Hoppa till sidans innehåll

Nyköping Frisksportklubb får förstärkning !

Linus byter klubb och får spela på hemmasand

07 FEB 2017 10:17
  • Skapad: 07 FEB 2017 10:17

texten tagen ur SN idag 170207

Linus Tholse flyttar hem, i varje fall klubbmässigt. I dagarna gjorde han klart med moderklubben Nyköpings Frisksportklubb. — Det var där jag började spela vanlig volleyboll och nu vill jag ge tillbaka lite, säger han.

I mitten av augusti kommer Stora torget i Nyköping fyllas med sand. Inte sådan sand som används just nu på gator och torg, utan fin, gulvit sand. Sand som Linus Tholse är med van vid.

Mellan den 9–12 avgörs nämligen en av de sista deltävlingarna i Swedish Beach Tour 2017 just i Nyköping. En tävling där arrangörerna räknar med runt 10 000 besökare under varje arrangemang.

— Det ska bli jättekul att få spela på hemmaplan och just att det är en av de sista tävlingarna innan finalen gör det extra spännande. Alla de bästa kommer att vara på plats, säger Linus.

Själva elittävlingen pågår under fyra dagar, men innan dess, mellan den 7–8 augusti är det mer amatörernas afton.

— Företagstävlingar och sånt. Det är Nyköpings kommun som är huvudarrangörer på grund av det här med Gästabudsåret och vi i NFK ska hjälpa till.

Att Nyköping kan bli en beach SM-vecka, i varje fall inte direkt.

— Där brukar det inte finnas plats för en handduk till på stranden och de brukar stänga av stranden långt innan de börjar sätta upp näten, säger Linus.

Han har bytt klubb till den här säsongen, till just NFK och rötterna. Det är härifrån satsningen mot OS 2020 ska fortsätta.

— Vi fick en hel del andraplatser ifjol. Vi var i toppen, men räckte inte riktigt ända fram. Det var alltid någon boll som studsade fel. Men jag tog ett steg framåt i utvecklingen. Jag har lärt mig att man inte behöver smasha hårdast för att ta poäng utan att det kanske är bättre att placera bollen.

Linus varvade med lite olika partner. Under den svenska touren spelade han till exempel med Johan Ström, och under de internationella tävlingarna med Linus Frantzich.

I år kommer han att testa en ny partner, de ska bland annat träna tillsammans under ett läger i Portugal i april. Där kommer Linus även träna med många andra tourspelare.

— Det blir en bra uppladdning inför säsongen.

Nytt för i år blir ett träningsläger i Norge.

— Vi har pratat om det i några år nu men nu ska det bli av. Norge är ett bra beachvolleyland med många tunga meriter på världstouren och OS.

Du har lagt av med den vanliga volleybollen nu?

Du har lagt av med den vanliga volleybollen nu?

— Ja, senast jag rörde en sådan boll var i Japan under en semesterresa i början av året. Och då var det sju månader sedan sist. Det var min beachvolleytränare Anders Kristiansson som bjöd in mig att vara med på en träning med hans japanska lag när vi var där och hälsade på. Det var kul, men inget jag längtar tillbaka till. Det är bättre att helt kunna fokusera på beachvolleyn nu.

LINUS BEACHVOLLEYMERITER

Tourfinal 2016, silver.

Tre andraplatser i SBT (Swedish Beach Tour) 2016, Helsingborg, Göteborg och Umeå.

Rankad trea i Sverige 2016, ett litet kliv nedåt eftersom han var etta rankad året innan.

Svensk tourmästare 2014.

Skribent: lena tholse
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings FK - Volleyboll
Ekebobacken 9, Lena Tholse
61157 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0733463412
E-post: nfk@nykopingfriskspo...