Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Julaftons OL

19 DEC 2021 21:01
Välkommen till årets julaftons OL samling Näset, start mellan 9:30 och 10:00. Vi använder även i år app:en UsynligO som ni kan ladda ner innan.
  • Uppdaterad: 19 DEC 2021 21:01

Vi skulle gärna vilja att ni alla använder UsynligO-appen när ni springer dessa banor. Man kan då ta ut en resultatlista för samtliga som sprungit.

UsynligO
UsynligO-appen hämtar ni gratis där ni vanligtvis hämtar appar. Ni kan läsa mer på webbsidan https://usynligo.no För att GPS skall fungera måste Platstjänster ställas på Alltid för appen. Det räcker inte att bara tillåta när appen används! När ni registrerar kontot använd då ert vanliga namn och klubb för det är det som syns i resultatlistan.

Förbered
Starta UsynligO-appen. Logga in om ni inte låg inloggade. Klicka på knappen Liveloxbanor. På listan som kommer upp välj Jul-O och sedan välj bana. Se till att knappen Publicera min tid är aktiverad. Klicka på Start och välj Automatisk start (står ni redan på startpunkten välj Ja). Kolla att ljudvolymen är på högt så ni hör mobilen. Stoppa ner mobilen i ficka eller midjeväska och gör er klara för start.

Racet
Med karta och kompass försedda går ni mot startpunkten beredda att starta. När ni får startsignal från mobilen har starten gått. Ta kontrollerna i tur och ordning som vanligt. När ni närmar er en kontroll får ni en signal från mobilen ibland några meter före kontrollen, ibland vid kontrollen. Någon gång får man röra sig lite runt kontrollpunkten så kommer signalen och man kan ila vidare. Någon gång men mkt sällan kan det hända att signalen uteblir och då är det inte mkt att göra. Det blir överhoppad kontroll. När ni tagit alla kontroller och kommer i mål får ni en fanfar och appen stänger tidtagningen. Kommer ni till en kontroll på annan bana får ni ingen signal. Har ni hoppat över eller tagit i fel ordning får ni signal men inte den vanliga kontrollsignalen. Om ni inte gått runt måste ni gå in och avbryta manuellt.

Resultat
Gå tillbaka till sidan med de fyra blå knapparna. Klicka nu på Mina banor. Välj Nattcupen du just sprungit. Nu visas dina sträcktider. Vill du se resultatlista för din bana klicka på sandwich-ikonen längst upp till höger i namnlisten. Gå tillbaka till dina sträcktider och gå längst ned på den sidan. Där hittar du knappen Dela min GPS-rutt. Klickar du på den hittar du knappen Publiser i Livelox. Vill du det så klicka och följ instruktionerna.

Livelox 
Om rutten i Livelox inte automatiskt knutits till Nattcup 3, gå till Mina aktiviteter i Livelox. Rutten borde du hitta längst upp i listan. Klicka på de tre punkterna längst till höger i samma rad och välj Redigera rutt. Gå ner till avsnittet Koppla till aktivitet. Markera Koppla till aktivitet. Från rullgardinsmenyn Aktivitet välj Jul-O och från Klass välj din klass. Har du avsnittet Koppla till resultat väljer du dig själv från rullgardinsmenyn. Sedan Spara, så är allt klart.

Skribent: Håkan Lindberg
E-post: This is a mailto link

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info