Hoppa till sidans innehåll

Till Ingvar Sundells Minne

12 FEB 2020 18:23
På fredag den 14 februari hålls begravning för Ingvar Sundell. Det är en dag då vi får ta farväl av en sann orienteringsvän. Att det sker på Alla Hjärtans dag får symbolisera Ingvars stora hjärta för medmänniskorna, naturen och för sporten.
  • Skapad: 12 FEB 2020 18:23

En kär och hjälpsam vän har lämnat oss och OK Branten har mist en glad och villig supporter.

Ingvar var en orienterare med extra stort hjärta för orienteringssporten. Han började sin idrottskarriär på 40-talet för Brännans IF därefter Lugnviks IF, Vibyggerå SK innan OK Branten bildades 1983. Han var alltid skojfrisk, glad och hjälpsam. Många är historierna runt honom både som lagkamrat och vän. En historia som visar på kärleken till sporten är hur han som junior cyklade 8 mil (då han missade färjan och kom försent till tåget och sedan även tävlingsbussen) för att sedan springa en tävling på 8 km. och sedan ta cykeln i 6 mil hem till Nordingrå igen. En annan är när han som senior överraskande tog hem segern i DM redan 1956. ”Inte en meter har jag bommat och jag har sprungit precis allt vad jag orkat” sa han efteråt. I Kraftprovet Vildmanna med över 2 mils orientering kunde han också ställa sig överst på pallen. Även vintertid kunde Ingvar orientera och då för Nordingrå SK. Ett tillfälle var då han som slutman i 2:a laget förde Nordingrå till seger i DM-budkavlen i skidorientering i Kramfors. Allt detta på svårorienterade kartor med 50 000-dels skala.

Ingvar var även en uppskattad och omtyckt ledare, arrangör, banläggare, kartritare och han var pådrivande och medskapare av orienteringsklubben OK Branten 1983. Han satt som ordförande från starten till 2000. Därefter som styrelsemedlem till 2003 och som markansvarig för Nordingrå till 2011. Många är vi som minns Ingvar med stor värme och kärlek under de år som vi fått dela med honom. Så sent som 2015 deltog han i klubbens träningar både som banläggare och deltagare. Under våren 2016 hjälpte han till vid en vårträning också. Alltid med samma glädje och positiva tänkande. Vi är många som uppskattat Ingvar och det är med saknad vi kommer att minnas honom.                      

Tack för alla glada, fina och roliga minnen tillsammans/ OK BrantenOväntad segrare DM 1956

Skribent: Marianne Nordin
Epost: Adressen Gömd

 

Våra sponsorer

                                    Mondi

 

Kyrkdals   Svets & Maskin

                                                Följ OK branten 2

Vill du bli medlem och stödja klubben!

Betala då in medlemsavgift till vårt bankgironummer: 438-0846.

150 kronor för enskild medlem eller 300 för hela familjen.

Meddela samtidigt namn och personuppgifter,

antingen i betalningen eller i ett mail              

till kassören, Kristine Åkerlund: This is a mailto link

Tel. 070-243 2017

 OK Brantens Swish    

 

  

 

Postadress:
OK Branten
Kristine Åkerlund, Liavägen 31
87264 Sandöverken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info