Hoppa till sidans innehåll

Träning


Orientering vår och höst

Gruppindelning

Klubbträning sker på tisdagar och är öppen för alla i klubben - unga som gamla. Ungdomarna delar vi upp i tre grupper efter ålder och orienteringskunskap för att alla ska få möjlighet att lära sig och utvecklas på bästa sätt. Grupperna följer orienteringens färgindelning som du kan läsa mer om länken här.

Tid & plats

Under 2018 tar vi vår nya klubbstuga vid Älvsjö gamla IP i bruk. 

  • Grön/vit grupp kommer i huvudsak hålla till vid klubbstugan och lära sig orienteringens grunder i trygg miljö i Älvsjöskogen, med möjliga utflykter till Herrängen och Långbrodal. Det kommer även finnas en del aktiviteter i stugan där vi lär oss karttecken mm. 
  • Gul respektive röd/violett grupp kommer företrädelsevis åka till andra men närliggande skogar, såsom exempelvis Mälarhöjden, Ågesta, Visättra, Gömmaren m.fl. Syftet är att hitta mer utmanande terräng än i närområdet. Någon eller några träningar förläggs dock i Älvsjö.

Våravslutningen är gemensam och äger rum ute vid sjön Ådran, Paradisets naturreservat (Huddinge) och den stuga som klubben disponerar där

Titta alltid i klubbens kalender för detaljer runt samlingsplats. Vid frågor, skicka ett mejl till någon av ledarna ovan eller till This is a mailto link.

Ytterligare orienteringsträning

Under säsong samarbetar OKÄÖ med andra klubbar runt teknikträningar på torsdagar. Nivå är från orange och svårare. 

Karttecken

Det går alldeles utmärkt att träna på karttecken själv! Du hittar karttecken och mycket annat här.

Träning vinter

Under vintersäsongen har klubben gemensam löpträning från klubbstugan på tisdagar (vuxna och ungdomar). Efter träning är det bastu följt av fika. Titta i kalendern för detaljer.

Dessutom samarbetar klubbarna i något som kallas Vinterserien med trevliga söndagsarrangemang där man anmäler sig på plats och har fri starttid. Den enklaste banan brukar vara cirka två km och hålla gul nivå. Läs mer om Vinterserien här.

Uppdaterad: 11 AUG 2018 17:20

Postadress:
OK Älvsjö-Örby - Orientering
Christer Nordström, Snäckstigen 1
14139 Huddinge

Kontakt:
Tel: 087747602
E-post: This is a mailto link

Se all info