Hoppa till sidans innehåll

Tholse/Franzon högst upp på pallen - igen

NFK tog SM-guld

02 AUG 2017 17:30
  • Uppdaterad: 02 AUG 2017 17:34

Peter Tholse och Jens Franzon dundrade hem Veteran 35+ herrar för andra året i följd. Finalmotståndarna Andreas Gilbertson och Magnus Nordlander (Linköping Beach AC) fick se sig besegrade med i två akter (21-17, 21-19).

- Vem kunde tro det här? Fantastiskt härligt! Vi har tränat bra i sommar - bättre än förra - och det har nog gjort sitt. Vi höll oss till vår plan och lyckades hålla press på servarna turneringen igenom - och inte minst under finalen. Det var det som var skillnaden. Peter har en väldigt fri roll framme vid nät och ska bara försöka ta allt. Och det gör han otroligt bra. Min uppgift är att fånga upp alla bollar som slinker förbi. Upplägget fungerar uppenbarligen, säger Jens Franzon som svar på frågan hur de lyckades upprepa fjolårets bedrift.

För Franzons var det här det sammanlagt tredje guldet i veteranklassen Herrar 35+. Sedan tidigare har han också tre Mixed-SM-guld på sin meritlista. För Peter Tholses del har det blivit svårt att hålla räkningen. Prisskåpet är sedan länge överfullt. Men vad gör det när fokus inte ligger på förstaplatserna i sig?
- Ärligt talat är jag inte här för medaljerna. Jag är här för att få spela så många kvalitativa matcher som möjligt. Jag är här för att ha kul. Därmed kan man säga att kvartsfinalsegern var turneringens viktigaste, för den garanterade oss ytterligare två matcher här i dag. Vi njuter av att lira och går ut och har kul. Det är det allt handlar om, konstaterar Peter Tholse.

Den som tror att duon nu ska luta sig tillbaka och njuta av segern får tänka om. Senare i veckan ställer Tholse och Franzon upp i både V40+ och V45+. Där och då ska dock vänner bli fiender när guldlaget splittras.

 

Guld: Peter Tholse (Nyköpings Frisksportklubb) / Jens Franzon
Silver: Andreas Gilbertsson / Magnus Nordlander (Linköping Beach AC)
Brons: 

 

Skribent: lena tholse
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings FK - Volleyboll
Ekebobacken 9, Lena Tholse
61157 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0733463412
E-post: nfk@nykopingfriskspo...