Hoppa till sidans innehåll

Krönika: Stads-OL-serien avgjord

18 MAR 2022 19:33
Torsdagarnas trevliga stadsorienteringar tog oss igenom ännu en vinter. Efter åtta deltävlingar med totalt 51 unika starter i masstarten kunde Gabriel Laine löpa hem det exklusiva priset, en specialdesignad Raz Compazz.
  • Skapad: 18 MAR 2022 19:33

Någon gång i september 2021 fick jag en idé. Jag såg fram emot en spännande träningsvinter som Karlskoga-återvändare men behövde hitta på något sätt att göra de hårda passen till de roligaste. Hur motiverar vi oss enklast? Med tanke-slukande tävlingsmoment. Vid ett träningsplaneringsmöte presenterade jag idén om ett nytt upplägg på stads-OL med förbjudna områden och en handikapp-systematiserad serie. Jag tror inte någon riktigt förstod hur det skulle gå till men fick ändå fria händer att arrangera det jag ville. 

   

Arrangörerna avlöste varandra med roliga banor och resultattabellen var i ständig förändring. Jag gissar att samtliga deltagare suttit hemma och klurat på hur man kunnat sätta prickarna bättre för de hamnade på smartare och smartare ställen ju fler veckor som gick. Den som inte gjort det kan inte kalla sig tävlingsmänniska. Förmågan att tolka kartan blev avgörande precis som den ska vara i vår sport.

Till slut kunde Gabriel titulera sig mästare efter en duell om totalsegern mot Linus. Belöningen blir, föutom godis, en personlig utgåva av min egendesignade kompass Raz Compazz utformad efter Gabriels mått på tummen mm. Pris som tredjeplacerad fick Edvard men där visade det sig i efterhand att en felberäkning hade gjorts och att den egentliga bronsmedaljören var Mats.

StadsOL-serien efter 8.jpg

Stads-OL-serien bjöd på även på andra höjdpunkter. Jag tänker på Håkan Petterssons problematiska start, Jonas kontrakurs och Mats irriterande prick som flyttade sig framåt på kartan i takt med Mats framfart så att den ständigt var i vägen. 

Alla deltagare ska ha ett tack från mig. Tillsammans har vi sporrat varandra till bättre kartförståelse och uthållighet. Det kan inte finnas många klubbar som har såhär bra drag på sina orienteringsträningar! Tack!

Rasmus Pettersson

Skribent: Rasmus Pettersson
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info