Hoppa till sidans innehåll

Historik


2010
SAKNAS

2009
SAKNAS

2008
SAKNAS

2007
Denseln drog ett tungt lass arrangörsmässigt med flera huvudfunktionärsuppgifter och ett 100-tal medlemmar som förlade sin ”semestervecka” vid O-ringen i Mjölby.

Klubbanläggningen vid Mårn har fått ett lyft med att ny panna installerats och värmesystemet bytts ut. En tillbyggnad till omklädningsrummet har påbörjats och den ska användas i huvud- sak som en mindre styrke-idrottshall.

Skidsäsongen var nog den sämsta på många år. Elljusspåret var inte åkbart någon gång under året och endast 4 deltagare, 2 i Vasaloppet, 1 på Öppet spår och 1 på Halvvasan.

Månadsbladet distribuerades till våra medlemmar för första året även via e-mail.

Ida Lindkvist segrade i Götalands-Mästerskapet och Skol-SM. I nollgradigt väder och snöblandat regn genomförde vi Vårtävlingen och testade inför O-Ringen kartor tryckta på Pretexpapper som kan användas utan skyddande plast- fickor.

Vi deltog med 2 10-mannalag i Kraftloppet i Finspång. Medaljskörden vid OL-DM 15 Guld samt 1 Marathonbrons.

2006
Detta år blir herrlaget 20:e lag på 10-mila samt 11:e lag på Jukola. Damerna börjar också kunna konkurrera i toppen på de stora stafetterna. På Jukola visar de klass och ligger länge med runt de 20 bästa. Damien springer EM i Estland och slutar 4:a på medeldistansen. I stafetten får han ännu en silvermedalj till samlingen. Oringen går i Hälsingland och här tar OK Denseln 2 totalsegrar. Björn Karlsson i H35 och Anneli Berggren i D45. Ida Lindkvist vinner Götalandsmästerskapen i D15, och på Junior SM under hösten visar hon att hon har någor stort på gång genom att bli 4.a i D18. Erik Andersson visar under SM veckan än en gång att han tillhör Sveriges absoluta topp när han tar en bronsmedalj på medeldistansen. I USM tävlingarna placerar sig Johan Lindberg som 2:a på indeviduella i H16 och tillsammans med Ida vinner de stafetten. Henrik Berggren slår sig in på en fjärde plats i samma klass som Johan.

Årets vårtävling fick ställas in på grund av snöproblem, men de skidintresserade gillade läget och hade möjlighet att utnyttja elljusspåret och en 7,5 km slinga från slutet av januari till 23 mars. Detta visade sig också under Vasaloppsveckan då 12 skidåkare från klubben deltog i Vasaloppet, 3 i Öppet spår och 10 st i resp. Tjejvasan och Kortvasan.

I samband med Stjärnorpssprinten vid Äskemålen anordnades även distriktsmatchen med ca 600 deltagare och dagen efter i ösregn distriktskavlen med ca 200 deltagare. I Stockholms Minimara fick August Mollén löpa in på Stockholms Stadion som segrare och även i Lilla Lidingöloppet blev det en förstaplats bland 7-åringar. 2 kartprojekt blev under året klara nämligen Ampen och Äskemålen. 51 DM-medaljer erövrades under året fördelat på 20 Guld, 17 Silver och 13 Brons i

2005
Erik Andersson och vårt nyförvärv Johanna Lindberg blir uttagna till NOM och får där representera det svenska landslaget. Johanna blir senare under året uttagen till JVM och har där en 9:e plats på långdistansen som bästa resultat. Vid sprint-SM tar Mattias Ericsson och Johanna Lindberg varsin fin 5:e plats.

Klubben tar hela fyra totalsegrar under O-ringen i Skillingaryd, Småland. Det är den unga Ida Lindkvist som vinner D14, veteranen Anneli Berggren i D40 samt makarna Nina och Stefan Karlsson i D21 kort och H21 kort. Vid VM i Japan tar Damien silver i stafetten tillsammans med sina kamrater i Frankrike. Senare under hösten tar den lille fransmannen och klämmer dit hela den svenska eliten och tar SM-guld på medeldistansen i dalarna! På samma distans är Erik A 4:a, endast 5 sekunder från en 3:e plats. Johanna Lindberg gör även en fin insatts och slutar 5:a. Som avslutning på säsongen vinner vi novembersprinten och inkasserar 10 000 fina kronor till klubben.

Torpet vid Denseln (skyttepaviljongen) brinner ner under sommaren troligen ett blixtnedslag. Någon nybyggnad är ej aktuellt utan försäkringspengarna läggs på tillbyggnad vid Mårn. Skol-DM i maj och en 3-etappers (1 sprint-2 korta) i juli var årets arrangemang Erik Ivarsson Sandberg tar guld vid GM för H 18. I stafettsammanhang har klubbens H 21 dominerat med dubbelseger på Östgöta- kavlen, alla pallplatserna på DM-stafetten och som avslutning på säsongen ………

Även D 21-och H 20-laget segrade i DM-kavlen.

Rekordregn av DM-medaljer 55 st fördelade på 24 Guld, 18 Silver och 10 Brons för orienterarna och 1 Silver och 2 Brons i friidrott och slår därmed 2003 års resultat.

Anders lämnar Ordförandeklubban vidare till Janne Berggren.

2004
På Jukola i Finland kommer herrlaget på 16:e plats, klubbens bästa resultat någonsin på denna stafett. Herrarna gjorde även en riktigt fin insatts på SM-kavlen och slutade 2:a efter Södertälje-Nyvarn. I laget ingick Anders Kleist, Stefan Karlsson, Damien Renard och Erik Andersson. Höstens stafett, smålanskavlen blir också ett fall framåt i klubbens stafettsamanhang. En 6:e plats i konkurrens mot flera av världens bästa lag. Vi visar nu att vi på allvar kan konkurera med de stora klubbarna i de stora stafetterna. Erik Andersson springer VM-tester och vinner Långdistans före hela den svenska eliten. Trotts detta blir han inte uttagen till VM senare under året. Anders Kleist springer in som 5:e man på natt-SM i H21 och Mattias Ericsson som 6:a i H20.

Tillsammans med Matteus SI arrangerade vi en tidig vårtävling i Vrinneviskogen med ca 500 startande och Stjärnorpssprinten på hösten med ca 600 startande. Erik Ivarsson Sandberg blir klubbens DM-kung genom att vinna alla individuella titlar i H18 och dessutom ingick i det segrande H 20-laget 15 Guld,10 Silver och 15 Brons för orienterarna och 1 Silver på 5000 m.

2003
Damien Renard och Nicola Girsch springer sitt första VM, klubbens första senior-VM löpare genom tiderna. Damien slutar 18 på sprint och 30 på medel, Nicola 45 på medel.

9 denslare åker till Frankrike och La Caylar på träningsläger där Damien och Nicola svarar för värdskapet. Årets 10-mila slutade med en 19:e plats och på Jukola en 20:e plats den hitills bästa placeringen. 57 löpare är anmälda till O-Ringen i Uddevalla. Charlotte Lindkvist vinner Veteran VM i D 35 och våra ungdomar segrar i Ekorren Cup. Vi arrangerar Kavle-DM med TC vid Hundekulla. Vi slår 1996 rekord i medaljer med 17 OL-guld, 15 Silver, 13 Brons samt 1 Silver och 1 Brons i friidrott.

2002
Detta år kom att bli ett stort år för Klubbens elitkillar. Under 10-mila dygnet gjorde alla 10 killar storartade insatser och ett slutresultat som 15:e lag var självklart väldigt imponerande. Ungdomarna visade sig också starka under 10-mila där det i år blev en 2:a plats efter en spurtstrid mot Alfta-Ösa OK. Under sommaren blev Erik Andersson uttagen till junior-VM och där visade han sin klass genom att ta guld på kortdistansen och fullföljde sedan VM-veckan med brons i stafetten och 4 på klassiska. Damien Renard vinner en sprintdeltävling i världscupen i tjeckiska Brno.

Charlotte Lindkvist Götalands-Mästare i D 21. En vecka i juli deltog 30-talet medlemmar i sommarläger i Gamleby som avslutades med deltagande i Tjusts 2-dagars. Orienterarnas DM-facit blev 13 Guld, 10 Silver och 18 Brons och friidrotten bidrog med 1 Silver och 1 Brons.

Jonny avgår som ordförande och Anders Lilja tar vid som ny.

2001
Detta år kom klubbens ungdomar att ta vår första 10-mila seger genom tiderna. Thomas Lilja, Märta Mollén, Mattias Ericsson och Albert Mollén stod för bedriften, en solig dag utanför Strängnäs. Erik Andersson tar detta år SM-guld på Långdistansen i skogarna kring Vingåker. På hösten tar han även SM guld på klassisk distans.

Tillsammans med Finspångs AIK, Hällestad OK och Regna IF arrangerade vi Östgöta 3-dagars med över 1500 startande per dag. Dags för revidering av Veteklint södra. Våra D-21 damer lyckades vid DM-tävlingarna med bedriften att ta 11 av 12 möjliga medaljer. Den missade medaljen blev i kavlen där vi endast hade 2 lag med. Har någon klubb varit i närheten av ett sådant resultat eller kommer det att slås?

Medaljregnet under året blev imponerande med

VM juniorer 1 Brons
Nordiska Mästerskapet 1 Brons
SM 2 Guld, 1 Brons
GM 2 Guld
DM 15 Guld 11 Silver 9 Brons60+ en verksamhet för klubbens äldre medlemmar startar upp med torsdagsträffar på förmiddagen under enklare förhållanden, med promenad, orienteringsbana eller bara komma för att basta eller fika. Vid årsmötet hade vi lyckats få besök av Årets Svensk, Sten Axelsson från Västerås som berättade om sina upplevelser som polis i Västerås och kampen mot de brotts- liga MC-klubbarna i länet. Sten tävlade som pojkklassare för oss tillsammans med tvillingbrorsan Kjell innan familjen flyttade till Olshammar och friidrotten tog överhand. Vårsäsongen förlängdes med att 40-talet denslare deltog i tävlingsresa till Blekinge och i maj med en 4 dagars tävlingsresa till Hälsingland och Järvsö.

Vår skallgångskedja larmades strax före 21.00, veckan före jul, för att söka efter en 87-årig dam som avvikit från Vickelbygården. Efter c:a 15 min. var de första i kedjan på plats och på mindre än en timme var 45-tal medlemmar på plats. 7-8 minusgrader, blåst och snöfall var de yttre förutsättningarna. Vid 23-tiden hade vi en återsamling för en lägesgenomgång och fika. Vi skulle göra ytterligare en sökning i villaområdet mellan Sågvägen och Prästgården för att kolla mer inne på tomterna. Strax efter 00.30 återfanns damen i ett litet skogsområde i närheten av Prästgården och det var ganska trötta, lite frusna men nöjda denslare som kunde åka hem och konstatera att det hela fick ett lyckligt slut.

2000
Erik Andersson visar detta är att han är en orienterare att räkna med i framtiden. Han tar inte mindre än 4 SM-medaljer i H18-klassen! Ett silver på natten blev den ädlaste valören men roligast var nog bronsmedaljen på kavlen i H20-klassen där även Anders Kleist och Edvin Karlsson sprang i laget. Dessa två hade även framgångar individuellt i H20 där Anders bästa resultat blev en 5:e plats på natten och för Edvin en 9:e plats på klassiska. Även vid 5-dagars i Närke skördas stora framgångar. Albert Mollén vinner H15 efter en suveränt genomförd vecka. Lillasyster Märta blir 2:a i D13. I herrjuniorelitklasserna visar Denseln sin styrka med Erik Anderssons 2:a plats i H18E och i H20E blir Anders Kleist 7:a, Damien Renard 8:a och Edvin Karlsson 16:e. Framgångarna för seniorlagen begränsas till en 25:e plats av herrarna vid SM-kavlen medan ungdomarna sin vana trogen håller sig framme vid varenda kavle.

Klubben firade 50-årsjubileum och i samband med detta framställdes en jubileumsskrift i 4300 ex. som delades ut till alla hushåll i vår kommundel. Bertil Skagerström utnämndes som hedersmedlem i samband med jubileet. Vi arrangerade Stjärnorpssprinten på nyreviderade Gettorpskartan. Även Mårnkartan har reviderats. Klubben har erhållit 32500:-- kronor från Gustavianska fonden för inköp av pannlampor till våra ungdomar. 40 denslare deltog i blött O-ringen i Närkeskogarna. 19 DM-Guld till klubben

1999
Erik Andersson tar klubbens tredje SM-medalj genom tiderna genom att komma 3:a på kortdistansen i H18-klassen på Fårö, Gotland Erik kommer på en 3:dje plats i Skogssports junior-cup. Edvin Karlsson tar hem Götalandsmästerskapen i H20-klassen. Arne Anderson lämnar ifrån sig ordförandeklubban efter ett antal år vid posten till nu 24-årige Jonny Karlsson som tidigare ej varit medverkande i styrelsen men verksam i bland annat träningskommittén. Klubben är nu större och bredare än någonsin, ungdomslagen skördar framgångar på i stort sett varenda kavle medan seniorlagen inte lyckas så bra som förväntat.

Rekorddeltagande i Vasaloppet, 31 startande och 19 av dessa fullföljde under mycket svåra förhållanden. Omklädningsrummen vid Mårn med bastu är färdiga och har invigts. Vi arrangerade Natt-DM och NM-dag. Med full buss (50 personer) företogs en ”semesterresa” till Frankrikes 5-dagars. 7 Guld, 6 Silver och 7 Brons årets DM-resultat.

1998
1998 var ungdomarnas och juniorernas år. Fina framgångar både individuellt och i kavlesammanhang stod de för. 1:a på Stigtomtakavlen i H18-klassen, 4:a på kavlen samtidigt som Tiomila, 13:e på Ungdomens Tiomila samt 3:a och näst bästa svenska lag på Smålandskavlens H18-kavle. I det laget ingick Edvin Karlsson, Albert Mollén, Erik Andersson och Harri Karlsson. På SM i juniorklasserna stod Harri Karlsson för en fin 13:e plats på klassiska och en 10:e plats på Kort-SM. På Natt-SM sprang Edvin Karlsson till sig en fin 6:e placering.Båda springer i den tuffa H18 Elit-klassen. Albert Mollén vann H13-klassen på O-ringen 5-dagars i Gästrikland. Bland seniorerna bör nämnas Stefan Karlssons hedrande 8:e placering på Lång-SM i Hälsingland.

Vi har framställt en ny karta ”Gettorp”, som vår fransman Franz Mareigner framställt med GPS-teknik och den utnyttjades vid tävling Stärnorpssprinten. Mårängskartan och Grebyskogen har reviderats. En lyckad klubbresa till Tjeckien och Jiscin som resmål för träning och rekreation. En nästan fullsatt Denselnbuss med ungdomar till Daladubbeln som blev en tuff tävling med snö och kyla. Erik Andersson i H 16 och Albert Mollén i H 14 årets Götalands-Mästare, dessutom hemfördes 11 DM-Guld. Vårmilen blir Vår 6:an i ett försök att bryta den nedåtgående trend som varit de senaste åren.

1997
Detta år var helt klart damernas år. En 30:e placering på Jukola-kavlen blev årets största succé ! I laget sprang Lotta Ericsson, Susanne Andersson, Laila Karlsson och Laure Coupat. Damjuniorerna gjorde även de en fin insats när dom hamnade 10:a på SM-kavlen. Herrarna nådde inte riktigt upp till fjolårets statistik. Dock visade våra manliga ungdomar och juniorer styrka då de kom 11:a på Smålandskavlen. Tillsammans med Växjö OK arrangerades en resa till Frankrike och en till Tjeckien med hjälp av EU-bidrag.

En vårtävling vid Tolskepp och Natt-NM har genomförts. Veteklint norra har reviderats under året. Gunno Hermansson genomförde sitt 10:de Vasalopp när han tillsammans med ytterligare 12 denslare fullföljde loppet. 9 guld erövrades vid årets DM-tävlingar. Vi hade 2 lyckade klubbutvecklingsdagar i Linköping för att höja klubbens ambitioner inför 2000-talet.

1996
Projekteringsarbete för etapp 3, en fristående omklädnings-dusch och bastuanläggning är påbörjad. Vår dokumentation av åretruntträning för ungdom 8-16 år har uppmärksammats. Vid 5-dagars i Värmland fick vi egen monter i SOFT-tältet under en dag för att presen- tera klubbens verksamhet. Klubben skördar framgångar på budkavlar runt i Norden. Herrarna 21:a på Vårspretten, 46:a på Tio-Mila och 17:e på SM-kavlen. Höjdpunkten blev Jukola- kavlen då herrlaget blev 23:a. Detta år var ungdomarnas, då de staplade framgångar genom att bli 4:a på Tio-Mila, 1:a i Corren cup och NOK:s ungdomsseriekavle samt H 14 i kavle DM. Att detta inte var någon tillfällighet visar att vid Kortdistans-DM i Finspång samtliga mästare i H 10-16 var denslare, nämligen H 10 Mattias Ericsson, H 12 Albert Mollén, H 14 Erik Andersson, H 16 Edvin Karlsson dessutom även i D 10 genom Anna Peterson. Till Götalands-Mästerskapen i Ljungskile var 9 ungdomar uttagna och i distriktsmatchen i Södermanland var 8 deltagare från klubben. Klubbens bredd visar sig då vi tog 22 DM-guld i orientering och friidrott.. Sammantaget erövrades 19 guld, 6 silver och 4 brons i orientering, 2 guld och 1 silver i Marathon och 1 guld i terräng. När slår vi detta rekordår!!!!

1995
Ytterligare ett steg mot vår vision om en komplett friluftsanläggning blev klart i och med invigningen av andra etappen för utbyggnaden av Mårnstugan. Årets omsättning passerade 1 miljon kronor ett överskott på drygt 100.000:--. Björkelundskartan har slutförts och användes första gången vid vårt DM-arran- gemang. Mårnbladet har även delvis reviderats. KM arrangerades på Visingsö och 71 denslare deltog och vi fick även hyra en buss för att alla skulle komma dit. Skidresa till Sälen första veckan januari med 40-talet deltagare och det blev för våra blivande Vasaloppsåkare (18 st) den bästa träningen denna snöfattiga vinter på våra breddgrader.

Det stora genombrottet för många, även kavlelaget då vi på Novembersprinten till pressens stora förvåning blir 3:a. Induviduella framgångar genom Götalandsmästare Stefan Karlsson och Susanne Andersson som vann Östgöta 3-dagars.

1994
Damlaget gör resultat över förväntan. På Jukola hamnar de runt 80:e plats. Alve Gustafsson första år som heltidsanställd kanslist vilket avlastat mycket av det administrativa arbetet för arbetsgrupperna. Vi byter vår gamla buss till en modernare turistbuss för våra färder till tävlingarna. Tillbyggnaden av klubbhuset fortskrider med viss ekonomisk försiktighet. Anna Andersson och Karolin Bergström representerade distriktet vid Baltic Meeting i Skåne. Lotta Ericsson blir vår första dam som genomför Vasaloppet. Björkelundskartan öster om Tolskepp har färdigställts. Bertil Skagerström är en av 19 löpare som deltagit i samtliga 30 Lidingölopp. DM medaljer i orientering detta år blev 5 guld. 1 DM-guld i terränglöpning samt 1 DM-guld i Marathon har erövrats. Medlemsantalet är nu 416.

1993
Laila Karlsson blev vår första USM-segrare i D 16. Alve Gustafsson anställs som kanslist. Jonny Gustafsson, H 40, tillförde klubbens första DM-guld i terräng samt silver i Marathon. Vid USM i skid-OL deltog Mattias E Petersson. Under vårsäsongen var det tillfälligt tävlingsstopp för eliten på grund av tvardiskussionen och vi ordnade för klubbens H/D 21 en Teknik-cup. Vi anordnade med kort varsel Skid-OL DM som blev mycket lyckat. Vi arrangerade även en Sprint-OL med c:a 500 deltagare. DM-facit för året i OL 2 guld, 5 silver och 5 brons samt vid Skid-OL 1 silver och 1 brons.

1992
Östgöta 3-dagars arrangerades i Finspång tillsammans med Finspångs AIK, Hällestad OK och Regna IF. 15 denslare deltog i Vasaloppet och 13 av dessa passerade klockstapeln i Mora. Arne Karlsson avverkade ”En svensk klassiker” för 15 året i följd. Laila Karlsson representerar klubben på USM. Gustavianska stiftelsen var även i år givmilda mot klubben och bidrog med 10000:-- kr för lägerverksamhet och samma summa erhölls till Frankrikeresa och deltagande i deras 5-dagars. Lotta Ericsson erhöll 5000:-- medan Mårten Andersson och Mats Törnvall erhöll 3500:-- från samma stiftelse. Medlemsantalet uppgick till 373.

1991
Stefan Karlsson har uttagits till juniorlandslaget med deltagande i NOM och reserv till junior-VM. Magnus Strömbäck engageras som tränare för vår elitverksamhet. Våra ungdomar blev åter 2:a i kampen om Silvapriset. Gustavianska stiftelsen tilldelar klubben 15.000:-- till lägerverksamhet och Lotta Ericsson ett stipendium på 5.000:--. Franska landslaget hade ett 10 dagars läger i juli med boende i klubbstugan. En barack, som vi fått av Gränges i Finspång, har plockats ned och fraktats hit och skall bli ytterligare tillskott till klubbstugan. Medlemsantalet fortsätter att öka och är nu uppe i exakt 400.

1990
Dagny Ståhlmark, en för oss okänd supporter i Norrköping, testamenterar 10.000:-- till klubben. På 40-talet cyklade hon, tillsammans med sin man, ut till Skärblacka och njöt av lugnet vid Denseln, har lämnats som förklaring till hennes anledning att vi fick ärva denna summa. Dator och skrivare har införskaffats för underlättande i klubbarbetet. Klubbens 40 år firades med familjefest på em. med c:a 200 personer som på kvällen fortsatte med middag, uppträdande och dans. Carina Forslund och Björn Karlsson erhåller 10.000:-- för förkovran i sin idrott från Gustavianska fonden. En tolv man stor delegation från Tanzania besöker klubben med Tanzanias idrotts- minister Muhammed Musa och världsmästaren på 1500 m Filbert Bayi i spetsen som under 2 veckors tid studerat den svenska idrottsrörelsen. Niklas Aldin, Jonny Karlsson och Henrik Peterson deltog vid USM. 5 guld,3 silver och 8 brons blev årets medaljskörd vid DM Medlemsantalet för året i ny toppnotering 360 medlemmar.

1989
Nya klubbstugan har utnyttjats flitigt under året. Stugvärdar har utsetts att under den tävlingsfria delen av året ordna med fika på söndagarna efter träningarna samt viss koll i stugan. Mårnkartan blev klar för tryckning och under hösten arrangerades Östergötlands första tävling i kortdistans. Björn Karlsson och Franz Mareigner reviderade ”Tolskeppskartan” och Laila Karlsson och Susanna Strömberg ritade en skolkarta i skala 1:1000 över Vångaskolan. En snöfri vinter som gynnade orienterarna men som för våra skidåkare kändes negativt. Trots snöproblem deltog 7 denslare i Vasaloppet och 2 i det krävande Finlandialoppet i Lathis. Björn Karlsson och Carina Forslund deltog vid Lång-SM samt Natt-o Dag-SM och Stefan Karlsson vid Dag-SM. Vid SM-kavlen ställde vi upp med 1 lag i både dam- och herrjuniorkavlen. Lotta Ericsson och Niklas Aldin deltog vid U-SM och 8 denslare representerade vid Götalands-Mästerskapen. 5 guld, 3 silver och 6 brons vid DM och 12 NM årets skörd av mästerskap. 10-mila, U-10mila, Jukolakavlen, 25-manna och Smålandskavlen var några av de större kavlarna med Denselnlag på startlinjen.

Efter mycket stönande plockar kassören fram en del av de nedgrävda pengarna från 5-dagars och den gamla stadsbussen byts mot en betydligt nyare turistbuss. Vi är näst största klubb i Östergötland när det gäller antalet deltagare i SM och då har vi bara ungdomar med! Ca 30 denslare åker en helg i november till Yxnerum för att ha en egen kurs i föreningsutveckling. Första steget mot att bli 90-talets klubb tas.

1988
TRÄNA RÄTT – vårt träningsprogram väcker nyfikenhet bland andra klubbar. Björn Karlsson individuellt och 1 lag i juniorkaveln var vår representation vid SM samt Carina o Lotta vid USM. 6 representanter från klubben vid GM, med en 3:dje plats för Björn som bästa placering. Carina Forslund 2 etappsegrar vid 5-dagars är väl värt att notera. Snön ställde även i år till det med flera inställda tävlingar under våren. DM-medaljutdelningen blev i år 3 guld, 2 silver och 2 brons. Vårt alldeles egna nya klubbhus vid Mårn invigs. Arne Andersson efterträder Lennart J igen som ordförande. Vår satsning på ungdomar börjar ge frukt - Erik Barkstedt vann O-ligan i H14. Utmärkelsen "Årets Denslare" går till Arne Karlsson som tio år i följd klarat en Svensk Klassiker dvs åkt Vasaloppet, cyklat Vättern Runt, simmat Vansbrosimmet och sprungit Lidingö-loppet.

1987
Vår ungdomsverksamhet visar fina resultat och till årets GM representeras klubben av följande Carina Forslund, Lotta Ericsson, Per o Fredrik Kempe samt Björn o Stefan Karlsson. Carin och Björn deltog i USM med en 10:de plats för Carina. Vi hade återigen 12 st 3-mannlag vid NOK:s ungdomsserie-avslutning och i kampen om Silvapriset blev det en fin 2:draplats efter LOK. Årets skörd av DM-medaljer i orientering blev 4 guld, 3 silver och 8 brons samt i skidorientering 2 silver och 3 brons. Klubbhuset uppe vid Mårängen håller på att förverkligas. Allt går enl. planerna och till sommaren -88 kan det vara dags för invigning och inflyttning. 5-dagars går i Östergötland. Denseln är med och arrangerar Dag 4 i Häradstorp. Carina Forslund är kranskulla vid målet.

1986
Nya kartor har framställts, dels tävlingskartan Sätra samt när-och skolkartorna Kungsbacken och Vånga. DM i skid-OL individuellt och kavle arrangerades med TC vid Mårn och över 200 deltagare per lopp. Terrängloppet Vårmilen och Denselnskubbet i orientering samlade över 900 deltagare per tävling. Björn Karlsson representerade klubben vid USM och Annika Ardell uttogs till GM där Björn tog en fin 3:djeplats i H 16. 2 guld, 3 silver och 2 brons blev årets facit av DM-medaljer i orientering och 1 DM-silver i halvmara.. Arbetet för en ny klubblokal fortsätter och vi är optimistiska om en snar lösning.

1985
Nya elljusspåret är utbygget och kan tas i bruk i början av november. En arbetsgrupp för en ny klubblokal har tillsatts för att lösa klubblokalsfrågan. Carina Forslund och Stefan Karlsson blev uttagna till både USM o GM. Vid den avslutande kavlen i NOK:s ungdomsserie deltog vi med 12 st 3-mannalag. Rekordsen vårpremiär i Östergötland till 5:e maj med Finspångs framflyttade tävling, den enda som kunde genomföras.

1984
Lennart Johansson återvald som ordförande.

1983
Annika Ardell uttagen till såväl dag som natt-SM för juniorer.

1982
Vi skaffar en egen buss (48 platser). I den åker 34 st till Tjeckoslovakiens 5-dagars.

1981
SAKNAS

1980
SAKNAS

1979
SAKNAS

1978
Arne Andersson blir ny ordförande. IP-(idrottsplats)-Skogen invigs.

1977
Efter 20 år som ordförande tackar Skager för sig. Lennart Johansson tar vid.

1976
SAKNAS

1975
SAKNAS

1974
SAKNAS

1973
SAKNAS

1972
Klubben arrangerar VÅRMILEN för första gången - 140 startande. Skyttepaviljongen vid sjön Denseln köps för att bli "Torpet" för alla denslare.

1971
Kjell Wallering blir svensk natt-mästare.

1970
SAKNAS

1969
Kjell tackar för förtroendet genom att bli landslagsman. Han vinner massor med tävlingar bl a 5-dagars.

1968
Vår nya klubblokal invigdes i samband med årsmötet. Sommaruppehållet blir för varje år allt kortare och i år inleddes höstsäsongen redan 7 juli med Gotlands 3-dagar, som följdes av tävlingar i Blekinge och 5-dagars.

Juniorlaget med Arne Andersson, Bo Aronsson och Kjell Wallering segrade vid kavle-DM och Kjell Wallering blev 2:a och Arne Andersson 3:a vid Dag-DM i Äldre juniorer. Kjell och Arne uttogs till Dag-o Natt-SM. Juniorlaget uttogs till Kavle-SM.

Kjell Wallering blev av SOFT nominerad till deltagande i morgondagarsläger.

I ungdomsklassen är det främst Mats Björeman som gjort flera fina lopp.

Blackanatten arrangerades vid Gösebo med Bertil Ring som tävlingsledare och Leif Andersson och Bertil Skagerström som banläggare. Överskottet på tävlingen blev kr. 427:58.

1967
En ny klubblokal på Folkets Husvägen iordningsställdes av klubbens medlemmar under hösten.

Medlemsantalet uppgick till 62.

DM i nattorientering arrangerades vid Mantorp på FAIK:s karta Hundekulla, med Bertil Ring som tävlingsledare och Harry Wallering och Leif Andersson som ansvariga banläggare.

Bo Aronsson, Kjell Wallering och Bertil Skagerström har tillhört ÖOF:s elitgrupp.

Olle Ardell och Åke Frisk firade midsommar med deltagande i Dalarnas 2-dagars fjällorientering.

5-dagars arrangerades av ol-klubbarna i västra östergötland med över 2000 deltagare.

Juniorlagen blev efter fina insatser 2:a och 5:a i DM-kavlen och förstalaget med Bo Aronsson, Arne Andersson och Kjell Wallering uttogs till SM-kavlen och placerade sig där på en fin 7:e plats. Dessa 3 har även noterats för flera fina topplaceringar.

Olle Ardell o Åke Frisk i Yngre oldboys och Harry Wallering i Äldre oldboys har försvarat klubbens färger i resp. klasser.

1966
Blackanatten arrangerades för tredje året med start och mål vid Löfstad Slott. Harry Wallering var tävlingsledare och Leif Andersson, Olle Ardell och Bertil Skagerström  svarade för banläggningen.

Kjell Wallering deltog som Östergötlands representant vid SOFT:s nordiska ungdomsläger vid Sätravallen. Bertil Skagerström, Bo Aronsson och Kjell Wallering uttogs till ÖOF:s elitläger.

Även detta år blev kort med inställda tävlingar men de första tävlingarna fick ändå arrangeras i inte helt snöfria marker. T.o.m. 10-mila med start och mål vid Stafsjö Bruk den 8 maj fanns det snö kvar i tävlingsområdet. Bertil Skageerström deltog för 10:e gången i Östersunds Postens Fjällorientering över 3 dagar.

I O-ringens 5-dagars deltog 5 löpare från klubben. Höstsäsongen startade redan sista  veckan i juli med Ronnebys tävling samt ett 3-dagars arrangemang i Västervik innan östgötapremiären i Mjölby.  Vårt juniorlag blev 2:a och seniorlaget 5:a vid kavle-DM.

Kjell Wallering och Arne Andersson uttogs till Junior-SM och även juniorlaget Arne A, Kjell W och Bo A fick åka till SM-kaveln.

OK Denseln segrade i klubbmatchen mot OK Motala-Tjällmo-Godegård.

1965
Vi  arrangerade även i år ”Blackanatten” med Rune Ardell som tävlingsledare, Leif Andersson, Bertil Skagerström förstärkta med Olle Ardell var banläggare.

Vårsäsongen blev för seniorerna lyckat med en 2:a plats på LOK:s 5-mannakavle, som följdes upp veckan efter på 10-mila med en 3:e plats. Laget som genomförde loppet var sträcka 1 Stig Ardell, 2 Kurt Andersson, 3 Arne Andersson, 4 Åke Frisk, 5 Leif Andersson,  6 Sven-Åke Svensson, 7 Olle Ardell, 8 Sven-Göran Forsberg, 9 Göran Myntzing, 10 Bertil Skagerström.

1964
Vi arrangerade för  första gången en nationell orientering ”Blackanatten”. Rune Ardell var tävlingsledare, Leif Andersson och Bertil Skagerström var ansvariga banläggare. Tävlingen fick positiva omdömen av deltagarna.

10-milalaget  fick  detta år slutplacering 53.

Kjell Wallering tog en meriterande seger i Skol-SM, dessutom tog han flera segrar i natonella tävlingar. Lisbeth Westerlund uppmärksammades av ÖOF som tilldelade henne hederspris för bästa flicka 1964.

Juniorlaget uttogs till deltagande i JSM-kavlen.

1963
Medlemsantalet uppgår till 64 därav 46 aktiva orienterare som under året deltagit i 26 tävlingar. En gymnastikgrupp har haft övningar under vintersäsongen med ca 15-tal deltagare varje gång.

Ungdomarna har även i  år varit framgångsrika. Göran Myntzing och Arne Andersson representerade Östergötland vid SOFT:s nordiska ungdomsläger vid Malmahed.

Vid landskapsmatchen mot Dalarna-Närke-Stockholm uttogs 5 Denslare som ordinarie, Göran Myntzing, Arne Andersson, Erik Westerlund, Margareta Hjalmertz, Lisbeth Westerlund samt 3 reserver.

Göran Myntzing blev DM-mästare i YJ och laget blev 2:a i lagtävlingen.

Vid Ungdomskavlen blev våra tjejer 2:a och pojklaget segrade och även yngre Juniorlaget var med i toppen på silverplats.

Vid 10-mila startade laget storartat och efter 7 sträckor låg vi på en fin sjundeplats genom  en rad fina sträckplaceringar men tyvärr hängde de sista sträckorna med i det höga tempot, men slutplaceringen blev dock så hedrande som 27.

1962
Året började i moll för hela orienteringssverige då all tävlingsverksamhet under vårsäsongen ställdes in på grund av de många gulsotsfall som drabbat orienterare. 3 av klubbens aktiva drabbades av sjukdomen.

Glädjande nog kunde höstsäsongen genomföras enl. tävlingsprogrammet och våra seniorer  flåsar östgötatoppen i nacken med segrar i Motala och Tjällmo av Olle och Rune Ardell, samt 2:a placering vid DM-kavlen med Rune Ardell, Stig Ardell och Bertil Skagerström.

Göran Myntzing placerade sig som silvermedaljör i juniorklassen vid Natt-DM. Våra ungdomar med Arne Andersson i spetsen visar att vi tillhör toppklubbarna i pojkklasserna. 7 pojkklassare bland de 10 bästa i Norra Östgötakretsen mästerskap imponerar. Bråbo-alliansens mästerskap arrangerades vid Axsjön med Bertil Ring, Valter Andersson och Ulf Linnell som banläggare.

1961
TGOK, Samepojkarna och OK Denseln möttes för första gången i en klubbmatch.

Under året har vi arrangerat Bråboalliansens nattmästerskap vid Mäselköp med Göran Myntzing och Per Andersson som banläggare samt Skol-DM för Östergötland vid Ålsjötorp med Bertil Skagerström som banläggare och runt 200 ungdomar till start.

Göran Myntzing placerade sig på plakettplats på skol-SM.

Seniorlaget blev även i år silvermedaljörer vid kavle-DM och kvalificerade sig åter för SM-kavlestart. Våra ungdomar har visat gott gry med flera topplaceringar i distriktets tävlingar.

Hans-Erik Karlsson uttogs i distriktslaget liksom Bertil Skagerström.

1960
Medlemsantalet uppgår till 64. Klubbens aktiva har deltagit i 29 tävlingar med 365 starter. Årets bäste resultatmässigt har varit Per Andersson i Yngre pojkklassen med segrar i DM, UM, alliansmästerskapen, Skol-DM och S:t Olofsträffen.

Seniorlaget blev 2:a vid kavle-DM och klubben fick även i år starta i SM-kavlen.

Klubben deltog även i år i 10-mila med något bättre resultat än debutåret.

Träningsverksamheten har under året varit omfattande med gymnastik under vinterhalvåret och träningsorienteringar i egen och Bråboalliansens regi under vår- och höstsäsongen.

1959
Vid årsmötet beslutades att klubben ej skulle sända någon representant till ÖOF:s möte i Finspång för att utse styrelse  för den nya kretsindelningen. Klubbarna i Bråboalliansen bildade senare under året enigt Bråboalliansen.

Årsmötet fastställde nya årsavgifter med 15:- för aktiva seniorer, 10:- för passiva seniorer, damer och äldre juniorer samt 5:- för yngre juniorer (18 år och yngre).

Klubbens första senior-DM hemfördes av Rune Ardell vid Natt-DM och genom denna seger blev han klubbens första representant vid Natt-SM, dessutom blev seniorlaget uttaget till kavle-SM.

Klubben deltog för första gången i 10-milakavlen utan större framgång.

Bertil Ardell uttogs till landskapsmatchen mot Södermanland och Rune Ardell representerade mot Stockholm.

Rune Ardell segrade i Bråboalliansens första nattmästerskap och OK Denseln stod för
alliansen första dagmästerskap.

Ulf Larsson har hållit i trådarna för våra ungdomar med stor framgång och träffats 1 gång per vecka under vår-och höstsäsongen.

1958
Vid klubbens årsmöte diskuterades ev. deltagande i årets 10-mila.

Startavgifterna för året har varit 638:50 och saldot till 1959 72:23.

Olle och Rune Ardell och Bertil Skagerström uttogs att representera Östergötland i Sydsvenska Mästerskapen.

Våra juniorer Bertil Ardell, Sven-Göran Forsberg och Arne Nilsson uttogs i landskaps-matchen mot Södermanland.

På ungdomssidan segrade Hans-Erik Karlsson(Sylvan) i ungdomsmatchen Linköping Norrköping, samt vid ungdomens Östgötaspel. Rolf Anderssons 2:a placering på Tunakavlens andra sträcka är även värt att notera.

Olle Ardell och Bertil Skagerström blir 7:a i den tuffa 3-dagars fjällorienteringen i Jämtlandsfjällen.

Bertil Skagerström segrade i Bråbokretsens nattmästerskap.

Anslag för vår verksamhet har bl.a. erhållits från Riksidrottsförbundet.

En ny typ av karta (kurvor i stället för backstreck) får premiär detta år – ett steg mot morgondagens exaktare kartor?

Orient-expressen har utkommit med 2 nummer.

1957
Bertil Skagerström väljs till ny ordförande. Medlemsantalet har åter sjunkit och är nu 47, men 33 är aktiva och har deltagit i 25 tävlingar med 195 starter.

Olle Ardell överraskade vid DM med en 2:a plats och vi börjar närma oss toppen i Östergötland även på seniorsidan.
Olle och Rune Ardell blev våra första seniorer uttagna till Sydsvenska Mästerskapen.
2 juniorlag startade i den första JSM-kavlen där det var försök med fri anmälan.

Propagandatävlingen ”Kul på hjul” arrangerades med ca 150 deltagare vilket gav ett netto på 120:-.

Tillsammans med Skärblacka Kvinnliga GF hyr vi en expeditionslokal på V. Tallgatan. Hyreskostnaden uppgår till 60:-/året.

En klubbtidning har sett dagens ljus med 3 nummer under debutåret.

1956
Gustav Strömberg tar över ordförandeklubban.

Under året har 267 starter gjorts av 28 medlemmar.

Våra ÄJ segrade i lag vid LM och Yngre grabbarna blev 3:a vid individuella DM.
Vid KFUM Göteborgs 3-mil blev klubben 5:a i lagtävlingen.

Bert Ljungberg uttogs till Sydsvenska Mästerskapen  och även till landskapsmatchen mot Södermanland tillsammans med Arne Nilsson.

Hyttsjötorp har under året haft ett minskat antal besök från våra medlemmar.

Orienteringskurs har hållits i Kimstad med 6 deltagare. 

Medlemsantalet har ökat något till 54.

1955
Vi arrangerade kretsmästerskapet i dagorientering vid Axsjön, Vånga vilket gav en vinst på 160:-.

Bert Ljungberg representerade Östergötland i landskapsmatchen mot Stockholm, och där vann han yngre Juniorklassen på en tid som även räckt till seger i den äldre juniorklassen.
Även mot Uppland-Västmanland representerade Bert Östergötland med en 6:e plats.

Under våren hölls en orienteringskurs med 7 deltagare.

Medlemsantalet minskade till  45.

1954
Klubben ansökte om att bli överflyttade till Bråbokretsen, vilket också beviljades av ÖIF.

I DM-kavlen för juniorer blev OK Denseln 2:a.

Bertil Skagerström uttogs till Junior-SM och Sydsvenska Mästerskapet. Till Distriktsmatchen   Östergötland-Stockholm fick klubben med 3 deltagare nämligen Lars Nordström,
Billy Ljungberg och Bertil Skagerström.

Ungdomens orienteringsuppbåd samlade i år c:a 250 deltagare.

Medlemsantalet vid årets slut 54.

1953
Bertil Ring efterträder Carl-Erik Carlsson som ordförande. Bertil Skagerström uttages av ÖOF som första reserv till Junior-SM.

1952
Medlemsantalet vid årets början var 51 och årsavgiften  för seniorer 5:-  och juniorer 2:50.
Ett lotteri på 1.000 lotter inbringade  596:- netto.

Vi arrangerade Klubbmatch mellan OK Skogsströvarna, Ljungsbro och Linköpings OK vid
Hyttsjötorp och Norra Östgötakretsens mästerskap, i hällande regn, i området syd-ost om
Löfstad.

Siv-Britt Hagel blev överraskande landsbygdsmästare  i damernas A-klass och juniorerna Bertil Skagerström, Stig och Rune Ardell segrade i lagtävlingen vid samma mästerskap.

Ungdomens orienteringsuppbåd har arrangerats med 165 deltagare.

1951
Hyttsjötorp vid Hyttsjön i Vånga blir vår första  klubbstuga som har utnyttjats flitigt av våra medlemmar. Under sommaren avhölls en invigningsfest med närmare 100-talet deltagare.
Mycket arbete har utförts på torpet bl.a. tegel till taket, möbler och köksbänk samt nya
korkmattor.
Granen har dansats ut på Odenplan med c:a 800 personer på plats. Affärsmännen skänkte gottpåsar till barnen och kommunen svarade för alla utgifter. En frivillig avgift inbringade 73:33 vilket blev klubbens netto.

Klubbens första KM arrangeras och mästare blev:
Seniorer:  Lars-Olov Forsberg
Damer:     Siv-Britt Hagel
Juniorer:   Bertil Skagerström
Pojkar:      Ove Andersson

Kassaomslutningen 1951 1.860:89 med ett utgående saldo till 1952 på  327:07.

1950
Den 5 april bildas OK Denseln. Initiativtagare är Carl-Eric Åkerlund. Han blir klubbens förste ordförande. Varför Denseln? Jo, de som bildade klubben kom från socknarna Kimstad, Kullerstad och Vånga. Alla tre sockengränserna möts i sjön Denseln.

 

1951

Hyttsjötorp vid Hyttsjön i Vånga blir vår första  klubbstuga som har utnyttjats flitigt av våra medlemmar. Under sommaren avhölls en invigningsfest med närmare 100-talet deltagare.

Mycket arbete har utförts på torpet bl.a. tegel till taket, möbler och köksbänk samt nya

korkmattor.

Granen har dansats ut på Odenplan och c:a 800 personer på plats. Affärsmännen skänkte gottpåsar till barnen och kommunen svarade för alla utgifter. En frivillig avgift inbringade 73:33 vilket blev klubbens netto.

Klubbens första KM arrangeras och mästare blev:

Seniorer:  Lars-Olov Forsberg

Damer:     Siv-Britt Hagel

Juniorer:   Bertil Skagerström

Pojkar:      Ove Andersson

Kassaomslutningen 1951 1.860:89 med ett utgående saldo till 1952 på  327:07.

 

1952

Medlemsantalet vid årets början var 51 och årsavgiften  för seniorer 5:--  och juniorer 2:50.

Ett lotteri på 1.000 lotter inbringade  596:-- netto.

Vi arrangerade Klubbmatch mellan OK Skogsströvarna, Ljungsbro och Linköpings OK vid

Hyttsjötorp och Norra Östgötakretsens mästerskap i hällande regn i området syd-ost om

Löfstad.

Siv-Britt Hagel blev överraskande landsbygdsmästare  i damernas A-klass och juniorerna Bertil Skagerström, Stig o Rune Ardell segrade i lagtävlingen vid samma mästerskap.

Ungdomens orienteringsuppbåd har arrangerats med165 deltagare.

 

1953

Bertil Ring efterträder Carl-Erik Carlsson som ordförande. Bertil Skagerström uttages av ÖOF som första reserv till Junior-SM.

 

 

1954

Klubben ansökte om att bli överflyttade till Bråbokretsen, vilket också bevilades av ÖIF.

I DM-kavlen för juniorer blev OK Denseln 2:a.

Bertil Skagerström uttogs till Junior-SM och Sydsvenska Mästerskapet. Distriktsmatchen   Östergötland-Stockholm fick klubben med 3 deltagare nämligen Lars Nordström,

Billy Ljungberg och Bertil Skagerström.

Ungdomens orienteringsuppbåd samlade i år c:a 250 deltagare.

Medlemsantalet vid årets slut 54.

 

1955

Vi arrangerade kretsmästerskapet i dagorientering vid Axsjön, Vånga vilket gav en vinst av 160:--.

Bert Ljungberg representerade Östergötland i landskapsmatchen mot Stockholm, och där han vann yngre Juniorklassen på en tid som även räckt till seger i den äldre juniorklassen.

Även mot Uppland-Västmanland representerade Bert Östergötland med en 6:e plats.

Under våren hölls en orienteringskurs med 7 deltagare.

Medlemsantalet minskade till  45.

 

1956

Gustav Strömberg tar över ordförandeklubban.

Under året har 267 starter gjorts av 28 medlemmar.

Våra ÄJ segrade i lag vid LM och Yngre grabbarna blev 3:a vid individuella DM.

Vid KFUM Göteborgs 3-mil blev klubben 5:a i lagtävlingen.

Bert Ljungberg uttogs till Sydsvenska Mästerskapen  och även till landskapsmatchen mot Södermanland tillsammans med Arne Nilsson.

Hyttsjötorp har under året haft ett minskat antal besök från våra medlemmar.

Orienteringskurs har hållits i Kimstad med 6 deltagare. 

Medlemsantalet har ökat något till 54.

 

1957

Bertil Skagerström väljs till ny ordförande. Medlemsantalet har åter sjunkit och är nu 47, men 33 är aktiva och deltagit i 25 tävlingar med 195 starter.

Olle Ardell överraskade vid DM med en 2:dra plats och vi börjar närma oss toppen i Östergötland även på seniorsidan.

Olle och Rune Ardell blev våra första seniorer uttagna till Sydsvenska Mästerskapoen.

2 juniorlag startade i den första JSM-kavlen där det var försök med fri anmälan.

Propagandatävlingen ”Kul på hjul” arrangerades med ca 150 deltagare vilket gav ett netto på 120:--.

Tillsammans med Skärblacka Kvinnliga GF hyr vi en expeditionslokal på V. Tallgatan. Hyreskostnaden uppgår till 60:--/året.

En klubbtidning har sett dagens ljus med 3 nr under debutåret.

 

1958

Vid klubbens  årsmöte diskuterades ev. deltagande i årets 10-mila.

Startavgifterna för året har varit 638:50 och saldot till 1959 kr. 72:23.

Olle, Rune Ardell och Bertil Skagerström uttogs att representera Östergötland i Sydsvenska Mästerskapen.

Våra juniorer Bertil Ardell, Sven-Göran Forsberg och Arne Nilsson uttogs i landskaps-matchen mot Södermanland.

På ungdomssidan segrade Hans-Erik Karlsson(Sylvan) i ungdomsmatchen Linköping Norrköping, samt vid ungdomens Östgötaspel . Rolf Anderssons 2:a placering på Tunakavlens andra sträcka är även värt att notera.

Olle Ardell och Bertil Skagerström blir 7:a i den tuffa 3-dagars fjällorienteringen i Jämtlandsfjällen.

Bertil Skagerström segrade i Bråbokretsens nattmästerskap.

Anslag för vår verksamhet har bl.a. erhållits från Riksidrottsförbundet.

En ny typ av karta (kurvor i stället för backstreck) får premiär detta år – ett steg mot morgondagens exaktare kartor?

Orient.pressen har utkommit med 2 nr.

 

1959

Vid årsmötet beslutades att klubben ej skulle sända någon representant till ÖOF:s möte i Finspång för att utse styrelse  för den nya kretsindelningen. Klubbarna i Bråboalliansen bildade senare under året enigt Bråboalliansen.

Årsmötet fastställde nya årsavgifter med 15:-- för aktiva seniorer, 10:-- för passiva seniorer, damer och äldre juniorer samt 5:-- för yngre juniorer (18 år) och yngre.

Klubbens första senior-DM hemfördes av Rune Ardell vid Natt-DM och genom denna seger blev han klubbens första representant vid Natt-SM, dessutom blev seniorlaget uttaget till kavle-SM.

Klubben deltog för första gången i 10-milakavlen utan större framgång.

Bertil Ardell uttogs till landskapsmatchen mot Södermanland och Rune Ardell representerade mot Stockholm.

Rune Ardell segrade i Bråboalliansens första nattmästerskap och OK Denseln stod för

alliansen första dagmästerskap.

Ulf Larsson har hållit i trådarna för våra ungdomar med stor framgång och träffats 1 gång per vecka under vår-och höstsäsongen.

 

1960

Medlemsantalet uppgår till 64. Klubbens aktiva har deltagit i 29 tävlingar med 365 starter. Årets bäste resultatmässigt har varit Per Andersson i Yngre pojkklassen med segrar i DM, UM, Alliansmästerskapen, Skol-DM och S:t Olofsträffen.

Seniorlaget blev 2:a vid kavle-DM och klubben fick även i år starta i SM-kavlen.

Klubben deltog även i år i 10-mila med något bättre resultat än debutåret.

Träningsverksamheten har under året varit omfattande med gymnastik under vinterhalvåret och träningsorienteringar i egen och Bråboalliansens regi under vår-och höstsäsongen.

 

1961

TGOK, Samepojkarna och OK Denseln möttes för första gången i en klubb-

match.

Under året har vi arrangerat Bråboalliansens nattmästerskap vid Mäselköp med Göran Myntzing och Per Andersson som banläggare samt Skol-DM för Östergötland vid Ålsjötorp

med Bertil Skagerström som banläggare och runt 200  ungdomar till start.

Göran Myntzing placerade sig på plakettplats på skol-SM.

Seniorlaget  blev även i år silvermedaljörer vid kavle-DM och kvalificerade sig åter för SM-

kavlestart. Våra ungdomar har visat gott gry med flera topplaceringar i distriktets tävlingar.

Hans-Erik Karlsson uttogs i distriktslaget liksom Bertil Skagerström.

 

1962

Året började i moll för hela orienteringssverige då all tävlingsverksamhet under vårsä-songen ställdes in på grund av de många gulsotsfall som drabbat orienterare. 3 av klub-bens aktiva drabbades av sjukdomen.

Glädjande nog kunde höstsäsongen genomföras enl. tävlingsprogrammet och våra seniorer  flåsar östgötatoppen i nacken med segrar i Motala och Tjällmo av Olle och Rune 

Ardell, samt 2:dra placering vid DM-kavlen med Rune, Stig Ardell och Bertil Skagerström.

Göran Myntzing placerade sig som silvermedaljör i juniorklassen vid Natt-DM. Våra ungdomar med Arne Andersson i spetsen visar att vi tillhör toppklubbarna i pojkklasserna.

7 pojkklassare bland de 10 bästa i Norra Östgötakretsen mästerskap imponerar. Bråbo-alliansens mästerskap arrangerades vid Axsjön med Bertil Ring, Valter Andersson och Ulf Linnell som banläggare.

 

1963

Medlemsantalet uppgår till 64 därav 46 aktiva orienterare som under året deltagit i 26 tävlingar. En gymnastikgrupp har haft övningar under vintersäsongen med ca 15-tal deltagare varje gång.

Ungdomarna har även i  år varit framgångsrika. Göran Myntzing och Arne Andersson representerade Östergötland vid SOFT:s nordiska ungdomsläger vid Malmahed.

Vid landskapsmatchen mot Dalarna-Närke-Stockholm uttogs 5 Denslare som ordinarie, Göran Myntzing, Arne Andersson, Erik Westerlund, Margareta Hjalmertz, Lisbeth Westerlund samt 3 reserver.

Göran Myntzing blev DM-mästare i YJ och laget blev 2:a i lagtävlingen.

Vid Ungdomskavlen blev våra tjejer 2:a och pojklaget segrade och även yngre Juniorlaget

var med i toppen på silverplats.

Vid 10-mila startade laget storartat och efter 7 sträckor låg vi på en fin sjundeplats genom  en rad fina sträckplaceringar men tyvärr hängde de sista sträckorna med i det höga tempot, men slutplaceringen blev dock så hedrande som 27.

 

1964

Vi arrangerade för  första gången en nationell orientering ”Blackanatten”. Rune Ardell var

tävlingsledare samt Leif Andersson och Bertil Skagerström ansvariga banläggare. Täv-lingen fick positiva omdömen av deltagarna.

10-milalaget  fick  detta år  slutplacering 53.

Kjell Wallering tog en meriterande seger i Skol-SM, dessutom tog han flera segrar i natonella tävlingar. Lisbeth Westerlund uppmärksammades av ÖOF och tilldelade henne hederspris för bästa flicka 1964.

Juniorlaget uttogs till deltagande i JSM-kavlen.

 

1965

Vi  arrangerade även i år ”Blackanatten” med Rune Ardell som tävlingsledare samt Leif Andersson, Bertil Skagerström samt  förstärkt med Olle Ardell som banläggare.

Vårsäsongen blev för seniorerna lyckat med en 2:dra plats på LOK:s 5-mannakavle, som följdes upp veckan efter på 10-mila med en 3:dje plats. Laget som genomförde loppet var sträcka 1 Stig Ardell, 2 Kurt Andersson, 3 Arne Andersson, 4 Åke Frisk, 5 Leif Andersson,  6 Sven-Åke Svensson, 7 Olle Ardell, 8 Sven-Göran Forsberg, 9 Göran Myntzing, 10 Bertil Skagerström.   

 

1966

Blackanatten arrangerades för tredje året med start och mål vid Löfstad Slott.

Harry Wallering var tävlingsledare och Leif Andersson, Olle Ardell och Bertil Skagerström  svarade för banläggningen.

Kjell Wallering deltog som Östergötlands representant vid SOFT:s nordiska ung-domslger vid Sätravallen. Bertil Skagerström, Bo Aronsson och Kjell Wallering uttogs till ÖOF:s elitläger.

Även detta år blev kort med inställda tävlingar men de första tävlingarna fick ändå arrangeras i inte helt snöfria marker. T.o.m. 10-mila med start och mål vid Stafsjö Bruk den 8 maj fanns det snö kvar i tävlingsområdet. Beertil Skageerström deltog för 10:e gången i Östersunds Postens Fjällorientering över 3 dagar.

I O-ringens 5-dagars deltog 5 löpare från klubben.Höstsäsongen startade redan sista  veckan i juli med Ronnebys tävling samt ett 3-dagars arrangemang i Västervik innan östgötapremiären i Mjölby.  Vårt juniorlag blev 2:a och seniorlaget 5:a vid kavle-DM.

Kjell Wallering och Arne Andersson uttogs till Junior-SM och även juniorlaget Arne A, Kjell W och Bo A. fick åka till SM-kaveln.

OK Denseln segrade i klubbmatchen mot OK Motala-Tjällmo-Godegård.

 

1967

En ny klubblokal på Folkets Husvägen iordningsställdes av klubbens medlemmar under hösten.

Medlemsantalet uppgick till 62.

DM i nattorientering arrangerades vid Mantorp på FAIK:s karta Hundekulla, med Bertil Ring som tävlingsledare och Harry Wallering och Leif Andersson ansvariga banläggare.

Bo Aronsson, Kjell Wallering och Bertil Skagerström har tillhört ÖOF:s elitgrupp.

Olle Ardell och Åke Frisk firade midsommar med deltagande i Dalarnas 2-dagars fjällorientering.

5-dagars arrangerades av ol-klubbarna i västra östergötland med över 2000 deltagare. Juniorlagen blev efter fina insatser 2:a och 5:a i DM-kavlen och förstalaget med Bo Aronsson, Arne Andersson och Kjell Wallering uttogs till SM-kavlen som placerade sig på en fin 7:e plats. Dessa 3 har även noterats för flera fina topplaceringar.

Olle Ardell o Åke Frisk i Yngre oldboys och Harry Wallering i Äldre oldboys har försvarat klubbens färger i resp. klasser.

 

1968

Vår nya klubblokal invigdes i samband med årsmötet. Sommaruppehållet blir för varje år allt kortareoch i år inleddes höstsäsongen redan 7 juli med Gotlands 3-dagar, som följdes av tävlingar i Blekinge och 5-dagars.

Juniorlaget med Arne Andersson, Bo Aronsson och Kjell Wallering segrade vid kavle-DM

och Kjell Wallering blev 2:a och Arne Andersson 3:a vid Dag-DM i Äldre juniorer. Kjell och Arne uttogs till Dag-o Natt-SM. Juniorlaget uttogs till Kavle-SM.

Kjell Wallering blev av SOFT nominerad till deltagande i morgondagarsläger.

I ungdomsklassen är det främst Mats Björeman som gjort flera fina lopp.

Blackanatten arrangerades vid Gösebo med Bertil Ring som tävlingsledare och Leif Andersson och Bertil Skagerström som banläggare. Överskottet på tävlingen blev kr. 427:58.                               

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Uppdaterad: 18 DEC 2016 20:18 Skribent: Olle Kalered
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Denseln
Orgavägen 2, Mårängen
61731 Skärblacka

Kontakt:
Tel: 01158600
Fax: 01158600
E-post: okdenselnkansli@gmai...

Se all info