Hoppa till sidans innehåll

Styrelsens verksamhetsberättelse 2018


Styrelsen har under året haft 10 st. protokollförda möten. Styrelsen har bestått av tio ordinarie ledamöter samt två suppleanter och två revisorer. På föreningens hemsida läggs samtliga styrelseprotokoll ut så snart det är skrivet.

Föreningen firade under året sitt 100-årsjubileum med flera välbesökta arrangemang. Jubileumsmatch mot IFK Göteborg 11/6, matchen spelades inför en publik på ca 500 åskådare.

NIFFE-dagen genomförs lördag 18 augusti. Ur programmet återfinns bl.a. A-laget spelar hemmamatch samt ett flertal ungdoms- och knattematcher. Familjerally, hoppborg, hinderbana, hastighetsskjutning, chokladhjul, tipspromenad, picknic med jubileumsplanka från ICA.

100-årsbanketten gick av stapeln lördag 27 oktober på Folkets Hus. För musiken svarar Willys Washroom. Maten ordnades av Gästis i Grangärde.

Det har som vanligt varit ett år fyllt med hög verksamhet inom fotboll. Föreningen har varit representerade i seriespel med såväl A-lag och U-lag. Ungdoms- och knattefotbollen har som vanligt varit ett viktigt inslag i vår verksamhet.

En snörik vinter har medfört fina preparerade skidspår både på elljusspåret samt vid Långmyren.

Anläggningsskötsel har utförts av våra anställda vaktmästare Lennart Jansson och Robert Hägglund samt ”pensionärsgruppen”.

Fotboll:

Resultatmässigt innebar fotbollsåret för NIF seniorerna att A-laget slutade på nedflyttningsplats. Detta innebär att laget spelar i division 5 säsongen 2019.

U-laget spelade under året i division 7 och kom på en mycket hedrande 2:a plats.

Ungdomsfotbollen i Nyhammars IF 2018 i jämförelse med året innan ser till antalet aktiva barn ungefär likvärdigt ut. Vi har även detta år haft ett seriespelande lag som gjort stora framsteg då framförallt med gemenskapen!

Knatteverksamheten håller i sig på samma nivå som tidigare vilket har omfattat många barn.

Även detta år ser vi ett ökat intresse att vara ledare i vår förening vilket vi tycker är enormt roligt! Ju fler ledare vi är, har de aktiva möjlighet att själva utvecklas och ett delat ansvar innebär oftast ett mindre ansvar per person.

 Traditionellt har vi även i år haft sommaranställd skolungdom, i år 5 st. som ansvarat för fotbollsskolan samt i övrigt arbetat med anläggningsskötsel.

 Skidor:

Det var länge sen vi hade sådan vinter med så mycket snö.

Tack vare många eldsjälar och vår vaktmästare Lennart, hade vi fina spår hela säsongen både på Åvallen och vid Långmyren. Som ett bevis på våra besökares uppskattning nominerads skidspåren i Långmyren till ”Stora Skidspårspriset 2018”. Med knapp marginal gick vi dock inte att gå hela vägen men en nominering är ändock ett högt betyg.

 2018 var året då NIF fyllde 100 år och det ville vi ta fasta på även gällande skidverksamheten. Med de fyra nyutbildade skidledarna genomfördes ca 15 träningstillfällen med fokus på lek för barn födda mellan 2009 till 2013. Det var ca 20 barn i snitt per tillfälle. NIF vill engagera så

många barn som möjligt att vilja åka skidor. Målet är att skapa ett livslångt skidintresse och ha kul.

Niffe Arena

En grupp duktiga personer har under året uppoffrande insatser på ishockeyplanen.”Slaget om Bysjön” genomfördes i februari med ett gott resultat.

Boule

Flera år i rad har föreningen samverkat med PRO:s boule grupp som tränar och spelar matcher på Åvallen.

Slutord:

Ett stort tack riktas till ledare, tränare, spelare och övriga ideellt arbetande och stödjande medlemmar i föreningen. Jesper Lundström utsågs av styrelsen till Årets NIF:are och tilldelades därmed Malmströms Optiks vandringspris. Det är tack vare vårt gemensamma arbete som föreningen kan leva vidare i en tid när mycket av ideellt åtagande minskar i samhället. Vi kan med tillförsikt se ett nytt verksamhetsår stå för dörren.

Styrelsens arbetsutskott, Nyhammar 2019-01-13.

Per-Olof Boström Lotta Daun Messing Johan Eriksson

Uppdaterad: 20 APR 2019 09:39 Skribent: Jörgen Borg

Postadress:
Nyhammars IF - Fotboll
Norrbovägen 25 Åvallen
77014 Nyhammar

Kontakt:
Tel: 0224064061
E-post: [saknas] Information

Se all info

GULDSPONSORER 2018

ABB_Logo

 

Elcon

32424

affisch_img_0

Log Max

 

Nike