Hoppa till sidans innehåll

Frågor, svar & info


Om du inte hittar vad du letar efter är du varmt välkommen att maila oss på This is a mailto link.

 

Vad är ett Microsim?

 

Microsim under VT20

14 mars (anmälan till This is a mailto link senast den 1 mars)

 25 april (anmalan till This is a mailto link senast den 12 april) 

Anmälningar till Microsim MÅSTE skickas in till This is a mailto link innan anmälningstiden är ute. Anmälningstiden finns på Aktivitetslappen på startsidan eller i simhallen. Behöver ni efteranmäla era barn så får ni ta det med Kalmar simsällskap själva.

 

Om du skulle bli sjuk eller av annan anledning inte kan medverka på ett microsim du har anmält dig till måste du kontakta någon tränare och informera om detta så vi kan avanmäla dig på plats. Även om du av någon anledning kommer att bli sen till tävlingen måste tränare kontaktas annars tvingas vi avanmäla er.

 

Microsim är en tävling som organiseras av Kalmar Simsällskap. Tävlingen hålls 4 lördagar per år, vanligen i Mars, Maj, Oktober och November. Microsim tar plats i Kalmar simhall mellan klockan 16.00 och 20.00. Alla som tävlar för Nybro simklubb samlas tillsammans i entrén klockan 15.30 för uppsnack. För föräldrar och syskon som vill titta på barnen som simmar kostar det 50:-/familj i inträde. Det är inget krav för dig som förälder att sitta i simhallen medan barnen tävlar utan tränarna håller koll på barnen. Skulle du som förälder dock vilja hjälpa oss med detta är vi väldigt tacksamma.

Vi går gemensamt in i simhallen och har därefter gemensamt uppvärmning och insim. Själva tävlingen börjar klockan 17.00. Microsim går ut på att tävla emot sig själv och slå sina egna rekord. När man uppnått tider för brons, silver och guld får man klistermärken på ett diplom. När man har fått ihop ett visst antal klistermärken på sitt diplom får man en pokal. Man kan få lilla, mellan och stora pokalen. Fråga era tränare för mer info angående detta. 

Grenarna som finns att tävla i är:

25m Frisim

25m Bröstsim

25m Ryggsim

25m Fjärilsim 

50m Frisim

50m Bröstsim

50m Ryggsim

50m Fjärilsim

100m Frisim*

100m Bröstsim*

100m Ryggsim*

100m Medley

6x25m Valfritt, lagtävling

 

*Dessa grenar hålls bara vid varannat tävlingstillfälle.

Vad är ett läger?

Vi har i samband med starten på höstterminen alltid ett läger. På dessa läger varvar vi lekar med olika sorters träningspass. Lägret är väldigt uppskattat och många kommer hem med ett leende på läpparna.

Lägret brukar oftast vara på en annan ort, vanligtvis har simklubben hyrt en buss som tar oss till destinationen gemensamt.  

Information om årets läger ska nå simmarna innan de går på sommarlov. Har ni några frågor, tveka inte att kontakta er tränare. 

 

Vad är Fackelsimmet och Lucia?

 Varje år arrangerar Nybro simklubb en julavslutning i form av ett Lucia-och Fackelsim. Här simmar de äldre barnen fackelsim, ett mönster som ändras från år till år, samtidigt som de håller i brinnande facklor. De yngre barngrupperna simmar ett Luciasim med levande ljus. Detta sker i en nedsläckt simhall och brukar ge publiken gåshud varje år. Ta med familjen, detta får ni inte missa!

Vad är KM?

Klubbmästerskapet i Nybro simklubb anordnas en gång varje höst. Simmarna väljer själva vilka simsätt och vilka distanser man vill simma. Klubbmästerskapet är en aktivitet för alla våra medlemmar, barn som vuxna. 

Nytt från 2019 är att vi tävlar ut en vandringspokal för varje distans, dvs en pokal för 25m, en för 50m och en för 100m. Exakt hur detta går till kan man få veta hos simklubbens ordförande, Henrik Täck. 

Exempel: 

Kalle har anmält sig till 25m bröstsim och 25m frisim. - Han är med och tävlar om 25meters pokalen. 

Linda har anmält sig till 25m bröstim, 25m frisim och 50m ryggsim. - Hon är med och tävlar om 50meters pokalen. 

Pär har anmält sig till 100m fjäril, 100m medley och 25m ryggsim. - Han är med och tävlar om 100meters pokalen. 

 

Vad innebär Milen? 

En gång varje vår, simmar vi "Milen".

Varje grupp får en viss tid på sig, exempelvis 2 timmar, på den tiden ska man försöka simma så långt man kan. Man får stanna och vila när man vill och simsättet är valfritt, det går givetvis bra att byta simsätt under sträckan.

Varför aktiviteten kallas för Milen är därför att ungdomsgrupperna samt vuxengrupperna har som mål att hinna simma 1 mil, de grupperna får 4 timmar på sig. 

Vad innebär vårt Swimrun?

Swimrun anordnas en gång per år, och brukar även vara avslutningen på vårterminen. Simmarna börjar med att simma inne i simhallen, distanserna är olika från grupp till grupp. Därefter byter deltagarna om till löparkläder och ger sig ut på en springtur runt Linnéasjön, hur många varv man springer beror också på vilken grupp man tillhör. 

Distanser för simningen samt löpningen bestämmer gruppens tränare. Är det så att du av någon anledning inte kan springa går det jättebra att endast delta på simningen. 

När deltagarna kommer i mål bjuds det på något att äta. 

Vad är kunskapsstegen? 

I Nybro simklubb har vi en kunskapsstege som vi arbetar med under årets gång. Kunskapsstegen innebär att vi har olika mål för våra grupper. Målen är uppbyggda som en stege, det blir lite fler och större utmaningar för varje nivå man tar sig förbi. Kunskapsstegen är något som tränarna checkar av under årets gång utan att simmarna märker det, det är alltså inget slutprov. 

Vid vissa tillfällen eller i vissa grupper kan det vara så att Kunskapsstegen inte passar in. I de fallen har tränarna satt upp andra mål för gruppen. 

Oavsett om det är Kunskapsstegen eller andra satta mål som gruppen har arbetat mot och klarat av, belönas det med ett diplom eller annat pris vid varje våravslutning (Swimrun). 

Jag vill börja simma i Nybro Simklubb. Hur gör man?

Är simmaren ett barn (upp till 18år) kontakta Linda på This is a mailto link

Är simmaren en vuxen, kontaka Frida på This is a mailto link

 

Var kan jag se mitt resultat på Microsim, Klubbmästerskap och annat?

Resultaten från Klubbmästerskap och andra aktiviteter som vi i klubben anordnar hittar ni här. Resultaten från Microsimmen kan ni hitta på Kalmar simsällskaps hemsida. 

 

Hur vet jag när jag ska träna?

Klicka dig in på din grupp, där står träningstider. Vet du inte vilken grupp du är i, maila en tränare så hjälper vi dig! Du kan även se träningstider i kalendern längst ner på startsidan.

Uppdaterad: 30 SEP 2016 20:10 Skribent: Moa Andersson

  Swishnr: 123 683 90 47

Bankgironr: 399 6097

 

 

 

Olander svart,vit

 

 

Banner_hemsida_1

Postadress:
Nybro Simklubb - Simidrott
Pär Mattsson, Blekingegatan 32
38231 Nybro

Besöksadress:
Storgatan 42
38280 Nybro

Kontakt:
Tel: 0706069645
E-post: info@nybrosimklubb.s...

Se all info