Hoppa till sidans innehåll

Långdistans USM och SM

22 SEP 2021 20:47
Helgen som var avgjordes både SM och USM i långdistans. Även sprint och stafett avgjordes i USM.
  • Skapad: 22 SEP 2021 20:47

Svenska mästerskapen:
Svenska mästerskapen i långdistans arrangerades utanför Strömstad med kval på lördagen och final på söndagen. Från djerf fanns tre starka löpare representerade: Rasmus i klassen H20 och Ellen och Jonna i klassen D18.

Rasmus kvalade sig vidare till A-final efter lördagens kvallopp. I A-finalen slutade han på en fin 16-plats. 9:37 minuter efter segrare Viktor Svensk från Stora Tuna OK, men bara 3:38 minuter från tredjeplatsen och tillika största konkurrenten i Valter Petterson från OK Tisaren. Valter och Rasmus går i samma klass på orienteringsgymnasiumet i Hallsberg.

Tjejerna i D18 gjorde även de stabila lopp. Ellen kvalade likt Rasmus till A-final där hon slutade på en 34e plats. Jonna kvalade in till B-final där hon kom på en fin 14e-plats ca 10 minuter efter segraren.Ungdoms SM:
I ungdoms-SM hade vi precis som i SM tre tappra djerfare till start genom Albert och Arvid i H16 och Ella i D15. USM avgjordes utanför Falköping i Västergötland. Dessa ungdomar hade en intensiv helg med sprint, långdistans och stafett fördelade på fredag, lördag och söndag.

På sprinten stod Ella för den bästa placeringen då hon blev 17e löpare i mål bara 1 minut (!) efter segrande Freja Hjerne från Tumba-Mälarhöjden OK. Enligt ledare på plats låg hon tvåa vid varvningen! Arvid och Albert blev 66 respektive 103 i sin klass H16.

På den tuffa långdistansen på lördagen kom de tre djerfarna på andra halvan av resultatlistan.

I USM-stafetten på söndagen tävlade man för sitt distrikt, alltså Värmland tillsammans med löpare från andra värmlandsklubbar. Det bästa Värmlandslaget kom på plats 14 av 81 startande lag dock var detta ett djerffritt lag. Ellas lag kom på plats 33 och Arvids lag på plats 67.

Enligt vittnen på plats ska det ha varit totalt 19 ungdomar med från Värmland på årets USM, en av de största trupperna på länge, vilket är jätteroligt för både ungdomarna och orienteringssporten!


Skribent: Elin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info