Hoppa till sidans innehåll

Hallandspremiären 2019

10 MAR 2019 20:49
20 Djerfare deltog på årets Hallandspremiär som förutom medel- och långdistans "tjuvstartade" redan på fredag med Kattegattnatt.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 20:49

Årets Hallandsresa inledes på fredagkvällen i ett minst sagt blåsigt Plönninge där Kattegattnatt skulle avverkas på Nyårsåsen i lättlöpt terräng. Rasmus Pettersson sprang in på en finfin 4:e plats i H18. Hela resultatlistan finns här.

Robin Persson på sin första nattorientering (U2)

Lördagen bjöd på något mindre blåst, men desto mera regn. Det hindrade dock inte Djerfarna att springa medeldistans i fin terräng, norr om Torvsjön, strax öster om Halmstad. Både Mats Welander och Frida Johansson sprang in på 4:e plats i sina respektive klasser (resultatlistan finns här).

Medeldistans

På lördagskvällen, när alla tinat upp igen och hotellets korridor fyllts med blöta skor och kläder var det dags för Buffé och det årliga Quizet. Det uppstod genast rivalitet mellan de två Djerflagen, seniorerna mot juniorerna. De sistnämda valde att döpa sitt lag till "De små dynamiterna" vilket skapade viss förvirring då seniorerna tidigare valt att kalla sig "Djerf lag 2". Dessbättre noterade inte arrangören denna fadäs utan lyckades istället stava Djerf fel. Det blev en ordentlig holmgång med frågor om norska sevärdheter, andra världskriget och läkerol, för att nämna några. Vinnare ur striden gick seniorerna som även lyckades erövra en delad andra plats i tävlingen bakom Härryda (bildbevis nedan om någon skulle tvivla). I samband med middagen fick Rasmus pris som bäste junior (sammantagen fredag och lördagarnas tävlingar). Robin Persson fick pris som årets rookie.

Resultat i Quizen

Quiz

Söndagens långdistans bjöd på ett betydligt bättre väder och denna gång nyttjades den något kupperade terrängen väster om tidigare nämnda sjö. Tävlingsspeakern nämde något om "spybacken" men det fanns flera kandidater till den titeln. Även denna dag slog Mats till med en topplacering, nu en tredje plats (resultatlista).

Långdistans

Det var trötta orienterare som vände hemåt på söndagseftermiddagen efter en lyckad helg med fin terräng och roliga minnen.

Skribent: Christer Persson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info