Hoppa till sidans innehåll

Erik Ivarsson Sandberg tillbaka i OK Denseln

03 JAN 2019 18:21
Som en sen julklapp kan vi med stor glädje presentera årets tredje nyförvärv inför 2019 – Erik Ivarsson Sandberg är åter i klubben.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2019 18:21

Erik som är fostrad i klubben har sedan 2014 sprungit för IFK Lidingö men nu beslutat sig för att åter representera oss.
Inte nog med att Erik är en synnerligen trevlig prick han är också en mycket duktig orienterare som kommer att förstärka vårt lag rejält inför nästa år. För oss i OK Denseln kommer Eriks klubbyte mycket lägligt då vi både inom elit- och ungdomsverksamheten just nu är på gång rejält.

Vi lyckades fånga en Erik som inte bara byter klubb utan numera även blöjor då han sedan en knapp månad tillbaka är pappa till en liten dotter.

Grattis Erik till familjens nyförvärv! Hur är det att ha blivit pappa och har ni beslutat vad det lilla livet skall heta?
Tack! Livet som pappa är fantastiskt kul och härligt. Vi kallar tjejen för Nora, vilket jag tror kommer att förbli hennes namn.

Vi tycker det är otroligt roligt att du är åter i klubben. Vad var det som lockade dig tillbaka?
Jag tycker också att det känns väldigt kul att vara tillbaka i klubben! Det känns som att komma hem till familjen. Jag har alltid tänkt och hoppats komma tillbaka, gärna innan jag blir för gammal och långsam så att jag kan hjälpa klubben att fortsatt nå bra resultat. Jag hoppas att jag även kan bjuda tillbaka till klubben på andra sätt, t.ex. genom mitt engagemang på fler plan än bara som elitlöpare.

Sen ser jag väldigt mycket fram emot att åter få springa i samma klubb som min idol Erik Andersson.

Hur är formen just nu, är du på samma höga stabila nivå som vanligt?
Det är en intressant fråga då jag i princip inte har sprungit något alls sedan Smålandskavlen i oktober p.g.a. en strulande fot/tå. Mitt mål och förhoppning är att få ordning på foten så snart som möjligt. Till våren ska jag vara i bra form.

OK Denseln har i år tydligt uttalat att vi vill tillbaka till det absoluta toppskiktet på de stora stafetterna. Topp 10 på 10MILA är bland annat ett av årets mål – hur ser du på
möjligheterna till det och vad blir din roll?
Jag tycker att det är ett väldigt bra och realistiskt mål, vi har alla möjligheter att nå det. Jag har varit topp-10 med klubben ett par gånger tidigare och några av de som var med då är med även idag. Idag kryddas vi lite äldre av ett gäng väldigt spännande och duktiga yngre löpare. Min känsla är att vi har en väldigt bra grupp där vi har löpare i varierande ålder och med olika erfarenheter. Får vi ut det vi vill från gruppen så kan det bli hur bra som helst. Jag hoppas kunna bidra med den erfarenhet som jag har, framförallt i stafettsammanhang.

Du och Elsa har flyttat till Alingsås under 2018 och vi i Elitgruppen planerar ett besök i början av mars. Vilken terrängtyp kan vi förvänta oss? Är det likt drömterrängen i Mårn eller….?
Det finns en del områden som har likheter med Mårn. Tänk under kraftledning, men med riktigt rejäl kupering också. Man blir sjukt stark här alltså. Men det är inte så (grönt och kuperat) överallt och det finns ganska stor variation inom ett inte allt för stort område häromkring. Jag ska försöka se till att vi kan bjuda de som kommer hit på roliga och bra träningar!

Kan vi förvänta oss några besök av dig i Skärblacka under vintern på några av våra elitaktiviteter?
Självklart! Jag kommer att försöka komma till Skärblacka någon gång i januari och jag hoppas att jag kan komma hem till gården några gånger till innan säsongen drar igång. Ser fram emot att träffa alla!

Vi önskar Erik mycket välkommen åter till OK Denseln och ser fram mot en stark comeback i vårdagarna.Erik Ivarsson Sandberg

Skribent: Algirdas Bartkevicius
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Denseln
Orgavägen 2, Mårängen
61731 Skärblacka

Kontakt:
Tel: 01158600
Fax: 01158600
E-post: This is a mailto link

Se all info