Hoppa till sidans innehåll

Så fick då OK Djerf sin Julaftons-OL till sist

25 DEC 2020 16:52
Näset och Möckeln lystes upp av en blek men efterlängtad midvintersol när årets Julaftons-OL avlöptes på Julaftonens förmiddag.
  • Uppdaterad: 25 DEC 2020 16:52

Trots att det i och med pandemiläget och de tuffa begränsningarna av vuxnas träning länge rådde osäkerhet om den traditionsenliga Julaftons-OL:en skulle kunna bli av, så gick den till slut att genomföra - om än i ett lite mer avskalat format än vanligt.
Med det rådande läget fick den traditionella masstarten och efterföljande glöggen och pepparkakorna utgå och arrangemanget istället genomföras som en träning med fri start.

Ett antal medlemmar dök upp och inledde julfirandet med stads-OL i bästa möjliga midvinterväder.

”Stämplade” med hjälp av mobilerna

Genom att utnyttja den norska smartphone-appen ”UsynligO” hade banläggaren, Håkan Lindberg, gjort det möjligt för dem som ville, att springa banorna med helt automatisk stämpling och tidtagning med hjälp av GPS:en i mobilen.

Efter att man sprungit en bana med UsynligO kan löpningen sedan tankas ner från nätet för att kapa resultatlistor och se strecktider. Det går också att publicera löpningen direkt till LiveLox.

18 löpare valde att pröva appen och fick lite extra underhållning längs vägen när telefonen spelade en liten melodi varje gång man kom tillräckligt nära kontrollen och vid målgång.

GPS-registreringen fungerade förvånansvärt bra för de allra flesta, även om några hade problem med registreringen vid enstaka kontroller.  Systemet är naturligtvis inte säkert nog för tävling men ger helt klart en extra dimension i form av lite "tävlingsnerv" till ett enklare träningsarrangemang som detta.

Resultat

Skribent: Anders Wahlström
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info