Hoppa till sidans innehåll

ÖsET har lagts ner

10 SEP 2022 09:34
Skidorienteringsklubben Öset har under det gångna året avvecklats och nu står det klart att klubben inte längre finns.
  • Skapad: 10 SEP 2022 09:34

Öset har lagts ner!
Öset bildades på mitten av 90-talet för att bedriva tävlingsverksamhet för skidorientering. Ifrån början var det en tävlingsklubb för medlemmar i Kristinehamns OK, OK Bjur i Storfors, Degerfors OK och OK Djerf. På senare tid har det varit en ”underklubb” till Degerfors och Djerf.
Klubben har varit framgångsrik genom åren både på junior, senior och veteransidan. Åsa Zetterberg, Martin Ericson och Filip Jacobsson har stått för ett antal SM-medaljer och fina placeringar både på EM och VM.
Öset har haft en egen styrelse och en egen budget. Verksamheten har haft en del egna intäkter, men när pengarna inte har räckt till har Djerf och DOK som moderföreningar skickat över pengar så att verksamheten har gått runt.
Verksamheten har minskat i omfattning de senaste åren och vintrarna i vårt område har blivit så snöfattiga att det var länge sedan någon tävling anordnades. Öset’s styrelse har därför tagit beslut på att avveckla föreningen. Avvecklingen är nu klar och Djerf har fått över vår del av kvarstående pengar.
De som är aktiva medlemmar i Djerf och vill tävla i skidorientering gör det för Djerf i fortsättningen.
Öset har skött spårningen av Bråtenspåret via ett avtal med kommunen och fått en ersättning för det. Djerf har nu tagit över den rollen och skrivit under ett nytt 3-årsavtal. Skotern som har använts för det ändamålet är överförd till Djerf.
Uffe

Skribent: Elin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info