Hoppa till sidans innehåll

Boforsloppet & Letälvsträffen MOL

22 APR 2021 18:41
Vi är inne på det andra corona-året, lika så det andra året som Boforsloppet och Letälvsträffen inte kan genomföras som vanligt. I år förvandlades istället tävlingarna till ett två dagar långt motionsarrangemang i strålande solsken.
  • Skapad: 22 APR 2021 18:41

Det utvalda området för motionsarrangemanget de två dagarna var Villingsberg, en karta reviderad förra året, 2020, av Per Jansson. Klubben har väntat som barn på julafton på att få använda den nya kartan och nu var det äntligen genomförbart. Strålande sol och lite varmare vårtemperaturer gav som kryddning extra fina banor.

Flera åtgärder hade vidtagits för att corona-säkra träningen enligt alla samhällets restriktioner. Motionsarrangemanget hade ett startdjup på tre timmar för att undvika trängsel vid start- och målområde. Samma klubbar startade i samma startgrupp. Självklart fanns ingen marka, toalett eller dusch som förhöjde mysfaktorn så att man ville stanna längre än nödvändigt på motionsområdet.


Starten för de kortare banorna dag 1 började med en brant uppförsbacke. Innan startstämplingen hade man även passerat en mindre sjö som bildats i de djupa traktorspåren. Osäkert om någon kom över torrskodd.


Starka löpare på väg mot startpunkten dag 1. Några av de snabbare ungdomarna. Ur denna vinkel är sjön tydlig.


Tre glada funktionärer, två stora och en liten.


Utsikten vid start dag 2. En större sjö än dag 1. Som tur var behövde man inte passera denna. 


En annan glad funktionär. 

Efter detta träningsarrangemang håller vi tummarna för fler liknande träningar och ett bättre orienteringsår än 2020. Ta hand om varandra och träna på. Snart ska vi ha mysfaktor på våra tävlingar igen.

Skribent: Elin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info