Hoppa till sidans innehåll

Gert Fredriksson stipendium

01 MAR 2019 16:28
  • Uppdaterad: 01 MAR 2019 16:28

Nu är det klart vilka som tilldelas Nyköpings kommuns stipendier.

Varje år delar Nyköping kommun ut stipendier för att hylla insatser inom kultur- idrotts- och föreningslivet i Nyköping.

Nyköpingsborna har själva kunnat nominera värdiga vinnare, och nu har kommunen tillkännagett vilka som får ta emot de aktningsvärda stipendierna.

Gert Fredrikssonstipendiet, som utdelas till minne av Nyköpings kanske mest framgångsrike idrottsman, tilldelas Rebecka Gustafsson Lönnroth.

Motiveringen lyder: Styrelsen för Nyköpings Kanotklubb har utifrån de kriterier som Gert Fredriksson själv ansåg skulle ha betydelse för utnämningen av stipendiater nämligen resultat och meriter, föreslagit att till Rebecka Gustafsson Lönnroth utdela 6 500 kronor ur Gert Fredrikssons stipendiefond.

Rebecka tilldelas också idrottsstipendiet för individuell prestation. Hennes fantastiska bedrift på SM lyfts fram i motiveringen.

Motivering: Rebecka, endast 17 år, har vunnit SM i alla sträckor i kanot (K1) och tillsammans med klubbkompisen Malin även vunnit alla sträckor i K2. Totalt 11 SM-guld under 2018. Rebecca är uttagen till juniorlandslaget och tävlade under året i sex olika länder.

Idrottsstipendiet för lagprestation tilldelas Cheerlegacy Goldenjays. I motiveringen nmämns deras hårda arbeta, sammanhållning och ledarskap som möjliggjorde dem att vinna Nordic All Level Championship efter bara 3 månaders träning.

Näsby BKs fotbollsstipendium, som delas ut till unga fotbollsspelare som visat på kamratskap, och som talangfullt och ambitiöst sätt ägnat sig åt fotboll, går till Emma Holm. Försvarsspelare i IK Tun är född 2003 men beskrivs i motiveringen som en rutinerad och vass spelare, som redan förra säsongen agerade som en seniorspelare.

Kommunens uppmuntringsstipendier som ska vara ett stöd för att kunna utvecklas och vidareutbild sig inom kulturella områden, delas ut till Love Rasmussen och Emelie Sandberg.

I motiveringen beskrivs Love som en mångsidig musiker som sjunger, spelar slagverk, kontrabas och ukulele samt dansar och spelar teater i många olika sammanhang. Han är aktiv i kulturskolan Gästabudet och Nymos och uppmuntras till fortsatt utveckling.

I Emelies motivering läggs fokus på henens enorma utveckling inom sång och musik. I juni tar hon studenten från estetprogrammet, och uppmuntras fortsätta med kultur efter studenten.

Eldsjälsstipendierna, som delas ut till dem som gjort förtjänstfulla ideella insatser i föreningslivet, går i år till Lena Karlsson och Jan-Erik "Kula" Johansson.

I motiveringen beskrivs Lena som en stor eldsjäl i IK Tun Enstaberga, och hennes stora insatser och optimism och glädje ger energi till alla i omkring henne.

Jan-Erik ”Kula” Johansson har i 50 års tid varit engagerad i Nyköpings Kanotklubb som ungdomstränare, lagledare och i styrelsen. I motiveringen läggs fokus på hans stora hjärta, som beskrivs som en stor bidragande anledning till den oerhört fina gemenskap och klubbkänsla som genom alla år funnits i Nyköpings Kanotklubb.

Kulturstipendiet, som är en belöning för insatser inom just kulturen, ges i år till Lars Borg. Han beskrivs i motiveringen som en av Nyköpings hårdast arbetande kulturpersonligheter, som uppträtt på oräkneliga scener. Förutom sin musiklärargärning har han en drivande roll i Nyköpings Lokalrevy.

Stipendiaterna kommer hyllas på en prisceremoni vid Bomässan i Rosvalla den 16 mars kl 14.15

Skribent: Thomas Andersson
Epost: Adressen Gömd

sisu

rörmontage

images

   

 

 

 

 

 

 

 

Bastutider på klubben

Tisdag 18.00-20.00

Lördag 11.00-13.00

Det finns en display på väggen mellan tjejernas och killarnas omklädningsrum som har en on/off knapp. Bara att trycka av eller på, inget annat behöver göras


Postadress:
Nyköpings KK - Kanot
Box 3020
61103 Nyköping

Besöksadress:
Brandholmsvägen 58
61162 Nyköping

Kontakt:
Tel: 0155214221
E-post: This is a mailto link

Se all info