Hoppa till sidans innehåll

Löpanalys med 3D-kameror

25 OKT 2021 12:50
Är djerfarna suga på att göra en löpanalys för att se hur löpsteget maximalt kan utvecklas? Eller få reda på hur man undviker vanliga skador? Läs nedan.
  • Skapad: 25 OKT 2021 12:50

Klubben vill undersöka om vi har några orienterare som är sugna på att göra en löpanalys av sitt löpsteg för att få till ett eventuellt besök på Löp1 i Karlstad.

Löpanalysen kallas "Löpanalys 3D MotionMetrix" och går till på så sätt att man under ett par minuter får springa på ett löpband varpå man blir filmad med 3D-kameror ur olika vinklar. Därefter görs en löpanalys som kan användas för att maximera träningen för just det specifika löpsteg man själv har. Man kan även se vilka skador man löper större risk att drabbas av.

Detta test skulle i sådana fall utföras på Löp1 i Karlstad, alternativt om dom kan ta sig till oss, för att under en heldag mäta djerfarnas löpkvalitet. Kostnaden för en analys ligger på 800 kronor per person, men beroende på hur många vi blir hoppas vi kunna få ett rabatterat grupp-pris.

Vid intresse: Bocka i JA på OK Djefs Facebooksida HÄR eller hör av er till Elin på ett eller annat sätt. Vi kommer med besked efter nästa styrelsemöte.

Mer om MotionMetrix kopierat från internet: "Man får exakta siffror på hur man rör sig, hur krafter påverkar knän och höfter och hur mycket energi som går åt per meter löpning. Med resultatet ser du snabbt vad du är bra på, var din största förbättringspotential finns och var skaderiskerna lurar. Då kan vi maximera dina styrkor och minimera energiförlusten utifrån din nivå och dina mål, helt oavsett om det är att springa väldigt långsamt 3 km utan att stanna eller om du siktar på medalj i ett internationellt mästerskap".

Skribent: Elin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info