Hoppa till sidans innehåll

Ur SN 161220

NFK I SN

20 DEC 2016 14:38
  • Skapad: 20 DEC 2016 14:38

Bland pepparkakor och julmust kan det tränas volleyboll. I varje fall när det är julavslutning för NFK:s kidsvolleygrupp.

Ett tjugotal barn stojar runt i gympasalen vid Tessin, hälften utklädda till små tomtenissar, den andra halvan i allehanda maskeradkläder. Det finns bollar över allt och det är liksom grundbulten i passen.

– Barnen ska bli vän med bollen, säger Linus Dagerskog som tillsammans med sin fru Elin och två andra föräldrar har hållit i Nyköpings Frisksportarklubbs barnpass under hösten.

Eftersom de flesta barnen är under sex år – kidsvolley riktar sig egentligen till de mellan sex och åtta – ser passen lite annorlunda ut.

– Det är mer kasta och fånga bollen, mer lek. Först när man är åtta–nio år kan man börja träna vuxenvolleyboll. Det är svårt att slå iväg bollen.

Ett pass innehåller uppvärmning, bollövningar och hinderbana. En hinderbana som när barnen inte svingar i rep eller klättrar i ribbstolar även innehåller den innehåller olika bollövningar. Den här torsdagen var det smashar med boll, bowling med volleyboll och kast mot väggen.

– Och sen tränar de balans och koordination. Det viktiga är att de får självförtroende och tycker att det är kul och alla har visat stora framsteg i höst, säger Linus som har sin fyraåring med i gruppen..

Men är det inte svårt att få till ett pass som både passar en treåring och en åttaåring?

– Jättesvårt, men vi brukar dela upp gruppen efter hinderbanan så att de som är lite äldre får göra kidsvolleyövningar medan vi ger de andra barnen lite lättare övningar.

Vem som helst kan komma och testa träningspasset när NFK drar i gång kidsvolleyn igen efter jul.

– Och Lena Tholse (en av de drivande personerna i klubben) har lovat att starta en grupp till om det blir fler äldre barn som startar, säger Linus.

Kul verkar de i varje fall ha – kidsen.

Skribent: lena tholse
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings FK - Volleyboll
Ekebobacken 9, Lena Tholse
61157 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0733463412
E-post: nfk@nykopingfriskspo...