Hoppa till sidans innehåll

Hjälp Ukraina

27 FEB 2022 20:28
Ni följer säkert nyheterna om Ukraina och undrar hur det är med våra Ukrainska vänner.
  • Skapad: 27 FEB 2022 20:28

Flera av oss har både direkt och genom Pavlo varit i kontakt med våra vänner där. I dagsläget har vi Vadim i Kharkiv, Stanislav i Kiev, och Oleksander i västra Ukraina. Yevheniia tillsammans med två vänner försöker ta sig ut ur Ukraina med sikte att komma hit. Det är långa köer vid gränsen till Polen och jag vet inte i nuläget om de har lyckats passera gränsen ännu. Det är 5 Ukrainska orienterare som för närvarande är i Spanien och inte kan ta sig tillbaka till Ukraina. De kommer att komma till klubbstugan på torsdag 3/3 om allt går enligt plan.
Vi har därför börjat fylla på med sängar och sängkläder i sovrummet och TV-rummet och på tisdag 1/3 får ni gärna komma till klubbstugan för att hjälpa till att flytta skrivbord mm och slänga vissa möbler som står i kontorsrummet för att göra plats för fler sängar. Tack vare Thomas Lilja och Linnea Claesdotter har vi bra tillgång på sängar för de 8 Ukrainare som vi hoppas når hit kommande vecka. Samling vid klubbstugan kl.17. Tomas behöver troligen hjälp på tisdag (dagtid) att flytta sängar från Linköping till klubbstugan. Jag har en täckt kärra på jobba vi kan låna. Meddela någon av oss om du kan hjälpa till.
Vi vet inte vad de kan ha för behov så vi avvaktar med ytterligare saker. Prioriteringarna är husrum och mat. Än så länge verkar banksystemen fungera så att de får ut pengar.
Vill ni hjälpa Ukrainare i Ukraina rekommenderar vi att ni vänder er till de stora välkända organisationerna så som Radiohjälpen och Röda Korset för att säkerställa att pengarna kommer till rätt användning. Vill ni hjälpa lokalt så kan ni via klubbens swish eller bankgiro skänka en summa (märk med Ukraina) så säkerställer vi tillsammans med Pavlo att det kommer till bäst användning.
Skribent: Jonny Karlsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
OK Denseln
Orgavägen 2, Mårängen
61731 Skärblacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: okdenselnkansli@gmai...

Se all info