Hoppa till sidans innehåll

Orientera med datorn!


Catching Features

Ett orienteringsspel där man kan se sig själv springa på datorn i ett virtuellt landskap.

Olika banor finns och man får tider mellan varje kontroll. Så likt vanlig orientering man kan komma, utan att resa sig från stolen. Spelet Catching Features är ett orienteringsspel som du kan spela hemma på din dator.

Individuella banor kan springas med intervallstarter mot andra spelare på nätet eller hemma, eller med gemensam start mot många andra samtidigt. För varje bana du springer kan Du tjäna rankingpoäng baserat på vilka andra tävlande som är med.

Internet låter Dig spela mot motståndare över hela världen i realtid. Spela mot dina vänner i en virtuell tävling!

Tävlingsläget låter dig ladda ned och köra en tävling, när helst du kan, därefter laddas dina tider och din rutt automatiskt upp till CF-servern för att alla ska se och för att jämföra! En slumpmässig karta kan skapas som låter dig skapa en ändlös mängd av kartor. Du kan tävla på olika kartor varje dag de nästa 89 åren...

Ett kartprogram finns med full-versionen av spelet. Det kan användas såväl för att ändra kartan som banorna. En OCAD-konverterare gör att Du kan bygga CF kartor av din lokala terräng. Det pågår tävlingar på nätet hela tiden.

Tävlingarna brukar finnas tillgängliga ca 1 vecka. En av de bästa CF-spelarna genom åren är Thierry Gueorgiou, tillika en av de bästa orienterarna för närvarande.

Spelet kan laddas ner som demo eller beställas som full-version från 40 USD. Med full-verionen får man licens och inloggning för att kunna spela online.

Du hittar Catching Features här.

Karttecken memory

Lär dig karttecken på ett roligt sätt här.

Oriantinca

Oriantica är orientering i ett virtuellt tredimensionellt landskap. Med karta och kompass ska du hitta genom terrängen och finna kontrollerna så snabbt som möjligt.

I Oriantica är det möjligt att tävla med andra personer över nätverk och Internet, eller tävla mot datorstyrda löpare. Du hittar spelet här.

Uppdaterad: 16 JAN 2018 20:37 Skribent: Fredrik Sandberg

Postadress:
OK Älvsjö-Örby - Orientering
Christer Nordström, Snäckstigen 1
14139 Huddinge

Kontakt:
Tel: 0761152570
E-post: This is a mailto link

Se all info