Hoppa till sidans innehåll

Jukola 2019

18 JUN 2019 20:36
Nu i helgen var några Djerflöpare på äventyr i de finska skogarna, Jukola i Kangasala.
  • Skapad: 18 JUN 2019 20:36

Nu i helgen var några Djerflöpare på äventyr i de finska skogarna, på Jukola i Kangasala! Efter lite problem med förkylningar kom till slut ¾ av laget iväg på resan, Elin, Amanda och Frida. Här är deras reseskildring:

På vägen dit letade vi mest runt efter en fjärde löpare till vårt lag. Vi mailade lite ryskor och frågade runt bland Sveriges alla klubbar, men ingen verkade vilja springa med oss. Tillslut, när vi nästan gett upp hoppet, hörde OK Södertörn av sig med en löpare!

Vi hade riktigt tur med vädret och fick se en väldigt fin solnedgång från båten.

Väl framme i Finland var det dags att tävla. Efter att vi letat upp vår nya lagkamrat, Vilija Revaite från Litauen, springandes för OK Södertörn, ställde sig Amanda på startlinjen tillsammans med de 1720(!) andra förstasträckslöparna. Det var en häftig upplevelse, både för oss som tittade på och för de som sprang. 

Amanda växlade över till Elin efter en stabil insats. Elin sprang om några hundra människor för att sedan växla över till Vilija. Frida tog sig sedan runt på den fjärde och sista sträckan. Terrängen var relativt teknisk och rolig, ganska lik ”vanlig” svensk skog. Laget slutade till slut på plats 459.

När vi hade sprungit klart tittade vi på herrarnas start, det var en del lag i den stafetten också (1964 st). Efter det gick vi och la vi oss i vårt lilla tält tillsammans med en stor del av Finlands spindelpopulation. 

Efter att ha överlevt natten började en lång resa hem till Sverige igen. Vi åkte buss till Åbo, där färjan gick ifrån, och passade på att äta lite pizza i kuststaden. Den var inte så god, vi skulle absolut inte rekommendera den pizzerian.

Med reseledare Elin klarade vi alltså att ta oss till Finland och hem igen utan jättestora problem. En väldigt rolig resa som vi gärna gör om! 

Skribent: Christer Persson
Epost: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info