Hoppa till sidans innehåll

Seger i SBT Göteborg!

15 JUL 2019 21:36
  • Uppdaterad: 15 JUL 2019 21:36

Den andra deltävlingen av Swedish Beach Tour är avgjord och vi har för i år nya vinnare på både dam- och herrsidan. Beach Center fylldes med publik, Sveriges bästa spelare och ett fantastiskt spel.

På herrsidan såg det länge ut som Alexander Herrmann/Ludvig Simonsson skulle stå högst upp på pallen inför hemmapubliken efter att ha slagit ut landslagsspelarna/klubbkompisarna Alexander Annerstedt/Martin Appelgren med 2-0 i set (21-16,21-19). I finalen väntade Viktor Jonsson med OS-kval aktuella Linus Tholse och Alexander/Ludvig startade första set starkt och vann med 17-21. I andra set såg spelet ut som i första men till fördel för andra laget Viktor/Linus som också vann med 21-17. Direkt i tredje så kopplade Viktor/Linus grepp om setet och vid 4-0 tog hemmaspelarna timeout för att kunna jobba sig tillbaka in i matchen. Viktor/Linus var svårstoppade och kunde leva på sin ledning ända fram till matchens slut och fick ta emot bortapublikens applåder när Viktor omfamnade Linus (15-9).

-Det var min andra vinst på touren så känns riktigt bra. Vi hittade spelet och varandra mer och mer under turneringens gång. Det var energibrist från min sida varje gång vi förlorade något set under turneringen och det gällde även första setet i finalen, berättar Viktor.

Man såg att du började dansa lite inför andra set, löste det energifrågan?
-Ja det brukar hjälpa med dans för mig och så fick jag äta nötter och dricka energidryck, det var inte så mycket taktiksnack utan Linus sa åt mig att äta nötter, skrattar Viktor.

Hur var stämningen?
-Jättebra stämning men jag tror att det endast var en person som hejade på oss. Jag hörde Linus skrika när vi tog poäng och det räcker för att jag ska tagga igång.

Hur ser kommande veckor ut?
-Vi är anmälda till touren i Kalmar och sedan blir det träningsveckan i Tylösand och SM.

 

Skribent: Lena Tholse
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings FK - Volleyboll
Ekebobacken 9, Lena Tholse
61157 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0733463412
E-post: nfk@nykopingfriskspo...