Hoppa till sidans innehåll

SM i långdistans

16 SEP 2022 19:30
Under helgen som var avgjordes lång-SM i Dalarna. Rasmus slog till med en fin 7:e placering!
  • Skapad: 16 SEP 2022 19:30

Under helgen som var gick Svenska mästerskapen i långdistans i orientering av stapeln i Dalarna. Bjurås OK stod som arrangör. OK Djerf ställde upp med fyra löpare; Åsa Zetterberg Eriksson i D21, Rasmus Pettersson i H20 samt Jonna Lindblad och Ellen Pelander i D18.
 
På lördagen avgjordes de olika kval-heaten i skogarna utanför Bjursås. Terrängen bjöd på fin orientering med flera tuffa stigningar. Rasmus drog det längsta strået av djerfarna och tog sig till söndagens A-final. Rasmus slutade på en 5:e plats i sitt heat. Jonna och Ellen hamnade i B-final, i Jonnas fall endast sekunder från A-final, i sin klass då de slutade på 15:e respektive 18:e plats. Även Åsa slutade i B-final i klassen D21.

Under söndagen avgjordes SM i långdistans. Rasmus Pettersson slog till med en fantastisk 7:e plats i klassen H20. Han låg bra med under hela loppet och lyckades hålla den fina höga placeringen stabilt. Rasmus berättade i efterhand att banläggaren räknat fel på banlängderna. I en långdistans i klassen H20 ska segrartiden ligga runt 60 minuter. Rasmus gick i mål på 103 minuter, då 11 minuter efter segrande Noel Braun från Växjö OK. Tidsskillnaden för Rasmus lopp på lång-SM och ultralång-SM skiljde 3 minuter.

Jonna och Ellen slutade på placering 5 respektive 12 i B-finalen i D18. Åsa fick dessvärre avbryta sitt lopp i D21s B-final.

Skribent: Elin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

 

EventorBanner

livelox-loga

Postadress:
OK Djerf - Orientering
Box 212
69124 Karlskoga

Besöksadress:
Strandparksvägen 9
69141 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info