Hoppa till sidans innehåll

200425 Nybörjarkursen startar

25 APR 2020 14:56
Flera intresserade slöt upp när orienteringskursen startade vid Latbergshallen. I bästa väder samlades vi för att lära oss lite av orienteringens språk. Fler bilder finns om du läser vidare...
  • Uppdaterad: 25 APR 2020 14:56

Vi hade först lite information runt färger och karttecken. Alla fick ett häfte med Skogsäventyr att läsa på till nästa gång. Sedan gick vi ut för att se hur det ser ut i naturen. Nyfikenheten var stor och snabbt hade alla sett ut hur kartan skulle hållas.

Vi samlades sedan för att prova på att springa mellan kontroller och stämpla. Här hade vi fått låna Kramfors-Alliansens stämplingsenheter. Här räckte det inte att springa banan en gång utan man ville se om man kunde snabba sig lite. Tyvärr var inte alla enheter synkroniserade så vi kunde inte läsa av tiden mellan kontrollerna. Men det är roligt att stämpla ändå.

Till avslutning den här dagen gjordes en stafett där lagen stämplade enheterna i en viss ordning. Här fick vi se prov på den rätta orienteringsandan när det vinnande laget hjälpte de som fick springa sista sträckan i motståndarlaget. Detta är orientering när den är som bäst!

Nästa träff är Svanö Hamnen 2/5 Kl 10.00 Följ de orange/vita skärmarna vid vägen.

Tisdag den 5/5 träffas vi Kl. 18.00 uppe på slalombacken i Nyland för en stjärnorientering.

Avslutningen sker den 9/5 vid Svanö Folkets Hus Kl. 09.00-15.00 Vi bjuder ungdomarna på hamburgare och dricka. Vuxna som blir hungriga får köpa sin hamburgare och dricka. 50:-

Dagen börjar med flera lagövningar för att kunna ta oss till koryfén. Till slut när alla karttecken hittats kan de bytas mot en gåva. Efter lunchen har Victor satt upp snabba, korta och roliga banor, både lätta och svårare för alla att prova på. Vuxna som känner sig sysslolösa kan medan ungdomarna gör sina övningar gå en rolig tipsorientering runt FH. När Victor satt upp sin teknikorientering så kan ni även testa att gå/springa dessa banor.

Kl. 14.00 startar vår motionsträning. 3 olika långa och både lätta och svåra banor. Lennart Korén är banläggare. Den är öppen för alla. Vi visar särskild hänsyn i dessa virustider.

Loke vill springa en ny runda

Intresserade nybörjare

Skribent: Marianne Nordin
Epost: Adressen Gömd

 

Våra sponsorer

                                    Mondi

 

Kyrkdals   Svets & Maskin

                                                Följ OK branten 2

Vill du bli medlem och stödja klubben!

Betala då in medlemsavgift till vårt bankgironummer: 438-0846.

150 kronor för enskild medlem eller 300 för hela familjen.

Meddela samtidigt namn och personuppgifter,

antingen i betalningen eller i ett mail              

till kassören, Kristine Åkerlund: This is a mailto link

Tel. 070-243 2017

 OK Brantens Swish    

 

  

 

Postadress:
OK Branten
Kristine Åkerlund, Liavägen 31
87264 Sandöverken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info