Hoppa till sidans innehåll

201118 INSTÄLLDA TEKNIKTRÄNINGAR

18 NOV 2020 16:03
  • Skapad: 18 NOV 2020 16:03

OK Branten har tagit det tråkiga beslutet att ställa in våra träningar på grund av rådande pandemi så länge de skärpta råden för Västernorrland pågår. 

Vi hänvisar alla till att delta i våra I-orienteringar istället.      Klicka på länken: OKBranten/Kartori-Orientering så kan du ladda ner kartor och kontroller på flera ställen i kommunen och tävla mot dig själv eller andra via internet.

 

Möte med idrottsföreningar och SDF 2020-11-16 angående Coronapandemin och skärpta råd i Västernorrland. Ett Digitalt möte via Teams

 Sammanfattning: Smittspridningen ökar i landet och i Västernorrland i hög takt. Under måndagen den 16/11 införde Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland skärpta råd för Västernorrland vilket har en betydande påverkan på idrottsrörelsens verksamhet i länet. Idrottsrörelsen måste därför ta hänsyn till råden och inte genomföra träning i grupp för personer födda 2004 och tidigare samtidigt som det är viktigt att hålla igång barn och unga födda 2005 och senare på ett säkert sätt utan att bidra till ökad smittspridning.

Uppmaningen från både Smittskyddet och Riksidrottsförbundet är tydlig; Det är allvarligt läge. Idrotten har tagit ett enormt ansvar under pandemin men nu kräver det att vi vidtar ytterligare åtgärder de närmaste två-tre månaderna. Nu måste vi göra allt vi kan för att bromsa utvecklingen.

Bakgrund: Måndagen den 16 november fick Västernorrland som ett av de sista länen i landet skärpta lokala råd gällande coronapandemin. Råden påverkar idrottsrörelsen i allra högsta grad och därför valde vi på RF-SISU Västernorrland att bjuda in idrottsföreningar samt SDF - specialidrottsdistriktsförbund - till ett digitalt informationsmöte måndagen den 16 november kl 17.30–18.45 Inbjudna till mötet var också Region Västernorrlands smittskyddsläkare Hans Boman.

Sammanfattning av läget fram till nu:

 ”Vi har de senaste veckorna sett en snabbt ökande smittspridning. Sedan vecka 44 har det dragit iväg ordentligt. Förra veckan hade vi cirka 600 fall och nästan en fördubbling. En bekymmersam situation med snabb smittspridning. En annan oroande sak är att vi den sista veckan även sett en ökad belastning på slutenvården och idag hade vi 15 inneliggande patienter samt för första gången sedan i juli patienter på intensivvårdsavdelningen. Vi har kommit in i en andra våg och det gäller att ta till alla medel för att bromsa detta så fort som möjligt. Därför kommer då de skärpta allmänna råden in. Beslutet gäller omedelbart från och med i dag till den 13 december. Det kommer löpande utvärderas och det finns möjlighet att förlänga tiden om det är behövligt.”

Lokala allmänna råd i Västernorrland:

• Undvik om möjligt fysisk kontakt med andra personer än dem du bor med. Kommentar HB: Det betyder att man ska i huvudsak hålla sig hemma och umgås med familjen utan närmare kontakt med andra om det inte är nödvändigt av olika skäl

 • Avstå från att göra onödiga resor såväl utom som inom regionen eller regiondelen.

• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.

• Avstå från att delta i möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. Gäller heller ej yrkesmässig idrott.

Skribent: Marianne Nordin
Epost: Adressen Gömd

 

Våra sponsorer

                                    Mondi

 

Kyrkdals   Svets & Maskin

                                                Följ OK branten 2

Vill du bli medlem och stödja klubben!

Betala då in medlemsavgift till vårt bankgironummer: 438-0846.

150 kronor för enskild medlem eller 300 för hela familjen.

Meddela samtidigt namn och personuppgifter,

antingen i betalningen eller i ett mail              

till kassören, Kristine Åkerlund: This is a mailto link

Tel. 070-243 2017

 OK Brantens Swish    

 

  

 

Postadress:
OK Branten
Kristine Åkerlund, Liavägen 31
87264 Sandöverken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info