Hoppa till sidans innehåll
Foto: Wahlström Anders

Motions-OL: Vit blir Gul – ändringar i svårighetsgraden för ”Korta Lätt”

13 APR 2021 19:09
På önskemål från ungdomskommittén har vi beslutat att ändra lite på nivån eller svårighetsgraden för Motions-OL-banan ”Korta Lätt”, från vad som tidigare motsvarat ”Vit, mycket lätt” enligt förbundets klassning till ”Gul, lätt”.
  • Uppdaterad: 13 APR 2021 19:09

Skillnaden mellan Vit och Gul nivå är att löparen lämnar de tydliga ledstängerna (t ex stigar, bäckar, gärdeskanter), som ingår i Grön och Vit nivå. Samtidigt finns dessa kvar, för att ge trygghet i löpningen, och det är därmed också fortfarande möjligt för löparen att välja att följa dessa. 

Jämfört med Vit nivå får löparen prova på vägval (val av ledstång med olika längd/löpbarhet), gena och/eller grovorientera mot säker uppfångare, kort finorientering in mot kontroll med säker uppfångare bakom. Lätt kurvbildsorientering (in mot kontroll) är också moment som ingår. Exempel på momenten visas i bilden nedan som är hämtad från förbundets checklista för Gul nivå.

Ungdomskommittén har sett att det finns ett glapp mellan den gamla Vita ”Korta Lätt” och de andra tre banorna som erbjuds på Motionsorienteringen och att det därmed inte funnits något egentligt utvecklingssteg tillgängligt för de barn- och ungdomar som behöver ta ett steg över vit nivå, som ju erbjuds på ungdomsträningen.

Vi hoppas att det här skall ge ett mervärde i träningen för dessa ungdomar.

Ändringen kommer att börja gälla från sista tisdagen i april.

OL-sektionen och Teknik- och Arrangemangssektionen

Skribent: Anders Wahlström
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info