Hoppa till sidans innehåll

NFK är med och arrangerar landskamper i Nyköping!

16 MAR 2018 13:27
  • Skapad: 16 MAR 2018 13:27

Sveriges båda volleybollandslag deltar i European League för andra året i följd. Herrlandslaget spelar Golden European League, medan damlandslaget deltar i Silver European League.

I gruppspelsfasen spelas totalt sex hemmamatcher. Nu står klart att FORUM Örkelljunga och Nyköpings Arenor kommer agera volleybollborgar under samtliga dessa.

– Otroligt roligt! Vi jobbar med engagerade arrangörer – både föreningar, kommuner och arenor – som tillsammans kommer skapa högt underhållningsvärde för alla besökare. – Vi testar ett grepp där vi vid sammanlagt tre tillfällen ger publiken möjlighet att se både dam- och herrlandslaget under ett och samma tak, under en och samma dag. Det kommer bli fest!, säger Jakob Birgersson, projektledare Svenska Volleyevent AB.

Inleder i Örkelljunga

European League-gruppspelet inleds den 19 maj. Volleybollherrarna spelar mot EM-fyran Belgien, medan volleybolldamerna drabbar samman med Schweiz. Båda matcherna går i Örkelljunga.

– Vi är oerhört glada att Svensk volleyboll beslutat att lägga landskamper i Örkelljunga. Vi ser fram emot att ta nästa steg i att göra FORUM till en häftig evenemangsarena, säger Andreas Meimermondt, kultur- och fritidschef i Örkelljunga kommun.

– Fantastiskt roligt att kunna erbjuda volleyboll av den här digniteten i Örkelljunga. Som ett led i att utveckla och höja attraktionen runt Örkelljunga Volleybollklubb är detta arrangemang helt perfekt, säger Zacharias Fransson, ordförande Örkelljunga VK.

Fyra gruppspelsmatcher i Nyköping

Gruppspelet fortsätter sedan den 30 maj och 2 juni i Nyköping. Här arrangeras ytterligare fyra gruppspelsmatcher där den svenska publiken har möjlighet att se både dam- och herrlandslaget briljera under ett och samma tak.

– Det känns fantastiskt kul att valet föll på Nyköping. Att få hit professionell volleyboll på elitnivå är ett bevis på att våra arenor håller högsta klass. Vi, tillsammans med Nyköpings Frisksportklubb, kommer att ge all vår kompetens och kunskap för att detta ska bli en upplevelse som motsvarar allas förväntningar, säger Stig Ekström, verksamhetschef på Nyköpings Arenor.

– Härligt för Nyköpingsborna att få se de bästa spelarna i Sverige! Förra året fick de uppleva landets bästa beachvolleyspelare, och nu kommer även volleybollandslagen hit. Att vi dessutom har en fin arena som är perfekt för volleyboll gör inte saken sämre, säger Lena Tholse, Nyköpings FK.

HEMMAMATCHER – GRUPPSPEL 2018-05-19 – Örkelljunga 16:00: Sverige (h) vs Belgien 19:00: Sverige (d) vs Schweiz

2018-05-30 – Nyköping 17:00: Sverige (d) vs Estland 20:00: Sverige (h) vs Estland

2018-06-02 – Nyköping 16:00: Sverige (d) vs Kosovo 19:00: Sverige (h) vs Slovakien

Silver European League-finalerna till Nyköping

Helgen 16-17 juni kommer Silver European Leagues (SEL) finalspel, kallat Final four, till Nyköping och Sverige. Här ska SEL-mästare koras för första gången någonsin. Det är också första gången sedan det mytomspunna Europamästerskapet 1989 som Sverige ska stå arrangör för ett mästerskapsslutspel på internationell nivå.

Att Sverige står arrangör för Final four innebär att damlandslaget per automatik är kvalificerat för finalhelgen, oavsett hur det går i gruppspelsfasen som pågår 19 maj – 6 juni.

Läs mer om Final four-helgen i den här nyheten!

Skribent: Lena Tholse
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings FK - Volleyboll
Ekebobacken 9, Lena Tholse
61157 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0733463412
E-post: nfk@nykopingfriskspo...