Hoppa till sidans innehåll

Kultur- och föreningsnämndens stipendium 2020

20 FEB 2021 15:24
2020 har OK Djerf tilldelats Kultur- och föreningsnämndens stipendium.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2021 15:24

OK Djerf blev i fjol nominerat till Kultur- och föreningsnämndens stipendium och tidigare i år ringde nämndens ordförande, Margaretha Rosberg upp undertecknad och meddelade att OK Djerf tilldelats 2020 års stipendie. Dock har det varit "hemlig" då det skulle tillkänages i samband med invigningen av Fuxboudden. 

Eftersom pandemin försenat invigningen på obestämt tid hölls idag (20 februari) en enklare ceremoni i Djerfstugan där Margaretha Rosberg samt Maria Motin (Kultur- och föreningsförvaltningen) överlämnade ett diplom samt en symbolisk check på 20 000 SEK som är stipendiesumman.

Motivering: "OK Djerf, Karlskogas orienteringsförening, en aktiv förening som förutom vanlig orientering även stödjer mountainbike- och skidorientering. Föreningen ritar och underhåller även orienteringskartor i och runt Karlskoga samt arrangerar träningar och tävlingar.

Djerfstugan på Fuxboudden vid Våtsjön ägs av föreningen och där underhålls löpslingor, fixas skidspår och serveras våfflor. Föreningen visade också stort engagemang för bevarandet av skogen på Fuxboudden och resultatet är ett naturreservat.

Ytterligare ett av OK Djerfs engagemang för oss som bor i Karlskoga är projektet Aktiva Karlskoga. Syftet är att aktivera oss att upptäcka vår egen stad och dess omgivningar. En populär aktivtet där föreningen årligen arbetar fram en karta med stadsnära orienteringskontroller som delas ut till hushållen i Karlskoga.

För idogt arbete och stort engagemang på Fuxboudden och med Aktiva Karlskoga, till gagn för oss som bor i Karlskoga, tilldelas OK Djerf Kultur- och föreningsnämndens stipendium stipendium för år 2020.

Otroligt kul så klart och ett kvitto på att vi är en förening som bidrar starkt till kultur- och föreningslivet i Karlskoga. 2020 var ett märkligt år men trots det lyckades vi slå deltagarrekord med råge i Aktiva Karlskoga och barn- och ungdomsverksamheten frodas med engagerade och duktiga ledare. Det har lagts ner mycket jobb vid Fuxboudden/Djerfstugan och vi har hjälpt till med både skolorientering och idrottsfritids. Även om det inte blev något Boforslopp fick vi till en barn- och ungdomstävling och vi har genomfört både smittsäkrade motionsorienteringar och träningar. Även en mycket uppskattad träningsvecka genomfördes i somras. Detta för att nämna några av de aktiviteter och arbete som vi genomförde under föregående år.

Från vänster: Margaretha Rosberg (Ordf. Kultur- och föreningsnämnden), Ritha Jonsson Petri (Ordf. OK Djerf), Maria Motin (Kultur- och föreningsförvaltningen), Christer Persson (Ordf. OK Djerf 2020). Fotograf: Stig Nilsson.

Diplomet som sätts upp i Djerfstugan.

Skribent: Christer Persson
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info