Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsträning


Orientering vår och höst

Gruppindelning och träningsdagar

Orienteringsträning sker på tisdagar och torsdagar. Ungdomarna delas in i fyra grupper utifrån ålder, orienteringskunskap och för att alla ska få möjlighet att lära sig och utvecklas på bästa sätt. Grupperna följer orienteringens färgindelning som du kan läsa mer om på länken här.

Tisdagsträningarna inriktas främst på grupperna på grön, vit och gul nivå. Vi håller till i skogar i närområdet, men är inte bara i Älvsjöskogen! Ni som springer orientering på mer avancerad nivå är givetvis välkomna att med hjälp av dagens karta improvisera ett träningspass!

Torsdagsträningarna sker inom ramen för ett organiserat samarbete med andra söderortsklubbar och inriktas på gruppen orange nivå och uppåt samt vuxna klubbmedlemmar. På torsdagar finns inga grön/vit/gula banor. Det är ofta en lite längre bit att köra till dessa träningar. Avsikten är att hitta mer utmanande terräng.

  • Grön/vit grupp: nybörjare samt barn upp till cirka 10 år.
    Ledare: För nybörjare på denna nivå vill vi har med sig en förälder som “skugga” / medföljare). 
  • Gul grupp: barn & ungdomar som behärskar vit bana, vilket vanligtvis innebär 10-13 års ålder. 
  • Orange/violett/blå grupp: ungdomar som behärskar gul bana, cirka 14 år och uppåt.

Tid & plats

Klubbstugan vid Älvsjö gamla IP är en central punkt för verksamheten, men för att få bra träning varierar vi skogarna. 

  • Tisdagsträningarna förläggs i viss utsträckning  till klubbstugan med möjligheter att lära sig orienteringens grunder i trygg miljö i Älvsjöskogen.
  • Vi nyttjar även andra kartor som Herrängen, Långbrodal, Mälarhöjden, Gubbängen, Solberga, Gömmaren m.fl. Samling sker i normalfallet vid klubbstugan strax före 18 (när träningen är i Älvsjskogen), alternativt 17.50 utanför förskolan vid infarten till Klubbevägen för samåkning till närliggande skogar.   
  • Torsdagsträningarna ansvarar olika söderortsklubbar för enligt separat program. För att få mer utmaningar förläggs de till relevant terräng vilket innebär viss transporttid. Samling vid förskolan/Klubbevägen kl 18.00.

Vid frågor, skicka ett mejl till This is a mailto link.

Träning vinter

Under höst-, vinter och vårsäsong har klubben gemensam löpträning från klubbstugan på tisdagar (vuxna och ungdomar). Efter träning är det dusch & bastu följt av fika. För grön/vit/gul grupp har vi ett varierat program, ofta med kartinslag. Vindertid behövs skor med bra grepp samt en enkel pannlampa. 

Dessutom samarbetar klubbarna i något som kallas Vinterserien med trevliga söndagsarrangemang där man anmäler sig på plats och har fri starttid. Den enklaste banan brukar vara cirka två km och hålla gul nivå. Läs mer om Vinterserien här.

Uppdaterad: 11 AUG 2018 17:20 Skribent: Ungdomssektionen
E-post: This is a mailto link

Postadress:
OK Älvsjö-Örby - Orientering
Christer Nordström, Snäckstigen 1
14139 Huddinge

Kontakt:
Tel: 0761152570
E-post: This is a mailto link

Se all info