmälda mm. ca 400kr/person för resa, mat och boende. Billigare om en ordnar resa själv. 

 

PROVA-PÅ Klättring och Slackline! För medlemar och icke medlemmar. 

När? Obs tider och dagar kan ändras med väder och andra omständigheter. Glöm inte föranmälan. 

  • Torsdag 5/7 kl. 17.00-19.30 - FULLBOKAT
  • Fredag 6/7 kl. 09.30-12.00 - FULLBOKAT
  • Tisdag 10/7 kl. 17.00-19.30 - FULLBOKAT
  • Onsdag 11/7 kl. 09.30-12.00 - FULLBOKAT
  • Torsdag 19/7 kl. 18.00-20.30 - FULLBOKAT
  • Fredag 20/7 kl. 09.30-12.00 - FULLBOKAT

 För vem? - Målgruppen är 6-15 år, men alla är välkomna att testa. Obs! Antal platser är begränsat. (Om du har grönt kort och kan säkra så hör av dig! Då kan vi ta fler deltagare) Obligarorisk föranmälan. Anmälan sker till This is a mailto link eller 0703009443. Ange vilka datum som ni vill anmäla till. Vi behöver dessutom namn och telnr (samt personnummer om deltagaren inte redan är medlem i föreningen). Icke medlem kan testa 1-2 ggr, medlemar kan delta fler gånger.

Vad ska en ta med? - Vattenflaska, oömma kläder (långärmat är bra) och gärna en egen hjälm, tex cykelhjälm (vi har ett fåtal klätterhjälmar till utlåning). Föräldrar får gärna följa med, men det är inget krav.

Vi bjuder på lättare förtäring (i stil med frukt, macka, korv eller dylikt). Ange gärna ev specialkost vid anmälan. 

Tidigare: Under sommaren 2017 har vi röjt och fixat i ordning ett gammalt stenbrott för klättring utomhus i Djäkneboda. I augusti ordnade vi prova-på klättring för barn (även vuxna fick prova på) vilket blev väldigt lyckat. Vi fick ekonomiskt stöd av Robertsfors Kommun för att kunna genomföra detta på ett bra sätt. 

För att bli medlem klicka på  Bli medlem nu och följ anvisningarna.  Fr o m 2018 kostar det 200kr att vara med i klättersektionen (vi betalar 150kr/medlem till Klätterförbundet inkl försäkring). 

Vår ursprungliga plan var att bygga klätterväggar för buoldering i Djäkneboda sporthall. Det bedömdes bli för litet för att för att stimulera längre tid. Vi kommer nu samarbeta med Bygdeå GIF och hoppas kunna bygga en klätterhall i form av en utbyggnad på Martinsonshallen, alternativt repväggar inne i Martinsonshallen.

Då vi har ett sammarbete med Bygdeå GIF (dock under diskussion då Bygdeå GIFs stadgar kräver att alla deltagare i aktiviteter arrangerade av dem är medlemar i Bygdeå GIF),  är det än så länge frivilligt att betala medlemsavgift till NDSK om du är (betalande)medlem i Bygdeå GIF.

Frågor och ideér? Följ vår FB-sida Klättring - NDSK , gå med i FB-gruppen eller kontakta SaraMi 0703009443, This is a mailto link 

 

 

Uppdaterad: 22 JUL 2018 08:15
Skribent: SaraMi Liljeholm
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Norum-Djäkneboda SK
Djäkneboda 515
91597 Bygdeå

Besöksadress:
Djäkneboda 515
91597 Bygdeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info