Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Året var 1923 då några herrar träffades och började diskutera om att bilda en motorförening och det tillsattes en interimsstyrelse som förberedde bildandet av föreningen och den 21 maj 1924 var allt klart och föreningen konstituerades och namnet blev Nyköpings Motorsällskap.

 

Att från 1924 till dagens tävlingsverksamhet redogöra för NMS brokiga historia skulle ta allt för stor plats varför det blir en kortfattad information om vad som hänt under senare delen av föreningens verksamhet

  

Från begynnelsen sysslade NMS med jordbana och backtävlingar som kördes på Lindbacke och sedermera fick föreningen en motocrossbana vid Mariebergsområdet som disponerades till 1964.

 

Efter idog uppvaktning hos kommunen så tilldelades föreningen nuvarande område och 1968 stod en ny motocrossbana klar för invigning och Vargfar Arne Bergström fick förtroendet att inviga Svansta Motorstadion.

 

Tävlingsverksamheten tog fart och det arrangerades SM tävlingar och 1987 tilldelades NMS förtroendet att arrangera VM finalen i motocrossens 250 cc klass. Som tack för ett fint arrangemang tilldelades NMS ytterliggare en VM tävling 1990. Speedwayintresset började ta fart och 1980 påbörjades byggandet av en speedwaybana och premiärtävlingen kördes maj 1984.

 

Under 2000 talet ville dom speedwayintresserade bilda en egen förening varför förhandlingar med NMS kom igång och ett hyresavtal tecknades om att driva en egen klubb under namnet Griparna Nyköping/Oxelösunds Speedwayklubb och på nuvarande område.

  

Endurosektion som bildades har under åren varit mycket aktivt och har haft förtroendet att arrangera Lag SM i Enduro. Styrelsen för NMS driver Motocross, Trial och Enduro verksamheten med egna sektioner och det samarbetet fungerar mycket bra.

 

NMS jobbar framåt för att bli en klubb där alla är välkomna att träna och utvecklas inom sin gren. Vi har de senaste året fått rejäl fart på våran "prova på-verksamhet". Vi har också arrangerat ett antal statustävlingar inom MX och har årligen tävlingar inom både Trial, Enduro och Mx.

  

Anders Rudengren

 

Ordförande

Uppdaterad: 15 OKT 2018 19:32 Skribent: Martin Norén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Nyköpings MS - Motorcykel och Snöskoter
Box 3013
61103 Nyköping

Besöksadress:
Svansta 1
61194 Nyköping

Kontakt:
Tel: +46155282381
E-post: [saknas] Information

Se all info

Anmälan till trail träning/provapå 

Anmälan trial prövapå