Hoppa till sidans innehåll

Till minne av Gunnar N

01 FEB 2022 17:41
OK Djerf förlorade en starkt lysande stjärna och eldsjäl under januari. Vi vill ägna denna fantastiska och trogna klubbmedlem ett alldeles eget inlägg och framför allt ett tack! Läs nedan om Gunnar och hans trogna karriär orienteringssporten.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2022 17:41

Per Jansson som länge känt och varit klubbkamrat med Gunnar skriver så här om sin mentor:

Det är med stor sorg vi minns vår högt ärade klubbkamrat Gunnar Nyman som nyligen gick bort i sviterna av en kortare tids sjukdom.

Gunnar började själv sin OL-karriär i unga år i Enviken uppe i Dalarna där han föddes och bodde som ung. Han började sin idrottskarriär som skidåkare i Envikens IF och åkte bl.a. 10 Vasalopp. Så småningom blev det även orientering på programmet och som skidåkare och orienterare var steget inte långt till skidorientering som han flitigt utövade.

Till Karlskoga flyttade Gunnar med familjen 1969 för att börja arbeta inom dåvarande Domänverket. Flyttlasset gick då från Skinnskatteberg där han flitigt tävlade för OK Hedströmmen. Djerfare blev han dock först 1971 eller 1972.

Själv lärde jag känna Gunnar i unga år (H12) och jag är honom evigt tacksam för alla tävling- och träningsresor han tog mig med på, både sommar som vinter. Han är dessutom den som starkt bidragit till att jag själv blev intresserad av skogen som arbete. Vi pratade och diskuterade ofta olika skogsskötselmetoder och han delade gärna med sig av sina gedigna och beprövade kunskaper i ämnet. Säg den Djerfare i unga år som inte haft ett sommarjobb som plantör genom Gunnars försorg. Ingen slapp undan.

Gunnar var en flitig orienterare och skulle i år deltagit i sitt 53e o-ringen. Han skulle blivit en av få att ha deltagit så många gånger sedan starten 1965. En i princip obruten svit, sånär som något år i begynnelsen då endast ett fåtal fick springa och i modernare tid den bekanta Coronan som gjort att tävlingen skjutits upp.

Vi minns nog alla, när vi (hela Djerfklanen) hejade fram Gunnar på upploppsrakan till ett silver i H85 klassen på Lång DM i Deje. Helgen därefter, Medel DM i Hagfors blev Gunnars sista tävling och även här tog han hem silvermedaljen i H85. Detta så sent som i mitten på september. Fantastiskt imponerande av en 88-åring.


Spurten på Lång DM i Deje


Prisutdelning Lång DM i Deje


Prisutdelning på Medel DM i Hagfros

Gunnar brann verkligen för föreningslivet i OK Djerf och var bl.a. en drivande kraft till grundandet av ÖsET. En tävlingsklubb i skidorientering för OK Djerf, OK Bjur (Storfors), DOK och Kristinehamns OK. Han var dessutom under många år den som försåg tidningarna med reportage och resultat. Jag vet att han stundtals och envetet mailbombade tidningen tills de till slut gav vika och publicerade.

Han hade en sällsynt förmåga att få saker att hända. Jag kan vittna om många mail och SMS som blev skrivna och skickade runt midnatt från honom. Flitets lampa lös allt som oftast men har nu tyvärr slocknat men minnena kommer alltid att leva kvar.

Vila i frid!

PJ

Gunnar Nyman's anhöriga har gjort en insättning på 1000 kronor till OK Djerf i hans namn, till hans begravning. De vill dedikera dessa pengar till ungdomsverksamheten som han brann så för. Styrelsen lovar att så göra och tackar ödmjukast för denna fina gest.

De anhöriga skriver även: Hela hans familj verkligen levde för orientering. Min familj fick var dem med ut till Djerfstugan flera gånger och har många fina minnen från den platsen. Han älskade sporten och att kunna vara utomhus.

När denna pandemi är över ser vi fram emot att älska och utöva orienteringssporten precis som Gunnar. Tack för allt du gjort för klubben! Du kommer vara saknad!

Skribent: Elin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info