Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet


Inför 2016 har det skett några förändringar i NIF:s styrelse. Därför vill jag på föreningens vägnar börja med att tacka Arne Gustafsson för engagemang och uppskattat arbete med vår ekonomi. Barbro Forsberg Nystedt har lämnat över ordförandeklubban till undertecknad och vi vill rikta ett stort tack till Barbro för hennes utmärkta arbete för föreningen.

Vi är ca 500 medlemmar i NIF. Ett av målen är att våra medlemmar ska känna gemenskap och glädje i idrottensvärld. Vi försöker hålla en bredd med olika former för att röra på sig. 

Vår största verksamhet är fotbollen. Vi har två ungdomslag i seriespel, många knattar i träningsgrupper. På sommaren körs landslagetsfotbollsskola . I herr seniorfotboll har vi A- och U-lag. Ett veteranlag finns också som håller igång och tränar och de spelar lite matcher ibland. Herrseniorerna spelar i div 4 med hög målsättning.

Skidspår finns med elljusspår 4,5 kilometer vid Åvallen, det finns även kortare banor som även de är belysta. Vid Långmyra ovanför Laxsjön har vi ett mycket fantastisk skidspår på ca 7 kilometer som ansluts till Gyllepåret. Utifrån hur det finns snö och inte erbjuder vi öppen skidskola för både stora och små. Barnens Vasalopp går av stapeln om snö finns. Uppskattad och fin pulkabacke och grillplats finns vid Åvallen.

Under sommartid samverkar vi med PRO som både tränar och tävlar i Boul på Åvallen.

Niffe Arena sköts av medlemmar och flera av dem är eldsjälar och gör så att alla i byarna runt oss kan åka skridskor. När vädrets makter tillåter så har Ishockeymatcher arrangerats och vem kan missa Slaget om Bysjön?!

Den som vill hålla sig inomhus och motionera så finns Basement gym i Nyhammar på Abäckshyttan. Ett bra utrustat gym som inte kostar skjortan. Rut 50 personer i olika åldrar håller i gång där.

NIF omsätter ca 1 miljon kronor per år. Sponsring av företag både i bygden och utanför, lotterier och massor av ideellt samt kommunalt bidrag gör verksamheten möjligt.

Ett viktigt mål under 2016 är att arbeta ännu mer för att medlemmarna ska känna att det är deras förening, att den utvecklas och engagerar fler krafter. Tillsammans kan vi göra så mycket mer! Så kom med idéer, sträck ut ett lillfinger, vi lovar att inte ta hela handen! Ta ett kioskpass, sy en gardin, köp en extra korv. Ja, alla kan göra något! 

I övrigt så är målsättningen 2016/2017 att fortsätta driva och utveckla det som beskrivits.

Med gemensamma krafter mot glädje, gemenskap och välbefinnande………

Med hopp om ett trevligt idrottsår 2016/2017.

// Lotta Daun Messing ordförande Nyhammars IF

Uppdaterad: 04 APR 2016 21:03 Skribent: Jörgen Borg

GULDSPONSORER 2018

ABB_Logo

 

Elcon

32424

affisch_img_0

Log Max

 

Postadress:
Nyhammars IF - Fotboll
Norrbovägen 25 Åvallen
77014 Nyhammar

Kontakt:
Tel: 02240-64 06 1
E-post: [saknas] Information

Se all info