Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet


Medlemsantalet i NIF har ökat lite, vilket vi i hela bygden får klappa oss på axeln för. Antalet medlemmar är viktigt, så jag tycker vi fortsätter att tillsammans jobba för det. För föreningslivet är viktigt för att ha en aktiv bygd. Ett av målen är att våra medlemmar ska känna gemenskap och glädje i idrottensvärld. Vi försöker hålla en bredd med olika former för att röra på sig.

Vår största verksamhet är fotbollen. Knatteverksamheten fortsätter att öka, vilket är väldigt rolig! Under 2019 kommer vi ha ett ungdomslag i seriespel. På sommaren körs traditionellt Fotbollsskoleveckan. I herr seniorfotboll har vi A- och U-lag. Ett veteranlag finns också som håller igång och tränar och de spelar lite matcher ibland. Herrseniorernas trupp har inte varit så stor som idag på många år. Även det är mycket glädjande!

Skidspår finns med elljusspår 4,5 kilometer vid Åvallen, det finns även kortare banor som även de är belysta. Vid Långmyra ovanför Laxsjön har vi ett mycket fantastisk skidspår på ca 7 kilometer . Utifrån hur det finns snö och inte erbjuder vi öppen skidskola för både stora och små. Barnens Vasalopp går av stapeln om snö finns. Uppskattad och fin pulkabacke och grillplats finns vid Åvallen. För andra året i rad ordnas skidläger för våra ungdomar på Åvallen.

Under sommartid samverkar vi med PRO som både tränar och tävlar i Boul på Åvallen.

Niffe Arena sköts av medlemmar och flera av dem är eldsjälar och gör så att alla i byarna runt oss kan åka skridskor. När vädrets makter tillåter så har Ishockeymatcher arrangerats och vem kan missa Slaget om Bysjön?!

NIF omsätter ca 1 miljon kronor per år. Sponsring av företag både i bygden och utanför, lotterier och massor av ideellt samt kommunalt bidrag gör verksamheten möjlig.

Ett fortsatt viktigt mål är att fortsätta arbetet med att medlemmarna ska känna att det är deras förening, att den utvecklas och engagerar fler krafter. Tillsammans kan vi göra så mycket mer! Så kom med idéer, sträck ut ett lillfinger, vi lovar att inte ta hela handen! Ta ett kioskpass, sy en gardin, köp en extra korv. Alla kan göra något, vad kan DU göra?

I övrigt så är målsättningen 2019/2020 att fortsätta driva och utveckla det som beskrivits. Med gemensamma krafter mot glädje, gemenskap och välbefinnande………

Med hopp om ett trevligt idrottsår 2019/2020.

Håll utkik på våran Facebook-sida där kan du se arrangemang och när en hjälpande hand behövs för föreningen.

// Lotta Daun Messing ordförande Nyhammars IF

Uppdaterad: 29 JUL 2020 15:36 Skribent: Lotta Daun Messing

Postadress:
Nyhammars IF - Fotboll
Norrbovägen 25
77014 Nyhammar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info

GULDSPONSORER 2020

32424

affisch_img_0


 

Log Max

Nike