Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SISU Dalarna


RF-SISU Dalarna har i veckan haft besök av Riksidrottsförbundets avdelning för Intressepolitik, marknad och kommunikation samt Evenemang och marknad.
 
RF-SISU Dalarna har beslutat att förutom stödet via RF avsätta ytterligare medel för energiomställning utifrån den energikris som nu råder och som medför ökade kostnader. Målgruppen för detta extra stöd är idrottsföreningar som äger sin anläggning.
 
En föreläsning som ger grundläggande tips på förberedelse, genomförande och efterarbete av årsmötet. Föreläsningen ger också pedagogiska tips kring digitalt årsmöte.
 
Hur kan ni som föräldrar/vårdnadshavare stödja era barn att bli vinnare i livet genom idrott? Idrott kan vara en fantastisk upplevelse men ibland uppstår utmaningar som kan vara svåra att hantera, både för barn och vuxna.
 
Vi bjuder på lunch och visar hur man med hjälp av tydliga mallar kan arbeta med årshjul och utbildningsplaner för att utveckla föreningen. Se när vi kommer till din kommun.
 
Det finns möjlighet för föreningar eller enskilda att genom gåvor och donationer bidra till fonden, Rätt till idrott.
 
Utbildningen riktar sig till tränare och ledare, vi går igenom hur man planerar och registrerar aktiviteter för LOK-stödet både via webbläsare och LOK-appen.
 
Vi ser gärna att ni föreningar och förbund som avslutat er utbildningsverksamhet (lärgrupper, föreläsningar, kurser, processarbete och kulturarrangemang) rapporterar senast 12 december.
 
En föreläsning om varför det är så viktigt med tidig upptäckt av ätstörning och hur ätstörning inom idrotten ser ut. Skiljer sig ätstörningar hos idrottande barn och ungdomar jämfört med andra?
 
Utbildning ger dig som förtroendevald grundkunskaper för hur du kan leda, utveckla och förvalta idrottsföreningen. Utbildningen ger dig en bra grund för ditt fortsatta arbete där du får användning av din erfarenhet och även ta med dig ny kunskap.
 
Färre konflikter, fler elever som har roligt på rasterna och lugnare i klassrummen. Vi har satsat hårt på rörelse genom ett rastvärdsteam och erbjuder aktiviteter på varje förmiddags- och lunchrasten, berättar skolans rektor Erika Hemptenmacher.
 
Föreningen ska vara en plats där alla känner sig välkomna och trygga. Vi guidar och stöttar er genom en process där er förening tillsätter rollen Trygghetsansvarig.
 
RF-SISU Dalarna har möjlighet att bevilja ett projektstöd till idrottsföreningar som vill utveckla eller starta upp verksamhet för målgruppen 65 år och äldre. Genom satsningen Idrott 65+ vill vi skapa förutsättningar för ett aktivt liv.
 
Nu kör vi i hela Dalarna - syftet är att förbättra den fysiska och psykiska hälsan för äldre. Äldre ska få möjlighet att prova olika typer av fysiska aktiviteter för att på så sätt förbättra sin hälsa och samtidigt lockas in i föreningslivet.
 
Den rådande utvecklingen av elpriser påverkar alla idrottsföreningar på ett eller annat sätt och för många har priserna inneburit en tuff situation.
 
12

Postadress:
Nyhammars IF - Fotboll
Norrbovägen 25
77014 Nyhammar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info