Hoppa till sidans innehåll

Natt SM & Swedish League

27 APR 2022 11:58
Helgen som var gick både Natt SM och fjärde deltävlingen i Swedish League. Klubben hade flera representanter på plats.
  • Skapad: 27 APR 2022 11:58

Över 500 löpare gav sig i fredags kväll ut i skogarna runt Godegård i Östergötland för att göra upp i årets natt-SM i orientering. Detta var det högsta antalet anmälda deltagare på över tio år. Första start gick av stapeln klockan 21.30. Enligt tävlingsledare Håkan Åberg var det ett ”gammalt, klassiskt nattorienterings-SM” som väntade löparna med en hel del vägvalsproblematik och knepiga sluttningskontroller.

OK Djerf hade två representanter på startlinjen genom Rasmus Pettersson och Ellen Pelander. Båda djerfarna stod för fina insatser. Rasmus Pettersson slutade på en 11:e placering i klassen H20 Elit och Ellen Pelander slutade på en 14:e placering i klassen D18 Elit. Bara 3,5 respektive 5,5 minuter från medalj!


På söndagen den 24/4 avgjordes även fjärde deltävlingen av Swedish League. Tävlingen gick av stapeln vid Zinkgruvan, en tätort belägen vid Vätterns norra spets. Askersunds OK och Motala AIF OL stod värd för arrangemanget, som var en del av Swedish League med World Ranking Event status.

Zinkgruvan bjöd på en utslagsgivande medeldistans som ställde både fysiska och tekniska krav på löparna. Många starka namn gjorde misstag i den kuperade men fina terrängen.
OK Djerf ställde denna dag upp med tre löpare i huvudklasserna. Rasmus Pettersson placerade sig i klassen H20 Elit på en 20:e plats. Ellen Pelander kom på en 41:a placering i klassen D18 Elit och Jonna Lindblad på placering 51 i samma klass.

Jämsides med Swedish League arrangerades även Zinkgruvemedeln för orienterare utanför elitklasserna. Här hade både OK Djerf och Degerfors OK ett flertal löpare representerade. OK Djerf fick tre fina pallplaceringar genom Linus Bodin-Liliegren i klassen H14 samt Lisa Malmros i klassen D12. Både Linus och Lisa slutade på en andraplats. Edvard Pelander kom på en tredje plats i klassen H16. 

Skribent: Elin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info