Hoppa till sidans innehåll

Motions-OL-säsongen igång - nästan som vanligt

09 APR 2020 13:32
Årets motions-OL inleddes rekordtidigt tisdagen den 31:e mars.
Premiären ägde rum på Timsåsen- och Rävåsendelen av Karlskogakartan och arrangerades av Ulf Nordzell.
  • Skapad: 09 APR 2020 13:32

Programmet för året återfinns under länken Motions-OL ovan. 

Vi vill uppmärksamma speciellt att den tidigare planerade provlöpningen inför de inställda Boforsloppet och Letälvsträffen ersätts av en vanlig Motions-OL på Djupadalsdrågen-kartan. Det arrangemanget är öppet för alla åldrar.

Årets motions-OL-säsong har liksom all annan orientering och idrott påverkats en hel del av COVID-pandemin, och den av regeringen införda begränsningen i folksamlingar upp till max 50 personer. Vi hade därför en del funderingar om på vilket sätt vi skulle kunna genomföra även våra våra motionsarrangemang.

Efter hand har nya rekommendationer kommit från SOFT, som bl a medger att man har fler deltagare än 50 under ett arrangemang förutsatt att alla inte befinner sig på samma plats samtidigt.

Eftersom Motions-OL är ett arrangemang av drop-in-typ med fri starttid så bedömer vi i och med det att vi generellt sett inte behöver lägga några antalsmässiga begränsningar på arrangemangen, och att vi förutsätter att alla deltagare följer andemeningen i Folkhälsomyndighetens rekommendationer och SOFTs tillämpningar av dessa.

Självklart följer vi utvecklingen av pandemin varför programmet kan komma att justeras om ytterligare inskränkningar görs från myndigheter regeringen.

Skribent: Anders Wahlström
Epost: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info