Hoppa till sidans innehåll

Coronainformation från vår kassör

13 SEP 2020 19:57
Här kommer lite information om de ekonomiska konsekvenserna för klubben pga. pågående pandemi.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2020 19:57

Många idrottsföreningar har hamnat i ekonomisk kris under året pga. pandemin. Regeringen har beslutat att betala ut stora stödbelopp till idrotten som riksidrottsförbundet har fördelat ut efter att föreningarna har ansökt om stöd.

För Djerf har Corona inneburit att vi inte kunde genomföra Boforsloppet/Letälvsträffen som är en viktig intäkt för oss varje år. En del andra intäkter som våffelserveringen och uthyrningen av Djerfstugan har minskat något men inte så mycket som vi befarade i början av pandemin. Min bedömning är att inkomsterna kommer att minska med ca 30 % mot budget på helårsbasis.

OK Djerf har inga avlönade funktionärer. Allt arbete är ideellt. Vi har därför låga fasta kostnader. De största utgifterna vi har förutom kartritning är tävlingsavgifter för individuella tävlingar, stafetter som tiomila och 25-manna samt lägerkostnader. Vi hann med Hallandspremiären innan alla tävlingar ställdes in. Nu i september har tävlingarna kommit igång igen men totalkostnaden för tävlingar kommer att bli långt under budget. De stora stafetterna kommer inte att bli av och lägerkostnaderna blir låga.

Trots att det tråkigt nog varit många inställda tävlingar under året, har det varit fullt möjligt att orientera regelbundet under året. Det har varit ovanligt många välbesökta motionsorienteringar i närområdet och veckans bana har funnits att tillgå inom rimligt avstånd (OK Milan har kört veckans bana hela säsongen istället för poängtävlingarna). Vi har inte haft så många startande på motionsorienteringarna på många år. Vi har även haft löpare ifrån grannklubbar som gett en viss intäkt. I våras genomfördes även en del barn- och ungdomstävlingar varav Djerf var arrangör för en i Kedjeåsen. Att det kunnat genomföras motionsorienteringar och tävlingar har så klart berott på att vi kunnat utöka startdjup och delat upp arrangemangen i startgrupper. Arrangemangen har varit extremt spartanska men vi har kunnat ta oss ut och motioner/tävla i skogen, inte minst har detta varit viktigt för våra barn- och ungdomar.

Ungdomsverksamheten har varit väldigt aktiv med rekordanslutning på träningarna vilket även inneburit att medlemsantalet har ökat under året. Aktiva Karlskoga har skapat ett enormt intresse detta år. Fyllda kuponger kommer in i en strid ström.

Inkomsterna har som sagt minskat med ca 30 %. Kostnaderna har minskat minst lika mycket vilket totalt sett gör att vårt budgeterade minusresultat närmar sig ett nollresultat i min senaste prognos. Vi har därför inte sökt något stöd ifrån Riksidrottsförbundet. Vi skulle inte vara berättigade till stöd och det vore även oetiskt mot de föreningar som drabbats stenhårt detta år.

Tack vare medlemmarnas ideella insatser är vår ekonomi stabil även i kristider, tack för det!

/Kassören Uffe

Skribent: Ulf Nordzell
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info