Hoppa till sidans innehåll

Camilla och Linus!

13 JUL 2018 15:12
  • Uppdaterad: 16 JUL 2018 19:00

Wictoria Lundmarks foto. 

Det är inte bara Linus Tholse som Nyköpingsborna kan hoppas på i helgens tour-tävling i Göteborg. Sambon Camilla Nilsson deltar också. Hon, den tidigare Sverige-ettan som gjort comeback efter barnafödande ifjol, har spelat bra – och är riktigt taggad.

– Efter uppehållet känns allt jätteroligt. Jag njuter verkligen där ute på planen, säger hon.

– I och med att man bara är två spelare i ett beachvolleyboll-lag blir kemin oerhört viktig. Jag och Sofia är jättenära vänner och litar verkligen på varandra. Trots att vi inte spelat matcher ihop förut är vi väldigt samspelta och tänker likadant, säger Nilsson och förklarar att de båda har en lång gemensam historia.

– Vi möttes faktiskt i SM-finalen 2006, har varit i juniorlandslaget samtidigt och tränar tillsammans nästan varje dag i Södertälje.

Att Nilsson, som tillhör Nyköpings FK, ser framemot Swedish Beach Tours stopp i östra Sörmland råder det ingen tvekan om.

– Jag försöker leva i nuet men samtidigt går jag bara och längtar. Ifjol fick jag stå vid sidan om, eftersom jag hade uppehåll då, så det ska bli så himla roligt att få spela själv. Staden har fått värma upp med några landskamper nu, så jag tror det börjar bli lite volleyboll-feber i Nyköping, säger hon.

Tangerat personligt rekord på världstouren den gångna veckan. Andraplats senast på Swedish Beach Tour. Det går bra nu för Linus Tholse och Jakob Molin.

– Vi ska försöka nå final igen, säger Nyköpingssonen Tholse om den kommande helgens tävling i Göteborg.

                      

I augusti stannar Swedish Beach Tour – för andra året i rad – i Nyköping, för säsongens fjärde tävling. Förutom det, är Tholses och Molins fokus på utlandet den här säsongen.

– Målet är att ta oss ut så mycket som möjligt. Genom att plocka poäng kvalificerar man sig för fler och större tävlingar på världstouren. Det har gått fortare än vi trott, säger en nöjd Tholse, som nyligen kommit hem från Ryssland. Fotbolls-VM hann han dock inte uppleva särskilt mycket utav.

– Tävlingen var i Anapa och där spelades inga VM-matcher – men fotboll hade vi ändå inte haft tid för. Vi tog oss ända till kvartsfinal, vilket är tangerat rekord för oss på världstouren.

I nämnda kvartsfinal förlorade svenskarna mot ett kinesiskt par, som sedan gick och vann hela tävlingen.

– Lagen vi mötte i Ryssland var riktigt duktiga. Vi spelade jämnt också mot vinnarna, så det känns bra.

I slutet av juli beger sig Tholse och Molin till marockanska Agadir. Där ska de försöka kvala in till en världstour-tävling av 2 star-klass, det vill säga en nivå högre än de tidigare tävlat på. Sedan, 10-12 augusti, är det dags för Swedish Beach Tour i Nyköping. Ifjol vann Tholse och Molin, som båda spelar för Nyköpings FK, på hemmaplan.

– Det är bara att försöka göra om det. Att touren stannar här ett år till känns kanon. Vi får hoppas på samma publikstöd i år igen. Ifjol var Nyköping den bästa arrangören på många år. Det har jag hört av många, säger Tholse.

 

Skribent: Lena Tholse
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings FK - Volleyboll
Ekebobacken 9, Lena Tholse
61157 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0733463412
E-post: nfk@nykopingfriskspo...