Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Pelander

Karlskoga kommun köper Fuxboudden

2018-04-09 13:49
Karlskoga kommunfullmäktige beslutade i slutet av mars att köpa Fuxboudden av Sveaskog. Kommunen arbetar nu med att inrätta ett naturreservat på udden.
  • Uppdaterad: 2018-08-24 11:18

Sedan 2015 när Sveaskog meddelade att de planerade att avverka skogen på Fuxboudden har bland annat klubben såväl som kommunen bedrivit ett arbete för att skydda udden. Karlskoga kommun beslutade under hösten 2017 att ett kommunalt naturreservat skulle bildas på udden, och för detta ändamål köpa in marken från Sveaskog. Efter värdering och markförhandlingar har nu kommunfullmäktige beslutat att godkänna det köpekontrakt som upprättas mellan kommunen och Sveaskog.
Just nu arbetar kommunen med inrättande av naturreservatet där bland annat områdets gränser och skötselplan för reservatet ska tas fram.  Förslaget till reservat kommer att gå ut på remiss till sakägare, vissa myndigheter och andra instanser. Då kommer bland annat OK Djerf ges möjlighet att yttra sig på förslaget. Förhoppningen från kommunen sida är sedan att Fuxboudden vinner laga kraft som reservat innan årets slut.

Skribent: Håkan Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info