Hoppa till sidans innehåll

Swedish Bechtour i Nyköping

NFK  arangerar SBT

09 FEB 2017 09:41
  • Uppdaterad: 09 FEB 2017 13:08

Klart: Svenska beachvolleyeliten intar nio städer

 

Swedish Beach Tour växer och får tre nya tourstopp! Det står klart när Svensk volleyboll i dag presenterar SBT-kalendern för sommaren 2017.

 

2017 års upplaga av Swedish Beach Tour blir den största på många år. Sommaren omfattar hela nio tourstopp, inklusive SM-veckan på Skrea strand i Falkenberg och Tourfinalen i Umeå.

 

Uppsala, Helsingborg, Göteborg, Kalmar och Umeå är kvar sedan tidigare. Därutöver tillkommer också tre, spännande nyheter.

 

- Det känns otroligt roligt och inspirerande att vi har ett så komplett tourschema i år. Nya städer som tillför energi, ny publik och publicitet för sporten. Samtidigt har vi våra trogna arrangörer som återigen levererar beachvolley på toppnivå, säger projektledare Jakob Birgersson och fortsätter:

- Vi tror och hoppas att de många tourstoppen kommer ge fler spelare chansen att utvecklas sportsligt. SBT är utmanande, bjuder motstånd från landets bästa lag och har samtidigt en fantastisk inramning med publik, speaker och DJ.

 Lena Tholses foto.

SBT Nyköping

 

För första gången någonsin får Nyköping besök av SBT. 10-12 augusti invaderas staden av den svenska beachvolleyeliten.

- Superkul att vi får hit Swedish Beach Tour. Det blir en härlig show. Spelarna som kommer hit är sannolikt i toppform i och med att turneringen ligger perfekt placerad mellan SM och Tourfinalen, säger Lena Tholse, lokal projektledare för arrangören Nyköpings Frisksportklubb.

 

SBT Nyköping lär bli en riktig publikmagnet. Turneringen är nämligen en av huvudattraktionerna under Gästabudsåret 2017.

- Vi är jätteglada att vi får besök av denna spektakulära volleybollfest under Gästabudsåret, säger Nyköpings jubileumsgeneral Ulf Westman och fortsätter:

- Vi räknar med att sätta Nyköping på volleybollkartan och locka en jättepublik till detta unika evenemang på Stora Torget mitt i stan.

Fullspäckad sommar

 

En hel del nyheter till årets tour alltså, men upplägget är i mångt och mycket detsamma. Precis som sommaren 2016 dundrar det hela igång på Vaksala torg i Uppsala, 9-11 juni. Cirkusen rullar sedan vidare kors och tvärs genom landet, där stoppen avverkas helg efter helg. I slutet av augusti når det sitt crescendo under Tourfinalen i Umeå.

- Vi kan se fram emot en fullspäckad beachvolleysommar. 9 av 13 helger består av SBT-tävlingar. Dessutom arrangerar vi två CEV Satellites, så det blir både nationell och intenationell elit som spelar på stränder och torg runt om i Sverige. Jag uppmanar alla att gå igenom tourschemat och boka in ett eller flera datum där ni kommer och ser beachvolleyeliten live - det är en maffig upplevelse, avslutar Jakob Birgersson.

 

Vi ses i sanden - och glöm inte...

Life´s a beach!

 

Skribent: lena tholse
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings FK - Volleyboll
Ekebobacken 9, Lena Tholse
61157 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0733463412
E-post: nfk@nykopingfriskspo...