Hoppa till sidans innehåll

VANDRINGSPRISER


Nya vandringspriser till NSS

Nicklas Eriksson

En av NSS mästerskapssimmare Nicklas Eriksson, född 1996, bidrog till NSS framgångar på många stora mästerskap som Distriktsmästerskap-DM, Nordiska Ungdoms Sim Spelen- NUSS Ungdoms Grand Prix-UGP mm under många år. Han var en allroundsimmare och började med att tävla i olika simsätt och på olika sträckor. Men de största framgångarna kom på 50m frisim och 50m fjärilssim. Genom åren har det blivit många medaljer med topp på DM och på NUSS. Hans mål var att kvala till SM, och de tiderna nådde han precis innan hans universitetsstudier startade.

Han var en mycket teknisk simmare som gärna hjälpte andra både på träning och tävling och spred en god sportmanna anda runt sig gentemot tränare och medsimmare genom sin positivitet till sporten. Nicklas blev även uppmärksammad för sitt sportsliga sätt mot andra simmare av andra klubbar. Han skrev in sig i NSS rekordhistoria på 50m fjäril både kort och långbana samt på 50m frisim på långbana. Nicklas utbildade sig även till siminstruktör och undervisade gärna som simmande tränare.

Tragiska omständigheter har gjort att han idag inte längre finns kvar i livet. Men med dessa priser hoppas vi att kunna hedra Nicklas genom att inspirera unga som äldre simmare, även Masterssimmare, att hänge sig åt sporten på bästa sätt.

Vi, föräldrar till Nicklas, hoppas att ni alla vill kämpa för dessa priser och de som tilldelas dem ska känna stor stolthet över just sitt pris. Det är ett Prestationspris för 50m frisim/fjärilssim och ett Inspiratörspris för en som kan inspirera och vara en god förebild. Se statuter hos NSS.

Ålberga april 2019

Hälsningar Eva Eriksson och Åke Gustafson

Uppdaterad: 11 JUN 2019 21:06 Skribent: Jenny Hurtig
E-post: Adressen Gömd

NSS är emot doping

Läs vår antidopingplan HÄR 

NSS arbetar för en trygg idrottsmiljö

Läs våra regler för en trygg idrottsmiljö HÄR

NSS har fastställt en kvalitetspolicy

Läs den HÄR

Kontakt till: 

This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Nyköpings SS - Simidrott
Box 4005
61104 Nyköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: nykoping@nykopingss....

Se all info

Sponsor

webbgif RFSISU.gif

var-forening-ar-vaccinerad-mot-doping.png