Hoppa till sidans innehåll

NFK arrangerar även i år Swedish beachtour!

Succén Swedish beachtour kommer tillbaks!

14 MAR 2018 15:42
  • Uppdaterad: 14 MAR 2018 15:45

 

Swedish Beach Tour, den svenska elittouren i beachvolley, kommer till fem städer sommaren 2018. Det står klart när Svensk volleyboll i dag presenterar SBT-kalendern.

Tourstoppen i Uppsala, Göteborg, Kalmar, Nyköping är kvar sedan förra året. Nytt för i år är att SBT återvänder till Örebro, där 2018 års upplaga av tourfinalen avgörs. Därutöver tillkommer också SM-veckan på Tylösand! – Det känns kul att vi har fem superengagerade arrangörer som kommer leverera högklassiga arrangemang och tävlingar, säger SBT:s nye projektledare Adrian Norrby.

SBT Nyköping
Förra årets stopp i Nyköping, det första någonsin i staden, var en tvättäkta succé. Solen sken ikapp med den tillströmmande publiken som hejade fram hemmaspelande Linus Tholse och hans vapendragare Jakob Molin hela vägen till seger. Mycket talar för att årets belägring, 10-12 augusti, blir minst lika lyckad. Arenan kommer vara belägen mitt på Stora torget, som ramar in och skapar en oslagbar atmosfär för både spelare och publik.
– Nyköping är på väg att utvecklas till en riktig beachvolleystad! Folk slöt verkligen upp och vallfärdade till arenan under förra årets premiärfest. Vi siktar på att följa upp det med en ny maffig helg, säger Frisksportarnas projektledare Lena Tholse.

Även kan NFK glädjas åt att en av Sveriges bästa beachvolleyboll spelare skrivit på för klubben-Camilla Nilsson hälsas mycket välkommen till Frisksport familjen.

 

SBT under förändring Sedan sommaren 2017 pågår ett förändringsarbete kring Swedish Beach Tour . Utvecklingsarbetet har mynnat ut i ett utkast på nytt koncept och ny inriktning. Under 2018 års upplaga är planen att testa det nya konceptet på ett antal tourstopp, samtidigt som andra deltävlingar och arrangörer fullföljer sina nuvarande avtal med det befintliga upplägget. Resultatet kommer sedan utvärderas och ligga till grund för det fortsatta utvecklingsarbetet, som ska vara färdigställt till sommaren 2019.

– Jag uppmanar alla att gå igenom tourschemat och boka in ett eller flera datum där ni kommer och ser beachvolleyeliten live . Det är en garanterat häftig upplevelse både för den oinvigde och den redan beachvolleyfrälste, avslutar Adrian Norrby.

Vi ses i sanden – och glöm inte… Life´s a beach!

Skribent: Lena Tholse
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings FK - Volleyboll
Ekebobacken 9, Lena Tholse
61157 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0733463412
E-post: nfk@nykopingfriskspo...