Hoppa till sidans innehåll

10 mila Marka 1

24 MAR 2022 17:56
I år arrangeras 10 mila, en av de största och mest anrika stafetterna, endast ett stenkast från OK Djerfs hemmamarker i Karlskoga nämligen i Ånnaboda. OK Djerf har fått förfrågan om att hjälpa till med en marka och vi har självklart svarat ja!
  • Uppdaterad: 28 APR 2022 22:02

I år arrangeras en av de största och mest anrika stafetterna i Sverige och världen, nämligen 10 mila, endast ett stenkast från OK Djerfs hemmamarker i Karlskoga. Stafetten, eller närmare bestämt stafetterna, kommer att ta plats i Ånnaboda i Kilsbergen. Stafetten lockar både yngre och äldre löpare från hela Europa. Det sägs att en orienterare inte är en riktig orienterare förrens han eller hon sprungit "långa natten", en sträcka i Tiomilakaveln som brukar ligga runt 15-16 kilometer och som startar runt 3 på morgonkvisten. Det är förstås Örebro-klubbarna som arrangerar denna tävling i år och som har det yttersta ansvaret för tävlingen. De har dock sträckt ut en hand till oss i OK Djerf för att få hjälp med en marka och självklart har vi tackat ja!

10 mila arrangeras i år helgen vecka 18, alltså 7-8 maj. På lördagsmorgonen den 7 maj arrangeras Ungdomsstafetten. Starten här går vid ca 10:30. Därefter startar tjejerna i Damstafetten vid 13:15. Stora Tiomilakaveln, den riktiga huvudattraktionen där alla i laget faktiskt springer 10 mil tillsammans, startar vid 21:30 på kvällen. OK Djerf ställer upp med ett rent djerflag i varje stafett. Utöver detta har vi med ett mixlag i damkaveln respektive ungdomskaveln.

OK Djerf har alltså fått ansvaret för Marketenteri 1, vilket är den marka som håller öppet under hela 10 mila-helgen, alltså alla stafetter, även nattetid. Markan öppnar på lördagen klockan 8:00 och stänger därefter på söndagen klockan 13:00. Jag, Elin Lindberg, har blivit utsedd till chef/högsta hönset/samordnare för denna marka och räknar med att vi samlar en stark trupp glada djerfare som kan hjälpa till. Boka in 7-8 maj i era och era släktingars/grannars/kollegors kalendrar. Vi behöver all hjälp vi kan få!

Nedan följer lite praktisk information:

- Marka 1 är belägen mitt på 10 mila-arenan med utsikt över både målfålla och storbildsskärm. Det går alltså perfekt att kombinera arbete med övervakning av tävlingen för orienteringsnörden. - Marka 1 kommer sälja lättare mat som hamburgare, korv och bröd, sallad och soppa, men även godis, fikabröd, kaffe och te. Tänk en vanlig marka på Boforsloppet eller Letälvsträffen men i 100 gånger större skala.
- Marka 1 öppnar klockan 8 på lördagen och stänger klockan 13 på söndagen.
- På 10 mila i Skåne 2019 sålde man 2800 hamburgare, 950 liter kaffe, 1500 hembakta kakor och 550 varmkorvar för att få en känsla av hur stort detta arrangemang är.
- Marka 1 kommer inte erbjuda färdigmat. Det finns en food court på arenan som fyller denna funktion. Det är endast tänkt att vi ska servera enklare mat och tilltugg samt fika.
- Arrangörerna räknar med att vi behöver vara mellan 10-14 personer som jobbar åt gången dagtid. På natten krävs självklart mindre personal.
- 10 mila i Skåne uppgav att högtryck för deras marketenteri var mellan 11:30 och 20:00 under lördagen.
- Marka 2 har öppet på lördagen mellan 8:00 och 22:00 samt söndagen mellan 7:00 och 13:00. Denna marka sköts av Örebroklubbar.
- Har du sprungit i någon av stafetterna får du självklart vara med ändå och jobba i markan, vi schemalägger dig så att det passar ändå!
- Arrangörerna har satt en 15-årsgräns för att få jobba i markan!
- Inga kontanter kommer att hanteras i markan. Det kommer endast gå att betala med swish eller med kort.
- Markan kommer att byggas och inredas under fredagen den 6 maj samt under morgonen den 7 maj innan den öppnar klockan 8:00.
- OK Djerf får 80 kronor i timmen per person och arbetad timme. Detta är pengar som vi kan åka på roliga läger med eller kanske lägga på en ny spännande karta.

All hjälp som kan fås uppskattas! Kan man inte jobba under lördagen och söndagen kanske man kan vara med och bygga markan på fredagen. Kan man bara vara med under 2 timmar? Perfekt, det är bättre än inget! Har man svårt för snabb huvudräkning i kassan? Inga problem, du kan fylla på varor. Har du en skadad axel och kan inte bygga markan? Inga problem, du kan peka åt oss andra vart sakerna ska stå. Är du själv bortrest men kan skicka svärmor? Perfekt, all hjälp uppskattas som sagt. Som ni ser går det mesta att lösa!

Fundera på NÄR och VAD du kan hjälpa till med. Fundera även på om du har någon mer vän som du kan ta med dig. Här nedan finns ett Google Dokument för intresseanmälan till att hjälpa till i Marka 1. Ingenting är bindande utan vi följer självklart upp under tidens gång våra planer.

INTRESSEANMÄLAN FÖR ATT JOBBA I MARKA 1 10 MILA ÅNNABODA 2022

Till sist:
Den 4 (måndag) och 9 (lördag) april arrangeras den första funktionärsträffen i Ånnaboda. Jag skulle uppskatta om några djerfare ville vara med och stötta mig så jag inte behöver komma ihåg allt som sägs själv, jag har dåligt minne...

Vid frågor eller funderingar: Hör av er till mig direkt! Ingen fråga är för stor eller för liten.
Elin Lindberg
0707690076
This is a mailto link

Tack för er tid!

Bästa hälsningar,
Elin Lindberg

Skribent: Elin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info