Hoppa till sidans innehåll

O-ringen 2022

07 AUG 2022 22:36
OK Djerf har deltagit på O-ringen i Uppsala. Veckan förenade orientering med nöje och mycket skratt.
  • Skapad: 07 AUG 2022 22:36

För de flesta drog oringen-veckan igång på lördagen eller söndagen under vecka 29. Vissa tog sig ut i skogarna runt Uppsala för att springa prov-löp i den klassiska Uppsala-terrängen. Uppsala-terräng är förknippat med ekvidistans 2,5 meter och öar av småhöjder inträngda bland mossar och stigar. 

Ungdomarna i klubben sprang på söndagen den stora Bagheera-stafetten som är en sprintstafett för ungdomar. Stafetten började som en tävling mellan de olika distriken i Sverige men har de senaste åren växt till att bli en klubbtävling där fler än 100 lag deltar. OK Djerfs förstalag med Ella, Linus, Lin och Edward tog en finfin 18:e-plats i stafetten. OK Djerfs mix-lag med Lindebygdens OK med Lovisa, Gabriel, Lisa och Axel slutade på en lika finfin 77:e plats. Våra grannar i OK Tyr 1 tog hem hela stafetten.


Under Bagheera-stafetten hade OK Djerf placerat sin stora och väldigt stöttande cheerleader-klubb längs med banan. Ett litet problem var att hejarklacken i de flesta fall skrämde löparna genom att börja skrika och heja precis bakom ett tätare skogsparti än gav extra support. Självklart följdes stafetten live på mobilen parallellt med verkligheten.


Under veckokvällarna hölls de sedvanliga långborden. Under första kvällen fick klubbens medlemmar svara på årets upplaga av Djerf-tipspromenaden. Här fanns frågor som: Vem vinner spurten etapp 1? Vem är snabbast mellan 2an och 3an på etapp 3? Vem i familjen Johansson vinner familjefejden?


Parallellt med oringen gick fotbolls-EM för damer i Storbritannien. Några djerfare samlades i familjen Janssons förtält för att se på semifinal-matchen.


Till de flesta etapperna kunde man cykla. En typisk orienterar-egenskap är att alltid tro att man hittar bäst. Bättre än den som sätter ut skyltar (som högst troligt i detta fall också är en orienterare...). I dessa fällor föll Ulf och Håkan. Först ut var Ulf och Marie som skulle ta en "genväg" till tredje etappen. Man kan säga att de kom fram uppvärmda till etappen när genvägen visat sig vara en senväg. Näst på tur var familjen Lindberg som skulle ta en annan väg hem för att slippa en backe. Denna genväg visade sig innehålla 400 meter spång...


Det kan vara intressant att få höra vad de olika djerfarna placerade sig efter en vecka på oringen. Det var trots allt det roliga runt omkring en stor orienteringstävling som stod i centrum. Tord slog till och vann sista etappen i klassen H55M. Vanligtvis brukar inte etappsegrar firas efter femte etappen, men Djerf slog på stort och anordnade en fest. Vi åt pizza och tårta och Tord belönades med segrarkrans.


Ellen Pelander slog till och blev total-2a i MTBO Svår Mellan. Tord slutade på en fin 4e plats i H55M. Edvard Pelander slutade 8 i H15. Även Per Jansson slutade 8a i H50-2. Likaså gjorde Ella Laine i klassen D16. Gabriel Laine slutade 11 i H13. Lisa Malmros slutade 14 i D12. Viktigast av allt var att Rasmus Pettersson slutade på en 15e plats i klassen H20 Elit. Ett livslångt mål som Rasmus haft var att starta med nummerlapp. Efter att starta som nummer 16 var han ändå nöjd med att gå i mål som 15e man!


Varje oringen avslutas med 6:e etappen, en stor fest för alla som deltagit på oringen. Några av djerfarna tog sig dit för att dansa bort de sista krafterna som möjligvis fanns kvar efter fem etappers löpning. Årets sjätte etapp gick av stapeln i mattältet på oringen-torget. Det medförde mycket plats för att äta och lite plats för att dansa. Djerf-tjejerna var överens om att de aldrig ätit en stark (mycket stark) chili con carne-buffe på en fest tidigare. Det trånga dansgolvet medförde i sin tur att de flesta festsugna orienterarna dansade på borden. Borden som var smala och tillfälliga och inte extremt stabila. 30 minuter efter att djerftjejerna lämnat festen kom polisen och stängde ner hela balunsen. Ett till roligt, klurigt och välarrangerat oringen var till ända.

Skribent: Elin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info