Hoppa till sidans innehåll

Motionsstafetten

15 JUN 2022 11:03
Igår avgjordes den varje år återkommande och populära Motionsstafetten ute i Djerfstugan.
  • Skapad: 15 JUN 2022 11:03

Nästan 40 djerfare och degerforsare hade tagit sig ut till Djerfstugan för att springa den årliga motionsstafetten under gårdagens tisdagskväll. Det som kännetecknar OK Djerfs Motionsstafett är att det alltid är ett litet trick eller speciella omständigheter runt karta och kartutdelning. I år var Rasmus Pettersson ansvarig för evenemanget och instruktionerna innan start löd som följer:

"Lagen består av 3 löpare som springer i tur och ordning som vanligt.
Det kommer finnas 48 svåra banor (2,3-3,9km) och 24 lätta banor (1,1-2,9km). Alla löpare får själva välja vilken bana de ska springa men det kommer bara finnas ett exemplar per bana. Först till kvarn gäller.
Laget som klarar av sina tre sträckor snabbast kommer belönas men de stora vinnarna blir laget som placerar sig mitt emellan första och sista målgång efter tre sträckor (tid, inte placering). Exempel: Vinnarna går in på exakt 1h och sista målgång kommer in efter 1h 20min. Då vinner laget som är närmast 1h 10min".

13 lag kom till startlinjen denna tisdagkväll. Först i mål kom Degerforslaget Tre André. Som ni förstår innebar detta ingen seger i årets Motionsstafett för laget. Laget som kom sist i mål var Lindblads, 47:29 minuter efter det snabbaste laget. Detta innebar att laget som kom i mål närmast tiden 23:45 efter snabbaste laget vann. Detta lag blev WWW, familjen Welanders egna lag, som kom i mål 23:32 efter snabbaste laget. Ett så gott som perfekt resultat, endast 13 sekunder för snabba. Laget belönades med det åtråvärda och mycket tunga vandringspriset i form av ett stentroll.

Vi tackar Rasmus och alla deltagare för årets upplaga av detta uppskattade och välbesökta motionsarrangemang.

Skribent: Elin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info