Hoppa till sidans innehåll

Lena Tholses foto.

Svenska damlandslaget vann!

18 JUN 2018 19:42
  • Uppdaterad: 18 JUN 2018 19:44

Volleybolldamerna har nått sin största framgång någonsin. Det står klart efter att den unga och extremt talangfulla truppen spelat hem Silver European League-titeln på hemmaplan i Nyköping. Under söndagskvällens final besegrades Österrike med 3-1.

Siffrorna skrevs till 25-23, 25-21, 16-25, 25-17. 18-åriga Isabelle Haak var poängbäst i det svenska laget med makalösa 38 poäng. Totalt mäktade hon med 223 poäng på åtta matcher. Inte helt oväntat blev hon utnämnd till hela turneringens MVP och bästa högerspiker.

- Helt fantastiskt, det går inte att beskriva... Det är det här vi kämpat för sedan vi samlades i början av maj. Vi gör det så himla bra där ute idag, jag är så stolt över tjejerna. Just nu är det bara fullständig eufori, säger Serie A-proffset direkt efter matchen.

Damlandslaget, som har en medelålder på blott 20 år, har med SOK:s stöd siktet inställt på OS 2024 i Paris och OS 2028 i Los Angeles. Att säga att äventyret fått en drömstart är knappast en överdrift.
- Det betyder enormt mycket. Resan vi ska göra är lång och det ska genomföras många samlingar, turneringar och matcher de kommande åren. Att vinna Silver European League var definitivt ett viktigt delmål. Det är en jätteboost för självförtroendet och skönt att ha med sig inför fortsättningen, och inte minst inför nästa landslagsperiod med EM-kvalet som drar igång i augusti.

 Nyköpings  frisksportklubb har haft glädjen att arrangera 8 st landskamper på Rosvalla Arena. Vi har fått mycket beröm för vårt fina arrangemang.Detta genom att ni funktionärer gör ett så fint jobb,och alltid med ett leende.

Tack till er alla önskar NFK's styrelse!

Lena Tholses foto.

Skribent: Lena Tholse
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings FK - Volleyboll
Ekebobacken 9, Lena Tholse
61157 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0733463412
E-post: nfk@nykopingfriskspo...