Hoppa till sidans innehåll

Ny succé för Boforsloppet och Letälvsträffen

23 APR 2019 12:38
Årets Boforsloppet-Letälvsträffen blev med draghälp av vackrast möjliga vårväder en deltagarmässig succé, precis som förra året.
  • Uppdaterad: 23 APR 2019 12:38

Påskdagen bjöd på rena försommarvädret när Boforsloppets medeldistans inledde vår och DOK:s tävlingshelg.
Vädret lockade ett närmast rekordstort antal deltagare på de öppna banorna och Bosse Winqvist och Elizabeth Pettersson fick en rivstart i direktanmälan dit kön ringlade lång. Totalt anmälde sig 210 deltagare under förmiddagen. Totalt startande 598 löpare.

H21 - tävlingens i särklass största huvudklass - med 58 anmälda och 56 startande, vanns av Stora Tunas William Pommern följd av Johan Ek-Larsson från Södertälje-Nykvarn och Oskar Andrén, OK Tisaren.
I D21 segrade Emma Johansson, Domnarvets GoIF före Lovisa Persson, OK Tisaren och Emma Pettersson, Ok Roxen.

Familjen Pelander tog hem två segrar med Ellens seger i D16 och Edvards förstaplats i H12. Arvid Johansson tog den tredje pallplatsen med sin tredjeplats i H14.

Annandagens morgon bjöd till att börja med på mer traditionellt och lite kyligare vårväder – perfekta förhållanden inför Letälvsträffens långdistans. Solen bröt sedan igenom så löparna kunde gå i mål i skönt vårväder.

Antalet anmälda var hundratalet färre än på medeldistansen och det var inte riktigt samma intensiva rusning till direktanmälan, men med en kontinuerlig ström under dagen så slutade ändå antalet direktanmälningar på 173 deltagare. Totalt startade 483 löpare under Annandagen.

D21 vanns av Lovisa Persson, OK Tisaren för Josefine Wallenhammar och Benita Månsson, Båda från Hagaby GoIF.
I H21 segrade Jonas Andersson, OK Roxen före Oskar Arlebo och Jacob Ericsson, båda från KFUM Örebro.

Ellen och Edvard Pelander tog med sina andraplatser plats på pallen även under Annandagen, som dessutom utgjorde första deltävlingen av Lilla VM-serien. Även Arvid Johansson tog en pallplats, den här gången med en andraplats.

Tävlingsledningen med tävlingsledare Patrik Nylén, från DOK, i spetsen vill passa på att tacka alla frivilliga i Djerf och DOK för insatserna inför och under helgen och även hälsa alla tävlande välkomna tillbaka nästa år.

Skribent: Anders Wahlström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info